Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Mobielvriendelijkheid bij mobiel solliciteren

Er worden twee redenen geopperd voor het lage aantal daadwerkelijke sollicitaties: lange formulieren die niet goed werken op een mobiel apparaat, en de problematiek rondom het uploaden van een CV; “Dat gaat meestal niet vanaf een mobieltje.

Mobile apps werken niet Html5 wél.

Apps zijn over hun hoogtepunt heen en de App stores van Apple en Google staan vol met allerlei recruitment Apps die niet of nauwelijks gedownload worden. En als ze al gedownload worden, dan worden ze weinig tot zeer weinig gebruikt. Of het moet om een Community app gaan.

De cijfers over het gebruik van het mobiele web om vacatures te zoeken: dat percentage steeg van 33% in 2013 (Bron: 123mobile) naar 49% in juli 2014 (Bron: Indeed), en de verwachting is dat eind 2014 al 65% van de werkzoekenden via het mobile web met de smartphone en tablet naar vacatures zal zoeken!

Mobile Apply

maddle-cloud-apply-mobile-pct-word-pdfLinkedIn heeft per 1 augustus 2014 haar standaard plugin afgeschaft, waardoor wereldwijd duizenden Apply-with-LinkedIn buttons niet meer werken. Door het enorme gebrek aan ontwikkelaars van maatwerk (mobiele) vacaturesites en API-oplossingen zal die achterstand voorlopig niet worden ingelopen.

Gelukkig zijn er in Nederland wel oplettende ondernemers geweest die deze ‘mobiele golf’ hebben zien aankomen. Een tiental innovatieve Nederlandse bedrijven organiseerde in de periode 2012-heden inmiddels al twee maal het evenement 123mobile en attendeerde daar de HR doelgroep en industrie op de mobiele veranderingen. Bedrijven als de Intelligence Group, Cammio, Concept2go en Maddle zijn wel voorbereid en in staat om advies en oplossingen te leveren waar de gevestigde partijen met lege handen staan.

Kant en klaar: branded mobiele vacature site

Zo is er een zeer betaalbare kant en klare mobiele vacaturesite (Software as a Service) van Nederlandse bodem waarmee recruiters binnen 1 werkdag kunnen beschikken over een mobiele vacaturesite in de eigen huisstijl. Met video, koppelingen naar social media en… Mobile Cloud Apply: de mogelijkheid om -gewoon met een normaal CV in Word/PDF format- vanaf ELK type smartphone of tablet een CV te verzenden vanuit Cloudservices als Dropbox en Googledrive.

Mobile Cloud Apply

Tientallen recruiters / organisaties in Nederland maken al gebruik van dit universele systeem: vooruitstrevende ATS leverancier als Carerix, retailers van de BAS Group (Dixons/iCentre/MyCom), alerte intermediaire organisaties als Esler, Deta-Slutions, Holland Talent Group en Checkmark, vacaturebank Jobbird, en de Nederlandse universiteitenen kenniscentra. Kortom, het kan echt wel, als men maar wil.

 

Bron: www.dutchcowboys.nl

Lees het gehele artikel via facebook.com/dutchcowboys/posts/10152629267036605

Lees meer nieuws