Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Fiscus keurt één op de drie zzp-overeenkomsten af… En nu?

Door Mark Bassie

DBA?

Het kan u bijna niet zijn ontgaan. De wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) is nu een tijdje van kracht. Sinds maanden wordt er in alle kranten, vaktijdschriften en vooral online heftige discussies gevoerd over de effecten van de wet en hoe deze moet worden geïnterpreteerd. Ook zijn er al tientallen Kamervragen door veel Tweede Kamerfracties afgevuurd op verantwoordelijk Staatssecretaris Wiebes. Maar voorlopig is de wet gewoon -en ongewijzigd- van kracht geworden en zal iedere opdrachtgever, die zakelijk gebruik maakt van zzp’ers, er rekening mee moeten houden. Heeft u toch behoefte om wat meer over de wet DBA te lezen, kijk dan eens op www.zipconomy.nl, waar ze een uitgebreid dossier bijhouden over deze wet. Maar dat het niet eenvoudig is blijkt wel uit de diverse publicaties die neerkomen op het feit dat de fiscus een op drie zzp-overeenkomsten afkeurt (zie bijvoorbeeld FD van 16 juli 2016)

Vrijwaring is weg

Een echte vrijwaring voor naheffingen door de fiscus -zoals onder de VAR- bestaat in principe niet meer. Er is dus altijd een risico dat de inspecteur Loonheffingen van de Belastingdienst in de toekomst en met terugwerkende kracht met een extra boete zal concluderen dat er sprake is (geweest) van een dienstverband en niet van inhuur. Hoe heet deze soep zal worden gegeten zullen we moeten afwachten. Maar dat neemt niet weg, dat het wel verstandig is om u zo goed mogelijk te wapenen tegen overenthousiaste belastinginspecteurs in de toekomst.
Dit jaar is een overgangsjaar (tot 1 mei 2017) waarbij de Belastingdienst ook graag wil dat u zich goed voorbereidt op deze wet waarbij er in principe nog geen naheffingen en boetes zullen worden uitgedeeld.
En bij een goede voorbereiding op de wet DBA is ook uw Carerix applicatie van belang. Deze biedt u een helpende hand indien u het systeem op de juiste manier inricht.

var-verklaring-verdwijnt-en-nu

De Juiste inrichting van uw ATS

Een ATS als Carerix kunt u heel goed gebruiken om die documenten en afspraken vast te leggen en te bewaren, die uw bewijspositie versterken dat er echt sprake is van inhuur (geweest) en niet van een arbeidsovereenkomst.
Of u nu gebruik maakt van een modelovereenkomst of niet (het is namelijk niet verplicht), het kan lastig zijn om over een paar jaar die ene betwiste overeenkomst boven tafel te krijgen. Welke was het nu en door wie is hij ondertekend? En natuurlijk, wat is er nu precies afgesproken over bijvoorbeeld de instructiebevoegdheid of de vrije vervangbaarheid van de zzp’er?

Zeker als u gebruik maakt van tientallen verschillende inhuurovereenkomsten, soms met een intermediair ertussen en soms rechtstreeks met de zzp’er, dan is het overzicht bewaren lastig.
Maar Carerix kan ook in andere opzichten belangrijk zijn om het overzicht te bewaren en achteraf verantwoording af te leggen. Denk bijvoorbeeld aan de urenregistratie van de zzp’er die u hebt goedgekeurd die als basis heeft gediend voor de facturatie. Hieruit kan bijvoorbeeld blijken dat er discussie is geweest met de zzp’er over bepaalde uren, dat er discussie met hem/haar is geweest over een bepaalde factuur, die wellicht zelfs niet of niet geheel is betaald, zodat er ook aantoonbaar debiteurenrisico is gelopen door de zzp’er. Allemaal aspecten die wijzen op een zakelijke inhuursituatie en niet op een arbeidsovereenkomst.

Dit zijn enkele van de vele voorbeelden hoe Carerix kan helpen bij het bewaren en bewaken van de afspraken, documenten en formulieren om aan te kunnen tonen dat er daadwerkelijk sprake is (geweest) van externe inhuur.

Als u meer wilt weten over dit onderwerp of als u wilt zien met een online demonstratie hoe uw Carerix applicatie bij de DBA behulpzaam kan zijn, schrijft u zich dan in voor het gratis webinar ‘Help, een DBA-inspectie!’ dat Carerix met een DBA-deskundige verzorgt op donderdag 15 september tussen 14.00 -15.00 uur. (dit webinar is reeds geweest)

Tijdens het webinar hoort u het laatste nieuws over de wet en wordt ingegaan op de situatie die in de komende maanden en jaren gaat ontstaan met de wet DBA: U huurt nog steeds tientallen zzp’ers in per jaar, maar hoe houdt u het overzicht en hoe bewaakt u de gemaakte afspraken? Wat legt u vast en hoe doet u dat?
Daarnaast zal Kelly van der Laan van Carerix een demonstratie geven van hoe het systeem u hierbij helpt.

Lees meer nieuws