• Best of Breed

Klantcase Rockstars IT: e-Assessments voor Rockstar kandidaten

‘Sneller en beter selecteren’

In de reeks blogs over bijzondere gebruikers van Carerix deze keer over de meest swingende intermediairs die ik ooit zag: Rockstars IT. Rockstars is een bureau dat jonge IT-professionals detacheert bij hun opdrachtgevers. Maar binnenkomen doe je niet zomaar bij Rockstars, dat zichzelf een ‘Agency’ noemt.

Die arbeidsplekken bij Rockstars zijn beperkt tot een aantal per jaar. Dat betekent dat alleen de beste IT’ers binnen mogen komen. De werving gebeurt via ‘Member gets Member’ en via ‘wildcards’. En die IT’ers worden dan na hun indiensttreding ook wel in de watten gelegd. Continu bijblijven in het vak maar ook ontwikkeling van de eigen competenties zijn zeer belangrijk bij Rockstars IT. Er is zelfs een Rockstars Academy hiervoor opgezet.

Onder hetzelfde concern valt ook StudentenBureau. Dit bureau is de marktleider op het gebied van de bemiddeling tussen hoogopgeleide studenten en stages / studiegerelateerde bijbanen. Zij doen dit voor ruim 1.500 HBO/WO studenten per jaar. Beide bureaus hebben het hoofdkantoor in Den Bosch met ook vestigingen in Amsterdam en Rotterdam.

We spraken Joost van Liempt, directeur van StudentenBureau. En sinds kort gebruikt hij voor beide labels de tooling van het Belgische Thalento op het ATS-platform van Carerix. Sterker nog, hij is de eerste gebruiker van Carerix die de koppeling met Thalento gebruikt en dat bevalt uitstekend. ‘We hebben nu al zo’n 200 testen hiermee afgerond’.
‘We hadden hiervoor al een contract met een bureau dat assessments leverde. Maar dit kost onze eigen medewerkers (en de kandidaten) veel tijd. We zochten naar een mogelijkheid die ons meer flexibiliteit op zou leveren tegen lagere kosten in minder tijd. En ook de mogelijkheid om te koppelen met ons ATS-systeem Carerix vonden we heel belangrijk. En dat alles hebben we bij Thalento gevonden. Dit scheelt veel tijd en bovendien kunnen we alle activiteiten vanuit één systeem managen’.

Voor Studentenbureau gaat het om grote groepen studenten (StudentenBureau interviewt zo’n 3.000 studenten op jaarbasis) die we snel willen testen op een aantal basisvaardigheden zoals denken, doen, communiceren en samenwerken. Hier is onze vraag ‘Welke voorkeur heeft deze kandidaat en past die goed bij het soort werk dat we bieden?’. De opdrachtgever kent de kandidaat op voorhand al wat beter, het komt professioneel over en biedt meerwaarde én we merken dat veel jonge mensen het leuk en interessant vinden om wat meer te weten komen over zichzelf op deze manier.

‘Voor Rockstars gaat het ons om testen die zowel de competenties als ook de skills van mensen goed kunnen meten. Voor de indiensttreding zijn deze hetzelfde, maar als mensen eenmaal bij ons werken, dan ontstaat er vaak behoefte aan meer specifieke testen die de diepte ingaan. Bij de eerste kennismaking helpt Thalento ons bij het antwoord op de vraag ‘Is deze kandidaat een potentiële Rockstar?’ En het geeft de kandidaat natuurlijk ook meer inzicht in zijn eigen persoonlijkheid, drijfveren en sterke en minder sterke kanten’.
De koppeling met Carerix betekent dat men gewoon in de vertrouwde Carerix-omgeving blijft en de uitkomsten van de testen worden netjes in Carerix opgeslagen bij het profiel van de kandidaat. Handig!’. En we kunnen onze eigen look & feel geven aan de uitkomsten van de testen, zodat het direct herkenbaar is als een product van een van onze bureaus. Hierdoor ondersteunt het onze uitstraling en kwaliteit naar onze opdrachtgevers.

‘Gebruiken jullie al lang Carerix?’ vraag ik. ‘Sinds een jaar of zes’ is het antwoord. We waren vorig jaar ook al de eerste gebruiker die ging werken met de digitale ondertekening in Carerix. We vinden de ontwikkeling van het Partner Ecosysteem van Carerix met alle koppelbare tools van andere leveranciers erg nuttig. En het is handig dat we zelf kunnen kiezen welke additionele tools voor ons waardevol zijn en welke niet. Ook volgen we bijvoorbeeld de ontwikkelingen rondom de integratie van de video-software van Cammio.
Rock around the clock van Bill Haley, never a dull moment schiet door me heen bij het afscheid…Swing it!