• Lean Recruitment

Een decennium van groei en succes met Carerix

Thomas Ellis en Bas de Bruijn ontwikkelden diverse projecten tijdens hun studie aan de Haarlem Business School. Na hun studie raakte de samenwerking in een stroomversnelling. Er volgden diverse bouw- en vastgoedprojecten. Overtuigd van het belang van projectmatig werken en om echt van betekenis te kunnen zijn voor de carrière van professionals én de stakeholders in projecten, richtten zij in 2009 ELLBRU op. Ze begonnen met vastgoedontwikkeling op St. Eustatius en de renovatie van het schip SS Rotterdam. Maar ook projecten voor het Rijksvastgoedbedrijf, voor diverse woningcorporaties en adviesbureaus werden succesvol afgerond.

Sinds 2016 ligt de focus volledig op het detacheren van hoogopgeleide professionals binnen de sectoren bouw, vastgoed & engineering. Voor professionals is ELLBRU inmiddels het startpunt voor persoonlijke ontwikkeling en uitdagend werk. Voor opdrachtgevers een partner waarop vertrouwd kan worden.

ELLBRU werkt inmiddels 10 jaar met Carerix. Bij de zoektocht naar een passend systeem stonden er verschillende uitdagingen centraal: een integraal ATS die verschillende aspecten van het wervingsproces bevatte. Na een vergelijking met andere systemen viel de keuze op Carerix.

Thomas en Bas vertellen: ”De afgelopen 10 jaar heeft de samenwerking met Carerix ons veel gebracht. Wat voor ons echt het verschil heeft gemaakt, is het feit dat Carerix een volledig en overzichtelijk ATS biedt dat verschillende aspecten van ons bedrijfsproces afdekt. Van het werven en selecteren van de juiste technische professionals tot het managen van salesactiviteiten en van urenregistratie tot facturatie; Carerix heeft ons een alles-in-één oplossing gegeven die naadloos integreert met onze workflow.”

Succesvol werven in een competitieve arbeidsmarkt

De grootste uitdaging ligt in het vinden van geschikte technische professionals in een competitieve arbeidsmarkt. In tegenstelling tot vroeger, waar ze meer beschikbare professionals hadden dan openstaande vacatures, is de situatie nu omgekeerd. ”We laten daarom zien wat ons onderscheidt en waarom professionals voor ons zouden moeten kiezen naast alle andere recruitmentbureaus”, vertelt Liliane de Voogd, Online Content Manager bij ELLBRU. Liliane houdt onder andere de website en social media kanalen up-to-date met inspirerende content voor potentiële kandidaten.

”Zodra wij een vacature publiceren in Carerix wordt deze direct gekoppeld aan onze website. Dus wanneer wij sollicitanten binnenkrijgen op een vacature, worden zij automatisch opgeslagen in Carerix en gekoppeld aan een matchfase.”

Om de doelgroep te bereiken maakt ELLBRU, naast hun website en LinkedIn, gebruik van verschillende sociale kanalen, waaronder Instagram, Twitter en Facebook. Ze adverteren ook op platforms zoals Indeed en maken gebruik van multiposting om de vacatures op diverse jobboards te plaatsen. De integratie met Carerix speelt hierbij een cruciale rol, omdat het ze in staat stelt om de wervingsactiviteiten op één plek te beheren.

”Het werkt voor ons heel erg fijn dat alles geïntegreerd is. Al onze processen zitten in één systeem, waardoor je alles bij elkaar hebt en niet hoeft te wisselen tussen verschillende systemen.” Het ATS kan worden aangepast aan verschillende sectoren en branches, wat heeft bijgedragen aan het succesvol realiseren van de groeiambities van ELLBRU. ”Daarnaast kunnen we iedereen binnen de organisatie verschillende bevoegdheden toekennen. Als Online Content Manager kan ik bijvoorbeeld tabellen en gestandaardiseerde mails voor collega’s creëren”, vertelt Liliane.

Op de vacatureoverzichtspagina werkt ELLBRU met een ‘uitgelichte vacature’. Onder het vacaturefilter hebben ze een speciale sectie voor de uitgelichte vacature van de maand. Dankzij de flexibiliteit van Carerix is het nu gemakkelijk om te selecteren welke vacature zij uitgelicht willen hebben.

”Carerix biedt uitgebreide en gepersonaliseerde mogelijkheden.”

ELLBRU heeft twee keer per jaar een evaluatie met hun Customer Success Manager om alles met betrekking tot het ATS door te nemen, waarbij zowel successen als uitdagingen worden besproken. Wanneer ze buiten deze contactmomenten om ergens niet uitkomen, nemen ze contact op met de supportafdeling.

Innovatie en groei hand in hand

Liliane is enthousiast over toekomstige integraties en updates aan de Carerix-applicatie. Zo ligt de integratie met een chatbot en Indeed in de nabije toekomst. Dankzij het partner ecosysteem van Carerix, evenals de regelmatige updates die direct zichtbaar zijn op het scherm, blijft ELLBRU op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

”Door de ontwikkelingen en automatiseringen verkrijgen wij meer snelheid en efficiëntie in ons werk.”

De ambitie is om nog meer te groeien als organisatie, nog meer technische professionals blij te maken met een nieuwe baan en steeds meer opdrachtgevers te voorzien van goede professionals. ”Dat is waar we het voor doen”, zegt Liliane. Door de moderne technologie is ELLBRU in staat om hun werk steeds beter uit te voeren. De technologische ontwikkelingen maken het mogelijk om steeds gemakkelijker in contact te komen met zowel kandidaten als opdrachtgevers, waarmee verdere groei gerealiseerd kan worden in de toekomst. In een steeds veranderende arbeidsmarkt is het essentieel voor ELLBRU om flexibel te blijven en zich aan te passen aan deze nieuwe ontwikkelingen.

De stap tien jaar geleden naar Carerix heeft zijn vruchten afgeworpen. De implementatie van het systeem heeft ELLBRU in staat gesteld om op een prettige en gestructureerde manier uit te bouwen. ELLBRU kan de wervingsactiviteiten stroomlijnen en zich blijven onderscheiden als een betrouwbare partner voor zowel kandidaten als opdrachtgevers in de bouw- en vastgoedsector.

Gerelateerde klantcases