Carerix and Secure Design strengthen ‘The World of Chain’
  • Recruitment Automation

Carerix en Secure Design versterken ‘De Wereld van Chain’

Het is gelukt om binnen vier weken de website neer te zetten, inclusief koppeling met Carerix, alle data te migreren én ‘De Wereld van Chain’ te introduceren.

Op de achtste verdieping van Cornerstone Business Park op Rotterdam The Hague Airport zit Chain Technical Professionals (Chain). Deze technische dienstverlener was vorig jaar met grote spoed op zoek naar een nieuw ATS/recruitment platform met een koppeling naar hun nieuw te ontwikkelen website. Dankzij efficiënt en flexibel teamwerk tussen Carerix, Secure Design en Chain is het gelukt om snel een website neer te zetten, inclusief koppeling met Carerix, alle data te migreren en ‘De Wereld van Chain’ te introduceren.

Zeer klantgericht

Om de juiste technische professionals te kunnen vinden, had de voormalig eigenaar van Chain een eigen database ontwikkeld. Om de continuïteit van de database te borgen, besloot de huidige directeur/eigenaar Andy Schoemaker vijf jaar geleden om dit extern uit te besteden aan een professionele leverancier van recruitmentsoftware. “Maar na vijf jaar moesten we concluderen dat Chain zich sneller ontwikkelde dan deze partij aankon en moesten we op zoek naar een andere partner. Hier verdient Carerix echt een groot compliment. Ik stond met mijn rug tegen de muur vanwege de opzegging bij onze vorige leverancier en Carerix heeft ons snel en professioneel geholpen. Dit vind ik echt getuigen van klantgerichtheid.”

Schoenmaker blijf bij je leest

“Een andere doorslaggevende reden om met Carerix in zee te gaan was hun partner-ecosysteem”, vervolgt Andy. “Daar was en ben ik heel erg van gecharmeerd. In plaats van alles zelf te doen, hanteert Carerix het motto: ‘Schoenmaker blijf bij je leest’.Carerix focust op de innovatie van het systeem en integreert de beste HR Tech Tooling van gespecialiseerde partners. Voor Chain is dit erg belangrijk om in lijn te kunnen blijven met de extreme ontwikkelingen op het gebied van online recruitment.” Die gaan erg hard, bevestigt ook Sven Versluijs van Secure Design. “Je moet als organisatie mee met de automatisering. Dat geldt zeker ook voor je website. Denk aan vindbaarheid, het surfgedrag van mensen, hoe spreek je je doelgroep aan?”

Chain en Secure Design - met Andy Schoemaker, Rob Ooms, Susan van der Plas (Chain) en Sven Versluijs (Secure Design)
Chain en Secure Design – met Andy Schoemaker, Rob Ooms, Susan van der Plas (Chain) en Sven Versluijs (Secure Design)

Factor ‘haast’ een belangrijke driver

Carerix heeft meerdere partners voorgedragen voor de koppeling met de website. “Totaal verschillende partijen, maar de factor haast was bij Chain een belangrijke driver”, aldus Andy. “Secure Design is hierop ingesprongen door heel snel te schakelen.” Sven Versluijs: “Secure Design heeft vaker gehakt met dit bijltje van zeer strakke deadlines. We hebben met Chain om tafel gezeten om te kijken hoe we Chain door middel van de website vernieuwend in de markt kunnen zetten. Zij richten zich op een niche doelgroep, waar gigantisch op wordt gehunt. Dus waarom zouden ze juist voor Chain moeten kiezen? De basis van de nieuwe website is ‘De Wereld van Chain’ met daarachter verschillende componenten van foto’s en verhalen van medewerkers en partners. Hierdoor willen ze enthousiasme creëren zodat iemand denkt, daar wil ik ook werken!”

Zorgen dat de klant vooruit komt

De samenwerking tussen de partners onderling verloopt erg goed. Sven: “Het idee is om met z’n allen ervoor te zorgen dat de klant zo snel mogelijk vooruit komt. Dat is ook de partnermentaliteit die Carerix graag wil uitstralen. Liever samenwerken dan mensen de markt uit stoten.” Naast de soepele samenwerking en communicatie is Andy ook erg trots op het feit dat de jongste medewerkers binnen Chain verantwoordelijk zijn geweest voor de soepele migratie en de inrichting van de database. “Oftewel: het cruciale hart van onze organisatie”, aldus Andy. “Het gaat om duizenden professionals, bedrijven en projecten plus alle persoonlijke en financiële gegevens die daarbij horen. Kortom, een database met een enorme hoeveelheid data.”

