Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Google for Jobs live! Carerix is er klaar voor – jij ook?

Na lang wachten is Google for Jobs eindelijk online in Nederland. Carerix houdt de trends in de recruitmentmarkt nauwlettend in de gaten en vertelt je dan ook graag dat Carerix klaar is voor de lancering van Google for Jobs. Benieuwd hoe jij jouw website en vacatureteksten gereed kan maken voor Google for Jobs? Lees dan snel verder. 

Prominente plaats in zoekresultaten

Baanzoekers kunnen met Google for Jobs makkelijker en effectiever vacatures vinden. Met behulp van microdata, kleine stukjes aanvullende data die Google helpen om het juiste onderwerp en de juiste context van jouw webpagina te achterhalen, zet Google vacatures uit allerlei bronnen op een prominente plaats – nog boven verdere zoekresultaten. Dankzij deze nieuwe manier, krijgt de recruiter straks niet alleen meer, maar ook meer gemotiveerde sollicitanten. Baanzoekers kunnen in Google for Jobs verschillende criteria invullen, waardoor je sollicitanten krijgt die beter passen bij de vacature. Volgens jobboard CareerBuilder begint 73% van werkzoekenden op Google met de zoektocht naar hun nieuwe baan. Het is daarom van groot belang dat jouw vacature straks zichtbaar is op Google for Jobs.

Na lang wachten is Google for Jobs dan eindelijk in Nederland gelanceerd. Maar hoe werkt het precies en wat moet je doen om uiteindelijk vacatures in Google for Jobs te kunnen tonen? Onze partner Secure Design legt je aan de hand van een kort filmpje uit hoe je jouw website klaar maakt voor Google for Jobs:

Carerix is er klaar voor

Carerix zorgt ervoor dat alles technisch geregeld is, zodat jouw vacatures straks goed vindbaar zijn in Google for Jobs. Met een aantal technische aanpassingen in de Carerix applicatie, zorgen wij dat Google de vacaturedata aan de achterkant kan indexeren.

Carerix is dus helemaal klaar voor de komst van Google for Jobs. De twee onderdelen die zelf aangepast moeten worden, zijn de website en de vacature teksten. Benieuwd hoe jij kan zorgen dat jouw website klaar is voor Google for Jobs? We vertellen het je graag.

Heb je een SRSx website?

Heb jij een werken-bij-site die verzorgd is door Carerix? De zogenaamde SRSx? Dan zorgen wij dat jouw website wordt aangepast en jouw data indexeerbaar is voor Google.

Hoewel nog niet alles duidelijk is, zal Google for Jobs veel impact hebben. Naar verwachting zullen de vacatures die Google for Jobs geïndexeerd heeft straks bovenaan in de zoekresultaten staan. Dat maakt het des te belangrijker om je site hier tijdig op voor te bereiden. – Robbert Speet (TALMARK)

Heb je een website via onze partner?

Heb je een website via een van onze webbouw-partners, zoals SecureDesign? Dan zorgt onze partner dat jouw website de juiste gestructureerde data bevat.

Heb je een website met onze WordPress Plugin?

Ook wanneer je gebruik maakt van de WordPress Plugin van Carerix, zorgen wij dat jouw website Google For Jobs ready is. Met de aanstaande release van de Carerix WordPress Plugin is het, door middel van een gemakkelijk vinkje, mogelijk om vacatures aan te bieden aan Google for Jobs.

Vacatures komen dan in Google in een speciale vacature-widget tussen de Google Search Bar en de organische zoekresultaten in te staan. Om dit mogelijk te maken moeten de vacatures in een specifiek formaat op de WordPress site worden geplaatst. Dit formaat heet “gestructureerde gegevens” en bevat labels zoals: functietitel, werklocatie en vacaturebeschrijving. Vervolgens herkent Google bij het indexeren van de site dat de vacatures gestructureerd zijn opgemaakt en gaat deze informatie verwerken en toevoegen aan de vacature-widget in de zoekmachine. – Ruben Waitz, M440

Meer informatie over de WordPress Plugin »

Heb je een website via een externe webbouwer?

Heb jij (of heeft jouw webbouwer) zelf een koppeling gemaakt met de vacaturedata uit Carerix via de zogenaamde API? Dan is het goed om te weten dat de vacaturedata in Carerix op een gestructureerde wijze beschikbaar is. Vraag bij de webbouwer na of jouw site is aangepast.

Meer informatie over de API »

Slimme vacatures

Als jouw website gereed is voor Google for Jobs, is er nog een belangrijk onderdeel: de vacatureteksten. Om jouw vacature hoog in Google te krijgen, is het van belang om deze op de juiste manier te schrijven. De slimme VacatureVerbeteraar van Intelligence Group helpt jou bij het maken van de beste vacatures.

Ik zie dat door de komst van Google For Jobs, we meer naar een standaard gaan van de opzet van vacatureteksten waar een bepaald minimum aan informatie moet inzitten, zoals de juiste functiebenaming, standplaats en salaris. Klinkt logisch, maar is op dit moment niet de norm. De vacatureVerbeteraar doet dat met de ‘benefits’ die werkgevers kunnen aanbieden om de conversie te optimaliseren. Welke arbeidsvoorwaarden en pullfactoren verwachten kandidaten. Door deze toe te voegen neemt de conversie vaak met honderden procenten toe (gemiddeld 350%). En dan heb je in Amerika ook nog een tool die heet Textio.com

Tel je dat allemaal bij elkaar op zie je dat er iets ontstaat als Smart Vacancies. Allemaal stappen naar het verder verbeteren, optimaliseren en automatiseren van vacatures. – Geert-Jan Waasdorp, CEO – Intelligence Group

Ben jij klaar voor Google For Jobs?

Wil jij op de hoogte blijven van alle laatste ontwikkelingen rondom Carerix en Google For Jobs? Schrijf je dan snel in voor de Carerix nieuwsbrief of neem contact op met een van onze Accountmanagers.

Neem contact op
Lees meer nieuws