• Recruitment Marketing Automation

Klantcase: Techsharks

Techsharks is een werkgever die technisch personeel bemiddelt. Een concurrerende markt waarin men vaak op dezelfde plek naar nieuwe kandidaten zoekt. Maar hoe zorg je er dan voor dat je onderscheidend bent (en blijft) ten opzichte van je concurrenten, en hoe zorg je ervoor dat je ook de juiste doelgroep weet te vinden en binden? We spraken hiervoor met Suzanne van der Horst (Brand Manager bij Techsharks), Suresh Sital (Online Marketing & Data Manager bij Techsharks) en Dirk Meeuws (COO & CTO bij OnRecruit).

Intelligente, data gedreven recruitmentprocessen voor Techsharks met integratie OnRecruit in Carerix

Afgelopen jaar was, ondanks de coronacrisis, een mooi jaar voor Techsharks.  Niet alleen waren ze vijf jaar klant bij Carerix, ook hebben zij grote stappen gezet in het positioneren én op de kaart zetten van een sterk werkgeversmerk. Dat dit sterke werkgeversmerk onder andere samenhangt met goed datagebruik weten ze bij Techsharks inmiddels al te goed. Genoeg reden dus om tijd te maken voor een gesprek met Techsharks en OnRecruit. We spraken hiervoor met Suzanne van der Horst (Brand Manager bij Techsharks), Suresh Sital (Online Marketing & Data Manager bij Techsharks) en Dirk Meeuws (COO & CTO bij OnRecruit).

Op zoek naar sharks

Techsharks is een werkgever die technisch personeel bemiddelt. Een concurrerende markt waarin men vaak op dezelfde plek naar nieuwe kandidaten zoekt. Maar hoe zorg je er dan voor dat je onderscheidend bent (en blijft) ten opzichte van je concurrenten, en hoe zorg je ervoor dat je ook de juiste doelgroep weet te vinden en binden? Om antwoord te vinden op deze vraag is Techsharks ruim twee jaar geleden een samenwerking aangegaan met OnRecruit. OnRecruit geeft je op basis van data inzicht in het gehele recruitmentproces. Het online recruitmentproces wordt gekoppeld aan je offline gegevens in je ATS, waardoor je je processen nog inzichtelijker kunt maken.

“Techsharks was op zoek naar een partij die hen kon helpen de marketingafdeling verder te professionaliseren richting een data-driven organisatie. Ze wilde ervoor zorgen dat marketing nog beter werd ingezet en doelen gebaseerd werden op feiten door te werken met zinvolle, meetbare data,” aldus Dirk Meeuws.

Een duidelijk plan

Al snel werd duidelijk dat eerst gewerkt moest worden aan het opzetten van een goede strategie en een duidelijk plan. Achter de schermen werd druk gewerkt aan het opruimen en optimaliseren van reeds gebruikte systemen. De uitkomst hiervan werd de start van een nieuw begin.

“Door de goede samenwerkingen met OnRecruit en Carerix weten we nu precies hoe we door het gebruik van data verschillende doelgroepen kunnen bereiken. Vervolgens kunnen Suzanne en Nicole van brand en content aan de slag met deze data en een vertaalslag maken naar een juiste marketingmix, passend bij de doelgroep,” vertelt Suresh.

Onderscheidend door persoonlijke aandacht

Door de combinatie van een sterke branding en het passend gebruik van data weet Techsharks altijd de juiste doelgroep te bereiken. De keuze voor deze branding laat zien dat zij gaan voor persoonlijke aandacht en echte verhalen. Iets wat zeker in deze tijd door opdrachtgevers en kandidaten erg wordt gewaardeerd. Deze sterke combinatie zorgt ervoor dat de liefde voor Techsharks groeit: het aantal sollicitaties stijgt, volgers nemen toe en er is een groeiende toename in micro en macro conversies.

“Het neerzetten van een sterk merk doe je met zijn allen. Marketing vertelt en verspreidt alleen het verhaal, maar het zijn onze mensen, de recuitmentspecialisten en accountspecialisten die oprechte aandacht hebben voor onze sharks. In de wereld waarin we nu leven is dat het nieuwe goud. Oprechte aandacht,” vertelt Suzanne 

Met de eerder bepaalde strategie als vertrekpunt is geprobeerd het merk toegankelijk in te steken. Het echte verhaal vertellen én laten zien. Juist omdat dit voor de teams erg belangrijk is, blijft dit hen tegelijkertijd uitdagen om het gebruik van data optimaal te benutten.

“Omdat wij aan de achterkant met OnRecruit, Carerix en Talmark veel hebben geïnvesteerd in het optimaliseren van tools en systemen, weten wij nu voor elke vacature de juiste doelgroep te bereiken. Door goed gebruik te maken van Carerix weet ik bijvoorbeeld exact hoeveel monteurs wij hebben, hoe wij hen het beste kunnen benaderen en welke marketingmix hiervoor relevant is”, vertelt Suresh

“Techsharks heeft een hele sterke aanpak door hun slimme combinatie van Brand en Data. Techsharks is onderscheidend, durft zich te profileren én voorop te lopen met toepassing van innovatieve technologie. Een voorbeeld voor velen in de markt!”, aldus Ricardo Risamasu (Partner bij Talmark).

Het juist gebruiken van data

Een goed merk valt of staat met het juist gebruiken van data. Maar Techsharks gebruikt de samenwerking met OnRecruit niet alleen extern voor het vinden van de beste kandidaten.

“We vinden interne dashboarding net zo belangrijk. Met Carerix data kan ik bijvoorbeeld filteren op status, en hierdoor het werk van de verschillende teams en business units evalueren. Voor de samenwerking met OnRecruit werden beslissingen vaak gemaakt op basis van gevoel. Door de koppeling met OnRecruit kunnen wij dit nu veel inzichtelijk maken. Een volledig data driven organisatie is voor de toekomst dan ook een van onze ambities,” aldus Suresh. 

Met het Recruitment Intelligence Platform van OnRecruit weet Techsharks een sterk werkgeversmerk neer te zetten. In de toekomst wil Techsharks zorgen voor nog meer data gestuurde teams, zodat hierdoor verschillende teams samen doelstellingen kunnen behalen.

Gerelateerde klantcases

Related content