Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Verrijk je recruitmentproces met online assessments Thalento spreekt met First Floor oprichtster Karen van der Aa
Deel deze pagina

Klantcase: First Floor zet Thalento in om jong talent boven zichzelf te laten uitstijgen

In deze klantcase interviewt Thalento Karen van der Aa, oprichtster van First Floor om te weten te komen hoe zij Thalento dagelijks gebruiken.

Goedemorgen Karen, laten we eerst starten bij jullie – wie is First Floor en wat doen jullie?
First Floor brengt bedrijven en jong talent samen. Bedrijven kunnen bij ons terecht voor ondersteuning in hun HR-  of Marketingteams dankzij onze consultants, stuk voor stuk High Potentials die bij ons een intensief ontwikkelingstraject volgen en ondertussen direct ingezet worden bij onze klanten. Voor de recruiters en marketeers van de toekomst moet je dus bij ons zijn 😊.

Nu naar het begin van onze samenwerking. Hoe zijn jullie bij Thalento® terechtgekomen? Wat heeft jullie overtuigd om voor ons te kiezen?
Een viertal jaar geleden bij de opstart van First Floor ben ik opzoek gegaan naar een partner in assessments & testing. Vanuit mijn netwerk hoorde ik de naam van Thalento® waaien.

Na een zorgvuldige analyse en de vergelijking met enkele andere assessmentproviders kwam Thalento® als beste naar boven. Voor ons gaf de prijskwaliteitsverhouding zeker de doorslag. De veelvuldigheid aan rapporten en de accuraatheid van de resultaten overtuigde ons helemaal. Verder waren andere softwareproviders ook een stuk duurder, zowel de kostprijs voor een assessment als de jaarlijkse licentie fee, die niet aanwezig is bij Thalento®.

Op welke manier zetten jullie onze assessments in binnen First Floor?
In een notendop gebruiken we de Thalento® Oplossingen tijdens de sollicitatieprocedures of selecties van onze Young Potentials. Op basis van de resultaten mogen ze naar de volgende ronde of niet. Tijdens het assessment worden onze bevindingen ook uitvoerig toegelicht naar de kandidaten. We willen hen echt de kans geven om iets bij te leren over zichzelf, dit kunnen ze meepakken naar de toekomst.

Eenmaal in dienst nemen we de resultaten ook mee in hun ontwikkelingstrajecten van een drietal jaren. Thalento® past hiermee ook helemaal in onze visie waar we jong talent willen laten openbloeien. Wij geloven ook sterk dat bedrijven groeien als hun mensen groeien. De Thalento® Assessments zijn hierdoor echt onmisbaar geworden tijdens ons aanwervingsproces.

Customer Case #1 - First Floor_png_website.png

Vertel eens meer over jullie procedure bij het selecteren & aantrekken van consultants. Welke rol speelt Thalento® in het sollicitatieproces?
De eerste stap is dat potentiële kandidaten reageren op een vacature op onze website. Zij komen dan rechtstreeks terecht in onze Carerix-omgeving waar hun reis van start gaat.

Daarna volgt een telefonisch contact waar we checken of de kandidaat het First Floor-DNA bezit. We bespreken verscheidene basiskwaliteiten die in onze ogen cruciaal zijn voor een consultant om bij ons in dienst te komen.

Wanneer het telefonisch gesprek positief wordt bevonden door beide partijen gaan we over tot een face-to-face kennismaking. Dit is een vrij klassiek kennismakingsgesprek of CV-gesprek, waar beide partijen hun verwachtingen aftoetsen.

Is er een match langs beide kanten, dan volgt er een tweede gesprek. Hier komen de Thalento® Assessments dan aan bod. De kandidaat wordt nu uitgenodigd voor het Persoonlijkheids- & Motivatie Assessment (TH-PQ). Daarna wordt het PERFORM-Rapport gebruikt tijdens het tweede gesprek als leidraad. De resultaten geven de richting van het gesprek aan. We bespreken ook het volledige profiel met de kandidaat, we lichten sterke punten of kwaliteiten toe en zoomen dieper in op de aandachtspunten. We spreken ook duidelijk af dat de kandidaten bereid dienen te zijn om te werken aan de aandachtspunten tijdens het traject. Hier moeten ze echt voor openstaan, anders gaat het niet lukken.

De laatste stap is een korte online meeting met mij als zaakvoerder om nog enkele praktische afspraken te maken en elkaar te leren kennen.

Thalento® wordt hier bij First Floor echt gebruikt als selectietool, we gaan screenen op bepaalde competenties en soft skills die voor ons belangrijk zijn of potentiële breekpunten zouden zijn in een rol als consultant. Het PERFORM-Rapport vormt eigenlijk de handvaten tijdens de persoonlijkheidsterugkoppeling. Wij vinden het ook super belangrijk om altijd onze tijd te nemen om het profiel toe te lichten, dit duurt vaak anderhalf tot twee uur. We merken ook achteraf dat het Thalento® profiel altijd gelijk heeft.

Welke feedback krijgen jullie van kandidaten tijdens het bespreken van de resultaten?
Steeds zijn deze young potentials zeer constructief tijdens de gesprekken. Wij vinden het ook essentieel om goed te gaan kaderen hoe en waarom. We gaan ook heel diep in op de resultaten en vaak wordt dit goed onthaald. De grote meerderheid bevestigt ook hun kwaliteiten en verbeterpunten.
Wat doen jullie met de resultaten eenmaal de kandidaten zijn aangeworven? Verdwijnen de rapporten in de kast?
Neen, helemaal niet. Het eerste jaar van hun traject vinden er wekelijks en later maandelijks opvolgingsgesprekken plaats. Tijdens die gesprekken halen we opnieuw het PERFORM-Rapport erbij, dan checken we of de consultant zijn of haar sterke punten kan inzetten, of ze tegen moeilijkheden aanlopen en hoe ze hiermee omgaan.

Verder helpen we via on-the-job coaching om bewust te worden aan hun aandachtspunten. Er is ook een vast trainingsprogramma beschikbaar waar ze maandelijks aan opleidingen kunnen deelnemen; hierin vinden ze diverse onderwerpen zoals feedback geven & communicatie, e.d.

Neem contact met ons op voor meer informatie over Thalento en de integratie in je Carerix applicatie.

Lees meer nieuws