Sarah Marlex
  • Recruitment Automation

Klantcase: Sarah Marlex kiest voor Carerix- Flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid

Onlangs heeft Marlex de stap gezet om het bedrijf door te geven aan de tweede generatie. Mede hierdoor is Marlex op zoek gegaan naar een systeem dat past bij de ambitie en visie van het bedrijf. Hoe zij dit hebben gedaan en hoe Carerix bijdraagt aan de groei en ambitie van Marlex, lees je hier in onze nieuwste klantcase. 

Bij Sarah Marlex werken ze aan de perfecte match op executive niveau met een groep van ongeveer 500 gedreven mensen. Marlex is een echt familiebedrijf met passie voor mensen en met maar liefst 70 kantoren een kenner van de lokale markt in Spanje. Het familiaire en ondernemende karakter geeft hen een onderscheidend vermogen in de steeds groeiende sector.

Onlangs heeft Marlex de stap gezet om de organisatie door te geven aan de tweede generatie. Hierdoor wordt er breed ingezet in de automatisering van de verschillende onderdelen binnen Marlex. Voor het onderdeel ‘Executive Search’ is Marlex op zoek gegaan naar een systeem dat past bij de ambitie en visie van het bedrijf. Want met de focus op service en klantgerichtheid in hun DNA is het belangrijk deze niet te verliezen bij het implementeren van software en het automatiseren van processen. Door de interne business te gaan stroomlijnen en op zoek te gaan naar een geschikt ATS, willen ze werkstromen centraliseren en hopen ze de samenwerking tussen de verschillende vestigingen beter te kunnen bewaken.

Ambitie en groei

Marc Frances (Managing Director), vertelt ons meer over de zoektocht naar een geschikt ATS.

In de zoektocht naar een ATS waren drie zaken voor Marc erg belangrijk:
1. De User Interface
2. De mogelijkheid om zaken zelf aan te passen en
3. Een partij die met je meedenkt/vooruit gaat en met creatieve oplossingen en ideeën komt

“Als start zijn we begonnen met het specificeren van onze wensen door middel van een business scan. Het was voor ons erg belangrijk dat Carerix een duidelijk beeld had van wat onze processen inhouden. Hiervoor hadden we altijd direct contact met projectmanagers Kevin en Milan”.

Zij weten maar al te goed dat het vinden van de beste kandidaat een uitdaging is bij Marlex. Marc legt uit:
“Klanten komen alleen bij ons voor moeilijke of uitvoerende profielen. Het is niet altijd gemakkelijk, maar als we eenmaal de geschikte kandidaat voor de vacature hebben gevonden, moeten we veel informatie kunnen opslaan en toevoegen. Ook moeten we alle interactie kunnen volgen zodat we gerichte analyses kunnen doen.”

Hoe ziet dat er in Carerix uit?

“Voor ons is het belangrijk om via ons eigen systeem te kunnen zoeken. Vanwege de zwaarte van de profielen is de eigen database essentieel voor het invullen van onze vacatures. In elke nieuw toegevoegde kandidaat steken we veel moeite. Zo kan de kandidaat die we gesproken hebben mogelijk een andere potentiële nieuwe kandidaat in zijn of haar netwerk hebben. Door vooraf gedefinieerde zoekopdrachten in te stellen, scheelt dit ons veel tijd.”

In tegenstelling tot de best practice van Carerix heeft Marlex voor een andere aanpak gekozen en veel van de velden die mogelijk standaard gedefinieerd zijn, aangepast en versmolten met de eigen werkwijze.

“Carerix is een slim systeem waarin we veel werk kunnen automatiseren en aanpassen. Dit gaf uiteindelijk onder andere de doorslag om voor Carerix te kiezen.”

Tijdens de implementatie is vanuit Carerix veel meegedacht over de structuur en mogelijke aanpassingen binnen de applicatie om het voor Marlex een zo werkbaar mogelijk systeem te maken.

Technologie die evolueert

Voor Marlex is het werken met een ATS slechts het begin als het gaat om technologie.

Zo zegt Marc: “In de nabije toekomst is het de ambitie om met gegevens uit Carerix goede analyses te maken en op die input te sturen. Welke successen hebben we geboekt en hoe hebben we dat gedaan? Carerix maakt het mogelijk om dieper in de data te duiken en onze werkwijze te optimaliseren.”

Dankzij Carerix weet Marlex tijd te besparen zonder hun persoonlijke touch te verliezen. Verjaardagsmomenten en taken voor medewerkers kunnen automatisch verstuurd worden. Daarnaast is de koppeling tussen LinkedIn en Carerix een enorme tijdsbesparing, waardoor er meer tijd overblijft voor de persoonlijke benadering die Marlex nastreeft.

De toekomst tegemoet

Carerix helpt Marlex de ambitie voort te zetten om toonaangevend te zijn in Human Resources en de kwaliteit die ze nastreven te waarborgen.

“In de toekomst willen we nog meer inzetten op automatisering, zodat we nog slimmer kunnen werken. We hebben al gezien dat het systeem daar veel mogelijkheden voor heeft. We kijken dan ook uit naar een mooie samenwerking met elkaar. Nu en ook in de toekomst”.