Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Een sollicitantenbeheersysteem? Dat moet een Zwitsers zakmes zijn!

Moet je nu de toepassingen van verschillende aanbieders bundelen, of is het logischer is om voor één aanbieder te kiezen? Veel gebruikers van sollicitantenbeheersystemen worstelen met deze vraag. Maar het optimale antwoord is: kies voor beide. Er is namelijk ook een hybride oplossing, die de kwaliteiten van verschillende aanbieders onder één overkoepelend merk bundelt. Het voordeel daarvan is dat elke module ontwikkeld wordt door de partner die op dat gebied de beste is, én de partners daarbij perfect met elkaar communiceren. Gebruikers hoeven dus nooit genoegen te nemen met minder.

Recruiters steeds vaker ontevreden over sollicitantenbeheersystemen

Recruiters zijn niet tevreden over digitaal sollicitantenbeheer. Dat is de uitkomst van de actuele HR-Software-Monitor. In samenwerking met het instituut voor marktonderzoek Kantar TNS en HR-IT-analiste Elke Singler heeft het Personalmagazin in april 2017 meer dan 200 bedrijven gevraagd hoever hun HR-gebieden gedigitaliseerd zijn. Daarbij kwam naar voren dat gebruikers vooral voor het sollicitantenbeheer behoefte hebben aan tools die beter aansluiten op hun werkpraktijk. En ze hebben daar een goede reden voor. Wie in de huidige strijd om talent een ondermaats applicant tracking systeem inzet, loopt aanzienlijke concurrentienadelen op:

  • sollicitaties kunnen niet snel genoeg afgehandeld worden;
  • kandidaten ontvangen veel sneller antwoord van de concurrentie;
  • wanneer ze jouw uitnodiging voor een sollicitatiegesprek ontvangen, hebben ze daar al een vaste aanstelling!

Functies en toepassingen van sollicitantenbeheersystemen

Veel bedrijven zullen dan ook een optimalisatie van hun systeem gepland hebben. Dat is een goede beslissing, want moderne sollicitantenbeheersystemen hebben goed doordachte functies. Ze kunnen bijvoorbeeld automatisch een voorselectie van kandidaten maken – wat recruiters veel tijd en moeite bespaart. Ook het uitwisselen van informatie over een sollicitant is met een sollicitantenbeheersysteem snel en eenvoudig, zelfs tussen verschillende vakgebieden. De gegevens van een geschikte kandidaat kunnen via de tool met een paar kliks gedeeld en beoordeeld worden. Tijdrovende besprekingen zijn niet meer nodig en je kunt de sollicitant snel antwoord geven. Maar goede sollicitantenbeheersoftware kan nog meer. Zo wordt het voeren van video-interviews ondersteund. Het voordeel daarvan is dat kandidaten die lang zouden moeten reizen voor het eerste sollicitatiegesprek, dit op hun gemak vanuit huis kunnen voeren. Dat wordt als echte service ervaren en de werkgever scoort hiermee punten.

Het juiste sollicitantenbeheersysteem kiezen

Dat klinkt allemaal logisch, maar veel gebruikers worstelen bij het kiezen van het juiste systeem toch met een belangrijke beslissing: wil je een geïntegreerd systeem of een losstaande oplossing? Geïntegreerde systemen zijn van één enkele aanbieder en hebben meestal vele verschillende functies, een uniforme bediening en een gedeelde database. Deze software kan meestal uitgebreid worden door specifieke modules toe te voegen. Maar als deze leverancier niet alle functies in de kwaliteit aanbiedt die je nodig hebt, ontstaat een probleem. Om die reden kiezen veel gebruikers er juist voor om de oplossingen van verschillende aanbieders van HR-software te combineren. Dat kan natuurlijk, maar ook hier zit een addertje onder het gras: de systemen communiceren dan niet altijd vlekkeloos met elkaar, omdat de interfaces tussen de verschillende modules niet optimaal geprogrammeerd worden.

Hybride systemen: expertise bundelen onder een overkoepelend merk

Gelukkig is er een oplossing voor dit dilemma: het hybride systeem van Carerix. Hierin wordt de eigen knowhow onder een overkoepelend merk met toonaangevende aanbieders als Textkernel, Thalento, Wonderkind, IntraData en vele andere partners samengebracht. Dit sollicitantenbeheersysteem is dus eigenlijk het ‘Zwitserse zakmes’ onder de applicant tracking systemen. Zo’n Zwitsers snijwerktuig bestaat uit onderdelen die elkaar perfect aanvullen en op elkaar afgestemd zijn – een scherp lemmet, diverse werktuigen zoals een schroevendraaier, blikopener, en nog veel meer. Op zo’n manier maakt ook de Nederlandse oplossingsaanbieder gebruik van modules die elkaar perfect aanvullen en een perfecte wisselwerking met elkaar hebben.

Wat het sollicitantenbeheersysteem allemaal kan

Als gebruiker heb je hiermee vele innovatieve technologieën tot je beschikking. De integratie van de module van Thalento® levert je bijvoorbeeld een krachtig en efficiënt scala aan mogelijkheden op voor de pre-screening van kandidaten op competenties, gedrag, vaardigheden en motivatie. Er zijn diverse cognitieve tests beschikbaar, die bijvoorbeeld het vermogen tot abstract-logisch denken meten. Met de sourcingtool van Textkernel kun je tegelijkertijd alle denkbare cv-databases, social media en zakelijke netwerken naar geschikte talenten doorzoeken. Personeelsadviseurs en recruiters ontvangen binnen een paar seconden een automatisch gegenereerd profiel van elke gevonden kandidaat, dat bestaat uit gegevens uit de diverse bronnen die over hem of haar gevonden zijn.

Sinds 2003 een begrip: het Partnerprogramma van Carerix

“Sinds 2003 werkt Carerix samen met toonaangevende aanbieders om zich optimaal op de behoeften van zijn klanten te richten, zodat die hun succes op de arbeidsmarkt kunnen maximaliseren”, zegt Reinald Snik, CEO van Carerix. “Partners van Carerix zetten hoog in op klanttevredenheid en op de kwaliteit van hun dienstverlening en/of producten. Om onze gezamenlijke kansen sneller en beter te benutten heeft Carerix in 2015 een vast Partnerprogramma geïntroduceerd.” Ook Intelligence Group, de specialist die Talent Analytics aanbiedt, neemt hieraan deel. “Door onze samenwerking met Carerix kunnen we pionierswerk doen rond het gebruik van gegevens”, zegt directeur Geert-Jan Waasdorp. “Onze partner kijkt ook naar de toekomst – en niet alleen naar de waan van de dag. Het gaat om innovatie en we willen voorloper zijn op het gebied van integratie van doelgroepeninformatie.” Wil je meer weten over onze oplossingen? Hans-Leo Fetz, Country Sales Manager van Carerix, beantwoordt je e-mails graag.

Lees meer nieuws