• Analytics & Dashboarding

Power BI

Power BI is een tool van Microsoft waarmee je bedrijfsdata eenvoudig visualiseert en analyseert. Met de Carerix Datasource is het eenvoudig data vanuit Carerix in te laden in jouw PowerBI tool.

Kenmerken

Power BI is een tool van Microsoft waarmee je bedrijfsdata eenvoudig visualiseert en analyseert.

Je importeert hierin eenvoudig gegevens vanuit diverse bronnen – zoals Excel-sheets, CSV-files en SQL Server-tabellen – waarna die automatisch worden omgezet in overzichtelijke rapporten en interactieve dashboards. Bedrijfsresultaten zoals Time to Hire, Sourcing, Bronnen, Campagne Informatie, zie je in één oogopslag en dat levert nuttige inzichten op.

1. Je hebt de optie data uit diverse bronnen te combineren

Waar je zonder Power BI allerlei applicaties naast elkaar zou hebben openstaan om je bedrijfsgegevens in beeld te brengen, heb je met deze tool alle data ordelijk bij elkaar. Je combineert data uit diverse bronnen tot één overzichtelijk geheel.

2. Informatie delen is gemakkelijk

Gemaakte rapporten en/of dashboards delen met collega’s is met Power BI een fluitje van een cent. Mailwisselingen hoeven hier niet overheen te gaan. Je deelt ze direct vanuit de desktop-toepassing óf je publiceert ze online en stelt in aan wie je toegang verleent. Een extra voordeel van het online delen: data wordt automatisch vernieuwd. Iedereen heeft dus altijd de meest actuele gegevens tot zijn/haar beschikking.

3. Je creëert mooie visualisaties

Of je nu een grafisch oog hebt of niet: met Power BI maak je indrukwekkende visualisaties. Je klikt een paar keer met je muis en voor je het weet verschijnt er een heuse grafiek, tabel, landkaart of workflow op jouw beeldscherm.

4. Power BI is erg snel

Alle data wordt in het geheugen opgeslagen en hierdoor hoef je niet te wachten tot query’s zijn verwerkt. Informatie is altijd direct beschikbaar en je geduld wordt niet op de proef gesteld.

5. Power BI en Excel werken naadloos samen

Gegevens uit Power BI toch ook in Excel beschikbaar stellen? Waar je bij andere software de gegevens dient te exporteren, heb je bij Power BI de optie data direct te analyseren in Excel.

 

Koppeling Carerix

Met de Carerix Datasource is het mogelijk alle informatie uit Carerix inzichtelijk te krijgen in PowerBI. De Carerix datasource is een dagelijkse export van jouw Carerix data.
Het biedt je op een heel eenvoudige manier toegang tot jouw data in een CSV of QVD formaat. De bestanden kun je via downloaden FTP en laden naar jouw BI tool, zoals PowerBI.

Gerelateerde integraties

Gerelateerd nieuws

Benieuwd hoe onze oplossing voor jou werkt?

Vraag een demo aan en zie hoe Carerix voor jou werkt. Op basis van jullie workflow en werkprocessen en onze ruime ervaring geven wij jou een gepersonaliseerde demo. Ook nemen we je mee in de technologische ontwikkelingen rondom recruitment.