Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Een beeld zegt meer dan 1000 woorden Gebruik video in je recruitmentproces met Flipbase
Deel deze pagina

De Pooter zet video in en maakt het recruitmentproces persoonlijker

Carerix klant, De Pooter integreert in samenwerking met Flipbase video in het recruitment proces. Video kan in elk stadium van het proces worden toegepast, waardoor het werven van kandidaten een stuk efficiënter en persoonlijker wordt. Benieuwd welke bijdrage video kan geven aan jouw recruitmentproces? Je leest hier meer over de ervaringen van De Pooter.

Wie is De Pooter?

Al meer dan een halve eeuw houdt het Zeeuwse personeelsdiensten bureau De Pooter zich bezig met het bemiddelen van personeel voor een scala aan branches. Maar hoe houden zij zich onderscheidend van alle andere bureaus in deze tijd?

De Pooter gelooft in persoonlijke aanpak en samen met de videotechnologie van Flipbase is het mogelijk om de ware persoon achter het CV te ontmoeten. En dat brengt leuke verhalen met zich mee.

“Video is doorslaggevend bij twijfel!”

In een procedure waren we super enthousiast over een kandidaat die eigenlijk niet voldeed aan alle vacature eisen. De opdrachtgever zou alleen aan de hand van het CV en motivatiebrief hem niet uitnodigen voor een gesprek.

Daarom heeft de Consultant de kandidaat verzocht om een video-opdracht te doen zodat zij alvast kennis konden maken met hem, en deze was erg positief. Kort daarna is hij op gesprek gekomen en zelfs aangenomen!

“Video geeft je de mogelijkheid om de kandidaat alvast te ontmoeten!”

Wegens de enorme drukte bij één van de opdrachtgevers hebben we een zo efficiënt mogelijke selectieprocedure ingericht met behulp van Flipbase. Hoe? Vanuit Carerix hebben we de kandidaten een uitnodiging verstuurd om een video opdracht te maken waarin zij zichzelf kort voorstellen door een persoonlijke vraag te beantwoorden. Hiermee kon de opdrachtgever, samen met het CV en motivatiebrief, alvast de kandidaat ‘ontmoeten’ in de selectieprocedure. Van de drie kandidaten die zijn voorgesteld werd uiteindelijk één uitgenodigd om op gesprek te komen en deze is het ook direct geworden! En binnen zes maanden heeft diegene ook een vast contract aangeboden gekregen!

Op welke manier zet De Pooter video in?

Flipbase is volledig geïntegreerd in Carerix. Hierdoor hebben zij verschillende mogelijkheden om video in te zetten in het proces. Van de sollicitatie, via een preselectie tot de uiteindelijk voordracht van kandidaten aan opdrachtgevers.

Videosollicitatie

Kandidaten hebben de mogelijkheid om via de website, naast de CV en motivatiebrief, te solliciteren met video. Dit biedt hen een unieke kans om zichzelf voor te stellen en zo in de kijker te spelen. De video komt samen met de andere gegevens direct binnen in het kandidaat dossier zodat de Consultant deze meteen kan bekijken.

“Als een beeld meer waard is dan duizend woorden, is een video dan een miljoen waard?”

Video preselectie

Vanuit Carerix kunnen de consultants ook later in het proces een video opdracht versturen naar één of meerdere kandidaten. Een opdracht kan bestaan uit het beantwoorden van één of meerdere vragen in de video. Ook deze video’s komen direct binnen in het kandidaat dossier in Carerix en kunnen zo samen met het CV en motivatiebrief voorgedragen worden aan meerdere opdrachtgevers.

“Als je video op de juiste manier inzet is het authentiek en tijdloos.”

 

Mocht de kandidaat toch niet uitgenodigd worden voor een gesprek, dan kan de Consultant ervoor kiezen om diezelfde video, samen met andere gegevens van de kandidaat, voor te dragen aan een andere klant. Hierdoor is de kans groter dat de kandidaat geplaatst wordt, wat voor iedere betrokken partij voordelen biedt.

Dit realiseren zij door de kandidaat uit te nodigen om een persoonlijke vraag “Wat was jouw grootste uitdaging van het afgelopen jaar?” in video te beantwoorden, dit is wat volgens Vera video zo uniek maakt.

Meer weten over hoe je door middel van video jouw recruitment proces kan verrijken? Neem voor meer informatie contact op met je Customer Success Manager.

Lees meer nieuws