Soepele migratie

Rob Ooms, werkstudent aan de TU Delft en Susan van der Plas, medewerkster bedrijfsbureau bij Chain, zijn samen verantwoordelijk geweest voor de succesvolle migratie, inrichting en koppeling met de website. Andy: “Ik heb al heel wat migraties meegemaakt, maar heb nog nooit zo’n snelle migratie gezien inclusief het bouwen van een nieuwe website en gerealiseerd door jonge mensen. Dit laatste is misschien wel onze slimste zet! De nieuwe generatie is onbevangen en kijkt anders naar de wereld. Zij hebben ook de minste ervaring met het oude systeem en de oude werkprocessen.” “Het migratieproces is inderdaad heel soepel en snel verlopen”, vindt ook Rob. “Het is me gelukt om alle data vanuit het oude systeem leesbaar te maken en alle Excel-bestanden te converteren. Dankzij de flexibiliteit van Carerix om voor ons een uitzondering te maken op hun standaard werkwijze bij datamigratie, kon het proces doorgaan en hebben we de strakke deadline gehaald.”

De juiste inrichting

Ondanks het korte tijdsbestek van vier weken, heeft Chain het moment aangegrepen om alle bedrijfsprocessen opnieuw in kaart te brengen. “We hebben met ons team veel overlegd en nagedacht hoe we bepaalde zaken wilden inrichten in het systeem”, vertelt Susan. “Het was een leuke uitdaging om echt samen tot iets te komen. Welke automatiseringstriggers zijn nodig op het moment dat iemand reageert op een vacature? Er moet een mailtje uit en hoe ziet de inhoud van dat mailtje eruit. Als je naar een volgende stap gaat, moeten documenten worden geactiveerd. Complimenten ook aan het adres van Alwin Baaij die vanuit Carerix duidelijk de taakverdeling bewaakte tussen Rob en mijzelf. Rob was verantwoordelijk voor de datamigratie en ik voor de inrichting. We moesten ons niet teveel met elkaar bemoeien, want dat werkt niet.”

Verder bouwen naar het einddoel

De nieuwe website van Chain biedt veel meer mogelijkheden om de markt te benaderen dan de statische site van voorheen. De site heeft nu een gedeelte met vacatures. Als er gesolliciteerd wordt op de website, komt dat netjes bij Carerix binnen. “En hiermee staan we pas in de kinderschoenen”, vertelt Sven, “want binnen Carerix is ontzettend veel mogelijk. Een andere grote wens van Chain was om zelf controle te hebben over alles wat er op de website gebeurt; dus het onderhoud, het bijhouden van artikelen, publicatie van vacatures. Ze kunnen ook zelf componenten toevoegen, zoals een campagne of actie. Dit maakt Chain heel flexibel om meteen op de markt in te spelen. Als je een website bouwt is het belangrijk om eerst de basis neer te zetten. Dat is meer dan gelukt en nu is het tijd om te gaan uitbouwen met nieuwe componenten voor het uitbreiden van ‘De Wereld van Chain’. Hier zijn nog heel veel stappen die we kunnen uitdenken. In kleine stukjes bouwen we steeds verder door naar het einddoel.”

Carerix: de flexibele cloud based software voor CRM, recruitment en detachering

Dagelijks vertrouwen duizenden professionele arbeidsbemiddelaars en talent managementafdelingen, voor hun detacherings- en werving­ & selectieprocessen, op onze online oplossingen. Carerix biedt een modern cloud based platform om het gehele proces van kandidaatbemiddeling te ondersteunen. Dankzij onze slimme toepassingen zorgen wij voor betere inzichten in profielen van talenten. Betere inzichten voor recruiters, intercedenten, en detacheerders zorgen voor de beste kandidaten!

Over Chain

Chain Technical Professionals is opgericht in 1991 en levert professionals voor de technische markt. Denk hierbij aan het ontwerpen, bouwen en onderhouden van technische installaties in complexe omgevingen, zoals platforms op zee, bruggen, tunnels en sluizen of petrochemische/farmaceutische plants. Chain richt zich voornamelijk op HBO+ opgeleiden die het denkwerk doen en toezicht houden. Op het kantoor in Rotterdam werken zo’n tien medewerkers, maar op locatie zijn, afhankelijk van de grootte van de projecten, tussen de 50 en 100 professionals aan het werk. Opdrachtgevers zijn bedrijven zoals Shell, BP, Siemens, Heijmans en BAM.