Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
De werving van morgen Verandering, innovatie en kansen
Deel deze pagina

Een nieuw decennium van verandering, innovatie en kansen

De afgelopen 15 jaar is onze economische en sociale omgeving aan het veranderen en heeft dit nieuwe praktijken met zich meegebracht, ook op de arbeidsmarkt. Flexibiliteit wordt essentieel in verschillende aspecten binnen organisaties: reactiviteit is een van de belangrijkste succesfactoren als reactie op de vraag van de markt, behendigheid in werkmethoden en aanpassing aan nieuwe generaties op zoek naar een gevoel van doelgerichtheid en een gezonde balans tussen werk en privéleven.

Deze veranderingen stellen HR-spelers in staat om een vraagteken te zetten bij hun praktijken en servicelijnen.

Hoe zal deze flexibiliteit de komende 10 jaar worden weerspiegeld?

Hoe zal de werving van morgen worden beheerd? Welke nieuwe soorten werk worden aangeboden door bedrijven en organisaties?

  • Evolutie. Deze veranderingen zullen ongetwijfeld leiden tot de opkomst van nieuwe wervingsmethoden en een nieuw paradigma voor de wervingsmarkt. Organisaties, afdelingen en recruiters moeten de beste kandidaten kunnen identificeren, rekruteren en behouden en zo de ‘war on talent’ kunnen winnen.
  • Innovatie. Werving, talentmanagement, persoonlijke en collectieve effectiviteit op het werk… Start-ups hebben grotendeels geïnvesteerd in de hele HR-wereld: een grote bron van innovaties die een digitale transformatie mogelijk maken
  • Wat zijn de kansen voor de werving en het personeelsbeheer van morgen? Hoewel het onmogelijk is om de toekomst te voorspellen, kunnen de grote spelers in de HR- en wervingssector wel de grote lijnen van de vernieuwingen schetsen. Op deze manier bieden ze de wereld van werk de mogelijkheid om te profiteren van de nieuwste technologische innovaties en tegelijkertijd te voldoen aan de vele en veranderende regelgeving die van kracht is.

In deze context ontwikkelt Carerix, samen met de PIXID Group, een strategie gebaseerd op het concept “Total Talent Management” (TTM): de ambitie om een wereldwijde en Europese oplossing te ontwikkelen, een digitale hub voor bureaus en bedrijven om talent te werven en te beheren, op een permanente of tijdelijke basis.

Terugkijkend op 2019 – Uitbreiding van ons Europees project

In 2019 heeft de PIXID Group haar sterke ontwikkeling voortgezet en haar positie op verschillende markten in Europa versterkt met een groei in dubbele cijfers en een omzet van 27,5 miljoen euro.

In het Verenigd Koninkrijk ondersteunt PIXID een van ’s werelds top 10 werkgroepen met een MSP-oplossing van het type “Master Vendor”. Dit soort “klant-leverancier-relaties” via een intermediair, zijn een essentieel onderdeel in de Britse wervingsmarkt.
Carerix positioneerde zich als leidende Europese ATS in 2019. Carerix heeft de afgelopen jaren een zeer sterke positie verworven op de Europese uitzendmarkt. Deze uitzendmarkt wordt in Europa als volwassen en geavanceerd beschouwd. Deze positie zorgt voor een sterke basis voor Carerix om haar recruitmentplatform in andere Europese landen te positioneren. 2019 werd het jaar van internationale omzetgroei. Via zowel directe als indirecte (reseller) kanalen. Er is een sterke basis om de Carerix-voetafdruk in Europa verder uit te breiden.

Carerix & PIXID combineren het beste van ATS & VMS. In 2019 werd PIXID Hub gelanceerd. Door dit innovatieve platform te bieden, dat de typisch gescheiden werelden van ATS (aanbod) en VMS (vraag) verbindt, kunnen we een gemakkelijk toegankelijk Total Talent Acquisition-proces voor onze klanten mogelijk maken.

2020 – We vormen een nieuw recruitmentmodel voor Europa

In 2020 slaan Carerix en Pixid Group de handen verder ineen om de inspanningen voort te zetten en een geheel nieuw recruitmentmodel voor Europa te ontwikkelen.

Door de expertise van Pixid Group (VMS) en Carerix (ATS) te bundelen, willen we met een uniek digitaal aanbod van werving tot administratief beheer, wereldwijd en geïntegreerd, de flexibele arbeidsmarkt transformeren. Pixid Group en Carerix blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling. Deze investeringen weerspiegelen onze sterke focus op de beveiliging, compliance en integriteit van de gegevens die we verwerken, evenals op klanttevredenheid en servicekwaliteit.

Lees meer nieuws