Carerix Mobiliteitsplatform

Breed overzicht van beschikbare banen, vakmensen én organisaties

Binnen sectoren kunnen er tegengestelde bewegingen zijn. Waar bijvoorbeeld in het ene deel van de logistieke sector mensen in distributie voor de horeca worden ontslagen, is in het andere deel juist een tekort aan geschikt personeel. Denk bijvoorbeeld aan de schaarste aan personeel in distributiecentra van supermarkten en webshops als gevolg van exploderende online shopping aan de ene kant en een overschot aan personeel voor toelevering aan de horeca en retail aan de andere kant.

Het mobiliteitsplatform

Een arbeidsmobiliteitsplatform van een branche- of sectororganisatie kan dan hulp bieden. Een platform waar vraag en aanbod van een gehele branche bij elkaar komen. Carerix en Talmark hebben speciaal voor deze doelgroep een mobiliteitsplatform ontwikkeld.

Voor werkzoekenden én voor werkgevers

Het mobiliteitsplatform biedt een breed overzicht van beschikbare banen, vakmensen én organisaties in de branche. Het platform speelt in op de specifieke kenmerken van de branche. Een brancheorganisatie als facilitator is bij uitstek een geschikte initiatiefnemer voor een mobiliteitsplatform. Vanuit die hoedanigheid begeleidt het werkzoekenden bij het vinden van een nieuwe baan en ondersteunt het werkgevers in hun zoektocht naar nieuwe kandidaten. Met als doel kennis en vakmanschap in de branch te behouden.

Om kennis en ervaring binnen de branche te houden is het belangrijk dat werkzoekenden makkelijk binnen de sector aan de slag gaan én kunnen.
De oplossing van Talmark en Carerix resulteert in een soort werkenbij-site, maar dan voor een hele branche.

Werkenbij-site voor de branche

De oplossing van Talmark en Carerix resulteert in een soort werkenbij-site, maar dan voor een hele branche. Kandidaten kunnen gericht zoeken in honderden vacatures en via bedrijfspagina’s kennismaken met werkgevers in de branche.

Ook kunnen werkzoekenden een geanonimiseerd profiel op het platform plaatsen. Bedrijven op zoek naar talent kunnen in dit profielenbestand op zoek naar passende kandidaten. Het mobiliteitsplatform brengt zo vraag en aanbod bij elkaar.

De software van Carerix zorgt voor een gedegen datastructuur en werkprocessen aan de achterkant van het mobiliteitsplatform. Terwijl de kennis en oplossing van Talmark zorgen voor een optimale website en candidate experience.

 

Meer informatie

Klantcase: Sectorinstituut Transport en Logistiek

Het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) reageert snel op de veranderde marktomstandigheden en realiseert samen met Carerix en Talmark een nieuw mobilititeitsplatform. Deze zomer lanceert STL het nieuwe platform om de vakmensen voor de sector te behouden en werkgevers en werknemers te faciliteren.

Klantcase: Sectorinstituut Transport en Logistiek

Geïnteresseerd?

Zorg dat je zichtbaar wordt op de arbeidsmarkt en breng met één oplossing ook je recruitmentproces op orde. Sla met Carerix Corporate die dubbelslag. Verstuur vandaag nog je aanvraag en ontvang binnen een werkdag een offerte.

 

Vragen of direct persoonlijk contact? Bel of mail met Edwin Witte (+31 6 14 82 22 73)