Auto Matching - Iedere dag nieuwe Matches

Handmatig een filter instellen in het Kandidaat overzicht om goede zoekresultaten uit Carerix te krijgen kan natuurlijk goed voor je werken. Zo kun je exact aangeven welke vaardigheden je zoekt, je zoekresultaat algemeen houden of je zoekresultaten nog verder verfijnen.
Maar, het kan eenvoudiger. Met Assisted- en Automated Matching toont Carerix met één druk op de knop de beste kandidaten voor jouw vacatures of andersom: vacatures bij kandidaten.

Hoe werkt Assisted Matching?

 

Vanuit vacature perspectief

Onze Assisted Matching analyseert alle relevante gegevens van een vacature, zoals het functieniveau, de duur van de opdracht, vereiste vaardigheden, afstand tot de standplaats en het tarief/salaris. De inhoud van de vacature wordt meegenomen in het matchingsproces. Hoe completer de informatie over de vacature, hoe beter de kandidaten die doorgestuurd worden op basis van alle match-criteria.

 

 

Vanuit kandidaat perspectief

Andersom, dus vanuit de kandidaat werkt dit niet anders. De vaste waarden in Carerix, zoals de functie, het salaris en de skills van de kandidaat spelen een belangrijke rol. Daarnaast kijken we naar de gewenste functie en indexeren we het CV om ook waarden die misschien niet in het dossier van de kandidaat staan mee te nemen in de matching. In dit proces gaat de software uit van een ‘best practice’, standaard criteria die voor de meeste vacatures zal gelden. Dit resultaat kun je natuurlijk verfijnen, als reisafstand voor een kandidaat essentieel is of de kandidaat met specifieke software wilt werken.

Matching vanuit de vacature

Automated Matching – de volgende stap in matching

Assistant Matching is inmiddels een veelgebruikte tool in het Carerix landschap. En, de mogelijkheid tot een stap verder is dichterbij dan je denkt. Automatiseer het gehele proces met “automated matching”, zonder tussenkomst van de gebruiker in Carerix.

Iedere dag de beste matches op basis van data

Iedere dag dat je Carerix opstart hebben wij een deel van het werk al voor je gedaan. De 3 of 5 beste matches die wij voor je hebben gevonden in Carerix stellen wij aan je voor, geheel geautomatiseerd en allemaal met een matchscore van boven de 80%.

De beste matches voor jouw nieuwste vacatures

Samen stellen we de perfecte configuratie in. Een mooi voorbeeld is dat we voor de meest recente vacatures met een specifieke status (actief of prioriteit) de beste matches voorstellen aan de consultant. Binnen één dag (of zelfs sneller) presenteren we kandidaten uit jullie database. We vinden kandidaten die de consultants zelf niet kunnen vinden of niet aan hebben gedacht. Het enige wat jij hoeft te doen? Beoordeel de match en keur deze goed, waarna de kandidaat verder gaat in het matchingsproces. Of keur de kandidaat af, zodat wij kunnen leren van jouw feedback.

“Carerix enables Recruitment Teams to make the Ultimate Match between talent and demand.”