Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Whitepaper Toegang tot beschikbaar talent (Deel 2) – Big Data & Recruitment

Big Data levert steeds meer voorspellende recruitmentwaarde

Als tweede paper van de trilogie ‘Toegang tot beschikbaar talent’, richt deze paper zich op de BESCHIKBAARHEID van arbeidspotentieel in combinatie met big data. Een paper vol concrete voorbeelden, ontwikkelingen en visie om de beschikbaarheid en wervingshaalbaarheid van doelgroepen en individuele personen vast te stellen met behulp van ‘big data’.

Het recruitmentsysteem zal binnen 5 jaar niet alleen de beste wervingsmix op basis van data samenstellen, maar ook analyseren wat bijvoorbeeld een verhoging van het salaris betekent voor het aantal sollicitaties dat je mag verwachten. De eerste tekenen in die richting zijn er al, bijvoorbeeld bij PepsiCo, dat daarvoor de Big Data Analytics Suite van Broadbean gebruikt, en Tamo binnen Carerix (ontwikkeld door Carerix partner “HRlinkIT”), waarbij alle sollicitaties en vacatures worden gekoppeld aan de gebruikte sollicitatiekanalen. Big data maken het mogelijk om een ‘educated guess’ te maken of iemand beschikbaar is voor de arbeidsmarkt. Denk: profielveranderingen op LinkedIn, de komst van een nieuwe manager, de verhuizing van een bedrijf. Er zijn al algoritmen die 70 voorspellende indicatoren gebruiken in hun analyses op beschikbaarheid.

Welke kant het precies op gaat is nog niet duidelijk, maar één ding is zeker en dat is dat ons spel van ‘toegang tot beschikbaar talent’ verandert. De dag dat je met een nieuwe variant van de Google Glass een alert in je oog krijgt als je op een borrel ‘beschikbaar talent’ tegenkomt komt steeds dichterbij…’

De laatste paper zal zich focussen op de mate waarin wij TALENT kunnen identificeren. Lees binnenkort het complete drieluik van Carerix in samenwerking met Intelligence Group.