• Recruitment Automation
  • Search & Match

Hoe TecT de uitdagingen in de technische sector aangaat met Carerix

TecT Contracting & Engineering is een enthousiaste Twentse organisatie die in 2006 is opgericht. TecT houdt zich bezig met personeelsbemiddeling in de techniek, waarbij zij zich richten op de vakdisciplines procestechniek, machinebouw en infratechniek. Met hun jarenlange ervaring in recruitment zijn zij gespecialiseerd in de dienstverleningen Detachering, Werving & Selectie en RPO (Recruitment Process Outsourcing).

In de steeds veranderende wereld van recruitment en digitalisatie, ondervond TecT enkele uitdagingen met betrekking tot het vinden van technisch personeel, het optimaliseren van de interne samenwerking en het gestructureerd vastleggen van werkzaamheden en gegevens. Om deze uitdagingen aan te pakken, heeft TecT gekozen om met Carerix te gaan werken.

De overstap naar een ATS

TecT is grondig gaan onderzoeken om de overstap te maken naar een ATS. Voorheen gebruikten zij een HR-systeem in combinatie met Excel en beheerbordtool Trello, maar dat bleek niet geschikt voor hun behoeften. Het HR-systeem was niet passend voor personeelsbemiddeling. Jeroen Gerritsen, Technical Recruitment Specialist en bedrijfsleider bij TecT, legt uit waarom zij voor Carerix kozen: ”In totaal hebben we vier partijen uitgenodigd om ons een demo te geven, waaronder Carerix. De reden dat wij voor Carerix hebben gekozen zijn de uitgebreide functionaliteiten die jullie bieden. Ook had ik het meeste vertrouwen in jullie systeem.”

TecT heeft nu een duidelijk overzicht van kandidaten, vacatures en processen. Carerix biedt gestroomlijnde processen en herinneringen voor essentiële stappen, wat het werk van TecT aanzienlijk vereenvoudigt. ”Met Carerix hebben we nu beter inzicht in kandidaten, vacatures en processen. Carerix biedt een duidelijk proces wat je kunt volgen. Voorheen konden we wel eens in de loop van de dag iets vergeten”, zegt Jeroen.

”Carerix attendeert ons op stappen die we moeten ondernemen, waardoor het vergeten van acties minimaal is en het ons werk makkelijker maakt.”

Efficiëntieverhoging

TecT vindt het onder andere erg prettig dat er veel informatie in Carerix kan worden opgeslagen. Ze houden niet alleen informatie van de kandidaten bij, maar ook informatie van klanten. Denk aan samenvattingen van wat er met de klant is besproken en samenwerkingsovereenkomsten. ”Daarbij is het een groot voordeel dat Carerix de mails meeneemt en opslaat. Zo heb je alle data en informatie overzichtelijk en bij elkaar.”, zegt Lloyd Schellevis, Consultant bij TecT. Voorheen hield TecT informatie bij in Excel, maar dat was erg summier en niet voldoende. Nu zien ze exact wanneer iemand is gebeld bijvoorbeeld, wat zorgt voor meer overzicht maar vooral meer inzicht. ”Daarnaast kun je in Excel natuurlijk ook niet op een kandidaat klikken waarbij het cv direct naar voren komt. Dat waren dingen die wij echt misten voordat we met Carerix werkten.”

Trello werd voorheen gebruikt voor dagelijkse updates, maar met Carerix worden alle relevante informatie en processtappen nu op één plek gehouden, waardoor de dagelijkse bijeenkomsten efficiënter zijn. ”We zorgen ervoor dat de database is gevuld met alle kandidaten die we spreken en met onze vacatures. De vacatures koppelen we door middel van de plug-in die ons CMS laat koppelen met Carerix”, aldus Lloyd.

Uitdagingen in de technische sector

In de technische sector zit de uitdaging in de huidige arbeidsmarkt nog steeds in het moeilijk vinden van personeel. Dit komt ook omdat, zoals Jeroen zelf zegt, het technische personeel erg loyaal is naar hun werkgever. ”Ze gaan niet zomaar weg, ook niet voor een beter salaris. Maar de schaarste van technisch personeel is en blijft het grootste probleem. Er zit nergens overschot en dat maakt het vinden van kandidaten extra lastig.”

Het gebruik van Jobdigger in Carerix helpt TecT om in kaart te krijgen hoe de huidige arbeidsmarkt in de technische sector ervoor staat. Jobdigger verzamelt betrouwbare en actuele vacaturedata. Deze data wordt constant geüpdatet, wat ervoor zorgt dat je altijd in het bezit bent van de meest actuele gegevens. Door middel van het meest recente inzicht in wat er op de arbeidsmarkt speelt en heeft gespeeld, zorgt het voor efficiëntere werving.

‘’We zien door het gebruik van Jobdigger hoe makkelijk, of in ons geval hoe ‘’moeilijk’’ een vacature te vullen is. Ondanks dat het een lastige markt is, helpt Jobdigger ons enorm om inzicht te verkrijgen in wat we nodig hebben om een kandidaat te vinden.’’

Jobdigger geeft bijvoorbeeld aan wat de mogelijkheden zijn in een bepaald gebied, maar ook hoe de infrastructuur en hoeveel mensen er beschikbaar zijn per regio. Het helpt TecT om de markt te analyseren en beter te begrijpen, waardoor ze hun wervingsstrategieën kunnen optimaliseren.

Hoe beter de data rondom de kandidaat in Carerix is vastgelegd, hoe beter Jobdigger werkt. Het verrijkt ook de vacature die je maakt door middel van de marktinformatie die uit Jobdigger wordt gehaald. Je kunt er bijvoorbeeld uithalen wat de pullfactoren zijn, zoals wat de verschillende redenen zijn dat mensen in de techniek veranderen van baan.

Door over te stappen naar een ATS heeft TecT niet alleen haar processen geoptimaliseerd, maar ook de efficiëntie van de wervingsactiviteiten aanzienlijk verbeterd. Met een systeem dat voldoet aan hun specifieke behoeften, kan TecT zich nu richten op het vinden van de beste talenten voor haar klanten, zelfs in een uitdagende arbeidsmarkt.

Gerelateerde klantcases

Related content