• Best of Breed

Klantcase: Talentus legt focus op softskills met integratie online assessment tool Thalento® in Carerix

Onlangs heeft Carerix klant Talentus in samenwerking met Thalento® een vernieuwde integratie ontwikkeld in de Carerix applicatie. Om meer te weten te komen over deze verbeterde assessment tool spraken we kort met Karen Celen (Thalento®) en Debora Wustenberghs (Talentus).

Wat doet Thalento®?

Thalento® ontwikkelt online assessments en talentoplossingen. Ze hebben een eigen assessment platform, maar hebben ook assessments geïntegreerd in het Carerix platform om de efficiëntie voor gebruikers te verhogen. Het hoofdkantoor is gestationeerd in België en ze zijn internationaal actief.

“Onze assessments zijn beschikbaar in 28 unieke talen en we hebben internationaal meer dan 80 referentiegroepen ter beschikbaar. Onze klanten bevinden zich hoofdzakelijk in Europa, niet enkel in België” aldus Karen Celen.

Welke testen ontwikkelen jullie?

Karen vertelt: “Onder assessments verstaan we: persoonlijkheids- en motivatie assessments, vaardigheidstesten, cognitieve redeneertesten, technische kennis testen, microsoft office- en taaltesten. Alle testen zijn wetenschappelijk onderbouwd”.

Talentus

Talentus is specialist in de Werving & Selectie van vaste en tijdelijke medewerkers. Door de uitgebreide voorselectie aan de hand van diepte interviews, assessments en referentiechecks weten zij de meest gekwalificeerde medewerkers te vinden en hiermee de kwaliteit voor zowel klant als kandidaat te waarborgen. Deze brede en objectieve screening maakt onderdeel van de kwaliteit die zij nastreven en hierdoor van onderscheidende waarde kunnen zijn ten opzichte van de rest van de markt. De samenwerking met Thalento® is daarom erg belangrijk.

Zoeken naar soft skills in je eigen database

De eerdere versie van de integratie met Thalento maakte het makkelijk om kandidaten in het match proces direct vanuit Carerix uit te nodigen en op te volgen. Met de focus op het testen weten de consultants van Talentus precies wat zij nodig hebben om de juiste match te maken. Maar om nog meer informatie uit de huidige database te halen was het wenselijk om óók toegang te krijgen tot informatie van kandidaten die na het afnemen van een assessment niet geplaatst worden. Met deze informatie kan Talentus zoeken in Carerix verder optimaliseren en een waarde volle database creëren.

“Aantekeningen maken tijdens een intake is natuurlijk erg belangrijk, maar niet iedereen doet dat. Je werkt met verschillende collega’s en ook deze collega’s noteren weer op een andere manier en plek” aldus Debora

Zo is de vraag ontstaan of het mogelijk zou zijn de resultaten direct doorzoekbaar te maken zodat hierdoor opnieuw met eerder gesproken kandidaten aan de slag kan worden gegaan. Bijvoorbeeld: je hebt in het verleden voor een klant een aantal Engelse testen afgenomen en wilt nu weten wie die kandidaten zijn en wat de scores zijn, zodat ze mogelijk op een nieuwe vacature kunnen worden gematcht.

“Wij specialiseren ons op kwaliteit en daarom is Thalento® erg belangrijk. Dankzij de assesmentens kunnen we niet alleen kijken naar persoonlijkheid maar ook naar bijvoorbeeld een stukje technische kennis van de kandidaat.” Vertelt Debora

Hoe ziet dit eruit in Carerix?

Debora: “In samenwerking met Hans Rook (Partner Manager bij Carerix) zijn er Custom velden ontworpen. Zo is het nu mogelijk om de verzonden testen op te volgen. Zodra wij nu een test versturen zien wij in een “extra” veld dat de test ook daadwerkelijk verstuurd is en het tweede veld laat zien of de gestuurde test ook met succes is afgerond. Is de test met succes afgerond? Dan is er ook een score zichtbaar. Dit zorgt ervoor dat een consultant heel snel en transparant kan zoeken naar de beste kandidaat voor de vacature”

De samenwerking met Carerix

“Doorslaggevend was dat we alles centraal op een plek hebben. Maar ook de transparantie van dossiers werkt erg prettig. Daarnaast is het natuurlijk ook waardevol dat we kunnen samenwerken met diverse partners van Carerix om ons proces nog sterker te maken. We kunnen onze data nu op een overzichtelijke manier inzetten en snel schakelen tussen verschillende informatiebronnen” aldus Debora.

Met Thalento® is Talentus nu in staat om vanuit een logisch werkproces persoonlijkheids-assessments af te nemen. Consultants kunnen snel schakelen tussen werkzaamheden waardoor er meer persoonlijke aandacht overblijft voor zowel klant als kandidaat.

“Thalento® is voor ons een vooruitstrevende partner en denkt graag mee in oplossingen. Daarnaast is het een eenvoudig te gebruiken platform”.

Toekomst en ambitie

In de toekomst hoopt Talentus het automatiseren van werkprocessen middels assessments nog uitgebreider in te zetten. De assessments zijn één bron van informatie om de kandidaat beter te beoordelen, maar de persoonlijke relatie tussen de kandidaat en consultant blijft belangrijk voor Talentus om de beste match te maken.