Klantcase: Cincero IT | Carerix is ‘onze Control Tower’

door Mark Bassie (Flexbeheer)

In de reeks interviews met gebruikers van Carerix spreek ik deze keer met de oprichter van de Cincero Groep gevestigd in Almere. Ik word met Zuid-Amerikaanse warmte ontvangen door Ricardo Soto Escamilla, (mede)eigenaar van o.a. Cincero IT, Miss Executive Search en Security by Design. Voor al deze organisaties is Carerix de ‘Control Tower’ van alle activiteiten met de vele innovatieve partner-integraties. Ricardo is een echte Carerix-fanaat en klaar voor de toekomst.

Ricardo Soto Escamilla stelt zichzelf voor als family en als business-man, maar daarnaast heeft Ricardo ook nog een bijzondere rol als vrijwilliger: hij is reddingshondengeleider bij de Stichting Reddingshonden RHWW. Ricardo en zijn speciaal getrainde hond worden ingezet tijdens rampen voor het speuren naar overlevenden.

Het detacheren van schaars talent

Cincero IT is een afsplitsing van een vorig bedrijf waar Ricardo 20 jaar eigenaar van was met een compagnon. Zij detacheren IT-specialisten bij opdrachtgevers en voeren daar grootschalige en langdurige opdrachten voor hen uit. Deze specialisten zijn allemaal in dienst bij Cincero IT en zijn zeer schaars op de arbeidsmarkt. Denk hierbij aan engineers, aan technische specialisten en architecten, die werken aan complexe netwerken, aan connectivity-vraagstukken en in Linux en Microsoft-omgevingen. Klanten zitten vaak in de Telecom, in de Energy en de Financial sector.

De sleutel voor succes is overzicht en betrokkenheid, aldus Ricardo: “‘Ik probeer het werk met mijn directe medewerkers zo leuk en interessant mogelijk te maken voor onze medewerkers, op wie ik heel trots ben. We hebben veel gave projecten. Maar omdat ze allemaal bij de klant zitten, komen ze maar zelden op kantoor. Dus ga ik heel vaak bij hen op bezoek om te kijken hoe het met hen zelf gaat en met hun werk. Ook bespreken we vaak hun toekomstplannen en wensen. Ik ben blij dat ons personeelsverloop stukken lager ligt dan elders in de branche.”

Cincero IT investeert dan ook veel in hun mensen. Uiteraard met allerlei cursussen en trainingen over het vak, maar ook bijvoorbeeld over de ontwikkeling van sociale vaardigheden. ‘En natuurlijk zijn er af en toe social events op kantoor zoals een barbecue, een borrel of thema event. En soms gaan we samen op reis naar het buitenland. We vragen veel, maar zorgen ook goed voor hen.’

Nieuwe initiatieven

Daarnaast is Ricardo onlangs begonnen met een nieuw bureau voor executive search in dezelfde niche. Dat bureau heet Miss Executive Search. ‘De naam is nog niet helemaal juist, omdat het de bedoeling was dat er veel vrouwen gingen werken. Maar de directeur is bijvoorbeeld nog een man. Uiteraard zijn we continu bezig het concept nog verder te verfijnen en af te stemmen op de doelgroep

Tot slot heeft Ricardo recent nog een bedrijf afgesplitst dat ‘Security by Design’ heet. Dat gaat zich bezighouden met zaken als het uitvoeren van penetratietesten, het vergroten van de ‘Security-Awareness’ bij organisaties en ook met ‘Ethical hacking’. Juist deze laatste vorm van Security is booming.

Al met al heeft Ricardo nu al meer dan 40 mensen aan het werk. ‘Bij Cincero wil ik elke maand 1 à 2 nieuwe medewerkers in dienst nemen. En door de schaarste aan dit soort specialisten in Nederland ben ik ook in het buitenland aan het kijken om vandaar uit dit soort specialisten naar hier te halen, met name in Spanje.’

Carerix als Control Tower

Ter ondersteuning van alle processen gebruikt Ricardo Carerix. ‘Carerix heeft echt een frisse uitstraling en vind ik erg innovatief. Dit komt door het alsmaar groeiende partnernetwerk. Wanneer ik een nieuwe trend signaleer, heeft Carerix daar vaak al een geïntegreerde oplossing voor. Op deze manier kan ik al mijn werkzaamheden uitvoeren vanuit één systeem. Of zoals Carerix het zelf zegt: de Control Tower’.

‘Ik kende uit het verleden andere systemen waar ik niet erg tevreden over was. Geen flair, geen uitstraling en te bewerkelijk. Ik moest altijd een functioneel en een technisch beheerder inschakelen als er weer eens iets was veranderd.

Ik heb recent besloten om onze Marketing-inspanningen uit te besteden aan een extern bureau om de groei en uitstraling van onze bedrijven te professionaliseren Carerix is hierbij een goede sparringpartner en denkt met mij mee welke bijdrage zij kunnen leveren in de weg naar succes’.

Toekomst

‘Het platform heeft ook nauwelijks onderhoud van onszelf nodig. Alles wordt voor je klaargezet en automatisch geüpdatet.Daarnaast is het eenvoudig om zelf zaken te veranderen. Immer wij runnen de business en kennen de details.  Maar ook de out-of-the box integraties met andere software oplossingen maken het snel inspelen op ontwikkelingen voor mij als werving- & selectie partij eenvoudig zoals bijvoorbeeld het posten van bijvoorbeeld een vacature en het doorplaatsen naar onze eigen site is erg eenvoudig door alle standaard beschikbare integraties  En zaken als SEO en SEA zijn goed geregeld met Carerix.

Er kan zoveel qua functionaliteit, dat ik zeker weet dat we in de komende periode nog veel meer hiervan gaan gebruiken. Ik denk bijvoorbeeld aan de videotechnologie, om kandidaten compleet met beeld en geluid te presenteren aan de opdrachtgever, of om de opdrachtgever zicht te laten presenteren aan potentiële kandidaten.
Voor Miss Executive Search is heel belangrijk dat we een goede candidate experience bieden voor het verleiden en binden van kandidaten en professionals  aan onze organisatie.

Carerix heeft hiervoor de juiste instrumenten, ontzorgt en helpt mij overzicht te bewaren. Dat is wat ik verwacht van een partner.