• Omnichannel Communicatie

Swipen naar je droombaan

We kennen allemaal de app waar je swipet naar misschien wel jouw grote nieuwe liefde, maar swipen we al massaal naar een droombaan?

In een artikel van Werf& wordt teruggeblikt naar de hype van de zogenaamde ‘Tinders van de arbeidsmarkt’. Ondanks de eerdere niet al te positieve resultaten durft bemiddelaar in de techniek en bouw VNOM het aan en ziet juist nu kansen. Met ruim 13 jaar ervaring in de recruitment industrie zijn zij steeds op zoek naar vernieuwing en innovatie waarbij zij het zo makkelijk mogelijk willen maken voor kandidaten om, jawel, te swipen naar hun nieuwe droombaan.

Wij zijn het gesprek aangegaan met Roy Treffers, Marketing Manager bij VNOM, om uitleg te krijgen over het ontstaan van de app. Wat is er allemaal voor nodig om dit van de grond te krijgen, hoe werkt die app nou eigenlijk en wat zijn de eerste resultaten?

We zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om de kandidaat tegemoet te komen op deze krappe arbeidsmarkt.

Van wens naar app

‘We wilden eigenlijk al heel lang een VNOM app. Een app waar je makkelijk werk vindt dat écht bij je past. Toen kruiste ons pad met dat van Likewise.ly en ontstond er een mooi platform waar wij vanuit VNOM wel iets moois in zagen. Bij VNOM staat innovatie voorop en willen we graag pioneer blijven op de markt. Deze app is voor ons de volgende stap. We zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om de kandidaat tegemoet te komen op deze krappe arbeidsmarkt. De nieuwe VNOM app maakt het voor kandidaten nog makkelijker om werk te vinden dat past en waar zij plezier in hebben’.

Na het idee komt natuurlijk de uitvoering, samen met Likewise is de app van de grond gekomen en is het tijd om de app onder de aandacht te brengen bij de doelgroep van VNOM.
Roy heeft ons inzicht gegeven in het pad dat zij hebben bewandeld. ‘Allereerst hebben we bij livegang van de app een persbericht uitgezet naar verschillende platforms. Zo zijn we onder andere genoemd op FHM, Werf& en Flexmarkt. Daarnaast hebben we social media campagnes aanstaan om de app onder de aandacht te brengen bij de vaklieden binnen onze branches. Verder pushen we de app ook organisch op onze socials zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en TikTok en staat er een e-mailcampagne op de planning’.

Hoe werkt de app?

Wanneer een gebruiker de app downloadt, kan hij/zij ervoor kiezen om eerst even rond te kijken in de app. Dan kan je op je gemakje door wat vacatures heen swipen. Mocht je nou willen reageren, dan moet je wel een account aanmaken. Dit gaat eigenlijk heel makkelijk. Door antwoord te geven op een aantal vragen en je gegevens in te vullen, maak je snel een account aan. Je hoeft zelfs geen cv te uploaden! Dit maakt het nog makkelijker. Als iemand zijn account goed invult, kun je zelfs matchen op persoonlijkheid en bedrijfscultuur. Zo ontstaat er een nog betere match tussen opdrachtgever en kandidaat.

Roy zegt: ‘De vacatures die iemand te zien krijgt, zijn gebaseerd op het profiel dat iemand heeft ingevuld. Als jij invult dat je ervaring hebt in de werktuigbouwkunde, is het niet logisch dat we een receptioniste functie aanbieden. Het doel van de app is om het zo makkelijk mogelijk te maken voor de eindgebruiker.

‘Makkelijk en efficiënt door banen swipen om nog sneller aan je droombaan te komen. Dan is het wel zo belangrijk dat je door de juiste banen kan swipen’.

Swipen naar kandidaten?

‘Voor onze consultants en recruiters is het eigenlijk net zo simpel. Zij swipen door de kandidaten heen. Wanneer zij denken dat er een match is met een van onze opdrachtgevers, dan kunnen we de match bevestigen en iemand uitnodigen voor een gesprek. Super makkelijk voor beide partijen dus’.

Wordt er al een beetje ‘geswipet’?

Nu de app live is en al op verschillende platformen onder de aandacht is gebracht, is het natuurlijk wachten op de eerste resultaten.

‘Het is een vorm van remarketing op een speelse manier. We merken dat vooral kandidaten die al langer inactief zijn juist wél de app downloaden’. Zo zijn de eerste resultaten ook best iets om trots op te zijn. Met al bijna 400 downloads, 182 kandidaten en maar liefst 441 sollicitaties kun je gerust zeggen dat er al aardig gebruik wordt gemaakt van de app.

Toekomstplannen?

Ondanks dat de app net pas live is, heeft Roy al genoeg dromen voor het doorontwikkelen en het nóg gebruiksvriendelijker maken. Voor zowel consultant als kandidaat. Hoewel de kandidaten nu in de app ook binnenkomen, heeft Roy nog wel wat wensen.

‘Omdat kandidaten op meerdere vacatures solliciteren in de app matchen we ze nog niet automatisch op de vacatures in Carerix. ‘Op termijn waarschijnlijk wél, geautomatiseerd, met een apart label’.

‘Als de eerste plaatsingen zijn gerealiseerd, gaan we werken aan de koppeling van het terugschieten van kandidaten naar Carerix. Ook het optimaliseren van de campagnes, het gebruiksvriendelijker maken van de app, het koppelen van social accounts om informatie te importeren en het beter exporteren van het CV (ook zonder ingelogd te zijn)’.

Dank je, Roy, voor het delen van jullie innovatie met ons. We kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst brengt voor jullie app. En uiteraard, veel plezier met swipen naar je droombaan!