Corporate HR portal
  • Recruitment Website & Employer Branding

EN HR solutions optimaliseert RPO dienstverlening dankzij de Carerix Corporate HR portal

Met het RPO businessmodel als uitgangspunt heeft EN HR solutions inmiddels al vele bedrijven mogen helpen met het opzetten en verbeteren van het gehele recruitmentproces. Een belangrijk onderdeel binnen de dienstverlening van EN HR solutions is de implementatie van de Corporate HR portal van Carerix.

Dat recruitment ook anders kan weten ze bij EN HR solutions al sinds 2002. Met het RPO businessmodel als uitgangspunt hebben ze inmiddels al vele bedrijven zoals VGZ, Nederlandse Loterij en Dräger mogen helpen met het opzetten en verbeteren van het gehele recruitmentproces. Met deze innovatieve kijk op de arbeidsmarkt werken zij vanuit een sterk uitgangspunt: Recruitment is een specialisme, Recruitment Process Outsourcing de oplossing.

Door middel van RPO (Recruitment Process Outsourcing) bouwen zij samen met de klant aan het opzetten, beheren en implementeren van een echt werkgeversmerk. Het gehele recruitmentproces wordt hierbij uit handen genomen. Van het creëren van awareness tot de uiteindelijke onboarding van een kandidaat. Dit altijd vanuit de naam van de klant. Voor vaste werknemers tot uitzendkrachten en interim posities.

Samen bouwen aan een sterk werkgeversmerk

Toen Rob Vormer, Online Manager bij EN HR solutions 7 jaar geleden begon bij het bedrijf zag de markt er nog heel anders uit. Het samen bouwen aan een werkgeversmerk is ten opzichte van toen erg veranderd. Nu weet Rob als geen ander dat het belangrijk is om recruitment een centrale plek te geven in je organisatie.

“Recruitment is een belangrijk onderdeel van je bedrijfsstrategie en doe je er niet zomaar even bij”.

EN HR solutions heeft een brede dienstverlening en neemt recruitment processen over van de klant. Het recruitment proces begint bij EN HR solutions al bij het creëren van bewustwording. Om dit te realiseren hebben zij naast recruiters ook een breed scala aan marketeers werkzaam binnen de organisatie. Samen wordt gekeken naar het ontwikkelingen van een employer brand, werken-bij website en social media. Maar ook aan offline communicatie wordt gedacht.

Realiseren en implementeren

Afhankelijk van wat de wensen van de klant zijn, wordt na het bepalen van de strategie gewerkt aan de implementatie. Hoe lang de implementatie duurt verschilt per organisatie, maar mede dankzij de goede samenwerking tussen partners weet EN HR solutions binnen een afzienbare tijd de gewenste processen te implementeren.

“Wat onze samenwerking zo sterk maakt is het goed naar elkaar luisteren, welke wensen heeft EN HR solutions en hoe kunnen wij helpen dit te realiseren? Door korte lijnen is de communicatie vlot en hebben wij bij kunnen dragen aan wat inmiddels een standaard pakket is van Carerix mét de HRportal voor EN HR solutions. Mijn wens is om deze prettige samenwerking nog lang voort te zetten en verder uit te diepen”. Aldus Marjolein Bouwer, Customer Success Manager Carerix 

Een belangrijk onderdeel binnen de dienstverlening van EN HR solutions is de implementatie van de Corporate HR portal van Carerix. De Corporate HR Portal is een communicatiemiddel om het proces tussen de recruiter en de hiring manager te structureren. Deze werkwijze zorgt ervoor dat het hele recruitmentproces centraal op één plek te beheren is. Het biedt transparantie, efficiëntie en voorkomt mailverkeer door de hele organisatie, omdat alle communicatie in één systeem staat. Van het integreren van een goedkeuringsflow die start bij de aanvraag van de vacature en eindigt bij de onboarding van de nieuwe medewerker. Hierdoor is recruitment niet langer een eilandje binnen een organisatie en kan de hele business op een gemakkelijke manier betrokken worden bij recruitment processen.

“We vinden de portal een goede oplossing in het kader van privacy en het centraal zetten van recruitment. Daarnaast wordt snelheid in het proces gewaarborgd waardoor het selecteren en screenen van kandidaten een stuk sneller gaat.”

Doeltreffende communicatie

Snelheid is in het werk van de recruiter heel belangrijk om geen kandidaten te verliezen. Maar de HR Portal zorgt niet alleen voor snelheid. Ook zijn alle teams door de inzet van de Corporate HR Portal meer betrokken met de business en verloopt de communicatie sneller en effectiever.

“Betrokkenheid met recruitment en transparantie in het selecteren van kandidaten zijn grote voordelen van het werken met de HR Portal”.

Met de portal kun je gemakkelijk rapportages draaien. Dit helpt de recruiter in het nemen van beslissingen en zal hierdoor meer een advies gevende rol op zich kunnen nemen. De recruiter kan daardoor een positieve bijdrage leveren aan proces verbetering. Aan de andere kant heeft de hiring manager het gevoel meer betrokken te worden in het proces. Zo zou je als hiring manager bijvoorbeeld zelf kunnen inloggen in de portal om kandidaten te bekijken.

“Met de portal maak je van recruitment een gezamenlijk proces. Mensen vinden het vaak fijn om mee te kijken. Recruitment draagt zo bij aan het samenhangende geheel en is niet langer een eilandje binnen de organisatie”. 

Wil je meer weten over de Corporate HR portal? Neem dan contact met ons op.