• Recruitment Automation
  • CRM voor Recruitment

Klantcase: Carrière Bouwers

Jonge ondernemers Hilde Ploeger (27) en Jip Korner (29) beginnen midden in de coronaperiode van 2020 hun eigen recruitmentbureau. Jarenlang werkten zij samen bij een grote detacheerder in de bouw en techniek. Met die werkervaring, de communicatie-achtergrond van Hilde en de achtergrond in HR van Jip ontstond Carrière Bouwers – specialist in de bouw op het gebied van werving & selectie en detachering.

Ondernemen in coronatijd

2020 begon als een positief jaar, maar wat niemand ooit had kunnen denken, gebeurde: het land in lockdown, thuiswerken en bovenal een virus wat om zich heen sloeg. Jip en Hilde liepen al een tijd rond met het idee om een eigen werving- en selectiebureau te starten. In de tijd van thuiswerken zochten zij elkaar juist op en werden de ideeën steeds concreter; zelfstandig ondernemen – met alle uitdagingen die daarbij horen – en een bedrijf opzetten waar ze trots op zijn. Na meerdere brainstormsessies is Carrière Bouwers ontstaan – een eigentijds recruitmentbureau met een naam die past bij de sector, de dienstverlening en de nuchterheid van Hilde en Jip.

Gaan voor een persoonlijke aanpak

De ambities zijn groot. Carrière Bouwers wil bouwen aan langdurige relaties op basis van partnerships van hoge kwaliteit. Zij ontzorgen organisaties door hen te voorzien van de juiste professionals en bieden bouwkundigen een volgende stap in hun carrière. 

Op de vraag wat hen onderscheid van andere bureaus, hebben ze een eenduidig antwoord: “Mensen doen zaken met mensen, niet met bedrijven. Wij hebben beide een netwerk binnen de sector, zijn erg nieuwsgierig ingesteld en vinden het leuk om te horen waar ambities liggen bij mensen en wat organisaties echt nodig hebben. De vraag achter de vraag achterhalen. Goed luisteren, analyseren, verbindingen leggen en persoonlijk contact zorgen ervoor dat we weten welke persoon goed bij welke organisatie past. Daarnaast is het ook een kwestie van veel meters maken en het gewoon doen!”

Investeren in groei

Om een goede start te maken, keken Jip en Hilde gelijk wat er nodig was voor een gegronde basis. Investeren zonder enige vorm van zekerheid op inkomsten, hoorde daar onder andere bij. Maar met snelle marktontwikkelingen, een solide businessplan en twee ambitieuze dames aan het roer, wisten ze dat deze investeringen zouden helpen met de groei van Carrière Bouwers. 

“De belangrijkste investeringen waren in onze optiek een website met een passende huisstijl, een goed recruitmentsysteem en visitekaartjes om achter te laten bij klanten.” Vertelt Jip.

De huisstijl, het logo en de website werden geregeld door Cindy, een vriendin van Hilde. “Ze heeft een grafische achtergrond en is ontzettend creatief. Het was dan ook heel fijn om met een bekende te kunnen brainstormen en samen een idee naar een echt merk te transformeren. Wij bouwen mee aan carrières. Bouwstenen konden in het logo dus niet ontbreken.” Vervolgt Hilde.

Carerix voor startups 

Voor het recruitmentsysteem kwamen Hilde en Jip al snel bij Carerix terecht. “Oud-collega’s en kennissen die de stap naar een eigen business hadden gemaakt, vertelden ons dat ze met Carerix werkten en dat Carerix-partner Step2Go ook de startups hier goed in kan begeleiden.” Vertelt Jip.

“Als startup denk je misschien dat werken met Excel ook wel even kan. Onze wens en ambitie is echter om in de toekomst ook verder te kunnen groeien en dit is de reden dat we dit vanaf de start gelijk goed neer willen zetten. We kenden Carerix vanuit ons netwerk en ook één van de zusterbedrijven van onze vorige werkgever had positieve ervaring met het systeem.” 

Carerix-partner Step2Go implementeerde het systeem samen met Carrière Bouwers en verzorgde daarnaast een training voor Hilde en Jip. Het systeem is op zo’n manier ingericht dat er gestructureerd gewerkt kan worden en het makkelijk is om in de toekomst op te schalen, wanneer een nieuwe collega aangenomen wordt. 

Carerix is makkelijk te begrijpen en met de ‘gewoon doen’ mindset van de Carrière Bouwers was de implementatie geen probleem. Je kunt het systeem makkelijk configureren naar eigen werkwijze, ook al ben je nog maar met z’n tweeën. Het Carerix systeem bevat alle handvatten voor zowel een startup als grote organisatie, met onder andere een geïntegreerde e-mail- en agendafunctionaliteit. 

“In Carerix is het erg makkelijk om bijvoorbeeld snel een goede kandidaat voor te kunnen stellen. We zijn nog veel aan het ontdekken, zoals de handige kandidaat- en vacaturemailings en triggers voor automatisering.” Vervolgt Jip.

“Met deze basis gaan we het systeem steeds meer voor ons laten werken en automatiseren waar mogelijk, zodat wij zo veel mogelijk tijd kunnen besteden aan het contact met onze klanten en kandidaten.” Vult Hilde aan. 

Ben jij benieuwd hoe Carerix voor jouw startup kan werken? Neem dan contact met ons op.