Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Het nieuwe LinkedIn: Tips & Tricks voor Recruiters

Exclusief voor Carerix heeft LinkedIn Trainer Bas Westland op 20 maart, 11 april en 11 mei webinars gegeven over het nieuwe LinkedIn. In deze trilogie zijn we gestart met de belangrijkste veranderingen in het profiel vanuit de optiek van de recruiter, gevolgd door het zoeken met de nieuwe LinkedIn interface en afgesloten met de meest onderschatte functie van LinkedIn; de Alumni Finder.

Let op: Er zijn al weer nieuwe webinars gepland:

Heb je de eerdere Webinars gemist? De 9 belangrijkste learnings voor jou op een rij:

Webinar ‘Het nieuwe LinkedIn profiel’Webinar 1: Het vernieuwde LinkedIn profiel

In dit webinar toonden we de belangrijkste wijzigingen binnen het nieuwe profiel waar je als recruiter op moet letten. Wat zijn de verschillen en waar liggen je kansen?

1. De eerste indruk

Veel zaken zijn in het nieuwe profiel niet meer (direct) zichtbaar. Denk aan je samenvatting waarvan in desktop maar de eerste 200 tekens worden getoond. Daar moet je dus de essentiële zaken combineren: je diensten en je contactgegevens. De rest zit achter de “see more”/”meer geven” knop. Dat geldt nog voor een hoop andere zaken, zoals de detailinformatie bij je voorlaatste en nog verder in de tijd gelegen functies. Sowieso alle functies voor de laatste 5. Verder worden alleen de bovenste 3 vaardigheden/skills getoond. Je cursussen, projecten en recommendations worden niet meer bij je ervaring getoond maar in een verzamelbak met andere Prestaties of Accomplishments (Cursussen en Projecten) of in een apart vak (Recommendations). Van die laatste worden ook maar de bovenste twee getoond.

2. Zoekresultaat

In het zoekresultaat waarin je staat als iemand op zoek is naar iemand zoals jij (en niet naar jou specifiek) wordt een deel van je kopregel van 120 tekens overschreven door de knoppen (InMail, Connectie Maken). Effectief heb je hier (vaak is dit je eerste indruk als mensen je nog niet kennen) dus nog kleiner (80 tekens). Zet daar dus je kernboodschap

3. Outside In

Ongeacht oud of nieuw, blijft één van Bas’ stokpaardjes het schrijven van je profiel vanuit het oogpunt van de doelgroep. Maak je profiel voor hen (kandidaten en/of opdrachtgevers) aantrekkelijk.

 

Webinar ‘Zoeken met de nieuwe LinkedIn interface’Webinar 2: Zoeken met de nieuwe LinkedIn interface

Wat er is veranderd in het zoeken met een gratis account? Aanvankelijk leek veel van de oude functionaliteit weg, inmiddels is er weer wat terug en ook weer wat nieuwe dingen weg. Welke drie punten zijn interessant uitgaande van een gratis LinkedIn account?

1. Zoeken op postcode

Dat kon in de oude versie nog wel (met een actieradius), maar in de nieuwe kun je alleen nog maar je zoekresultaat filteren op de door LinkedIn gedefinieerde area’s. Helemaal een draak als je mensen in Zeeland zoekt. Die volgens LinkedIn allemaal in Den Haag of Rotterdam area wonen. Een groot gemis. Uiteraard kun je op trefwoord een plaatsnaam invoeren, maar dan vind je mensen die werken of hebben gewerkt bij een bedrijf in die plaats, maar dat is natuurlijk niet hun woonplaats.

2. Boolean search

Dat was weg en is weer terug gelukkig

3. Zoeken op functietitel

Ook dat was weg en is (gedeeltelijk) terug. Helaas is het filteren op huidige en vorige functie (en combinaties daarvan) wel vervallen.

 

Webinar ‘Zoeken met de Alumni Finder’Webinar 3: Zoeken met de Alumni Finder

De Alumni Finder is de meest onderschatte vorm van zoeken op LinkedIn. Veel mensen zoeken naar Personen via de reguliere zoekmachine, niet met de Alumni Finder. Hoe kun je de beste talenten vinden? Inclusief interessante hack!

1. Selecteren op senioriteit/ervaring

De Alumni Finder blijkt een ideale zoekmachine voor kandidaten als je mensen zoekt binnen een bepaalde ervaringscatgeorie. Je kunt er namelijk zoeken op afstudeerjaar! Iets wat niet in de reguliere zoekmachine kan.

2. Selecteren op Skill/Vaardigheden

De Alumni Finder biedt zes filters, waaronder die op Skill/Vaardigheden. Ideaal als je snel wilt selecteren op harde functie eisen. Ook dit kan niet in de reguliere LinkedIn zoekmachine voor Personen.

3. En dan die Hack…

Bas toonde ons ook een prachtige hack, waarmee je op alle scholen tegelijk en heel LinkedIn kunt zoeken. Daarmee kun je heel snel kijken waar (qua locatie en qua werkgever) de meeste potentiële kandidaten zitten. Ideaal voor het bepalen van je zoek- of recruitmentstrategie.

Wegens grote belangstelling voor de trilogie LinkedIn webinars, hebben we besloten om hier een vervolg aan te geven met webinars over succesvol benaderen van talent, contactgegevens vinden en hacken van andere profielensites.
Wil jij de nieuwe webinars door LinkedIn trainer Bas Westland niet missen? Meld je dan aan voor de Carerix nieuwsbrief, volg ons op social media en blijf op de hoogte.  Heb je ideeën of suggesties? Stuur ze ons toe op marketing@carerix.com.

Lees meer nieuws