Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Kansen voor brancheorganisaties Talmark & Carerix zien kansen
Deel deze pagina

Mobiliteitsplatformen als medicijn voor arbeidsmarkt

Door de economische gevolgen van COVID19 is de arbeidsmarkt volop in beweging. We zien een stijging in werkloosheid maar ook aanhoudende of nieuwe schaarste binnen specifieke sectoren. Het is daarom belangrijk om in te zetten op arbeidsmobiliteit. In samenwerking met Talmark, specialist in digital talent marketing, hebben we een mobiliteitsplatform opgezet dat inspeelt op deze veranderingen.

Veranderingen binnen branches

Binnen sectoren kunnen er tegengestelde bewegingen zijn. Waar bijvoorbeeld in het ene deel van de logistieke sector mensen in distributie voor de horeca worden ontslagen, is in het andere deel juist een tekort aan geschikt personeel. Denk bij het laatste bijvoorbeeld aan schaarste aan personeel in distributiecentra van supermarkten en webshops als gevolg van exploderende online shopping.

Daarom is het belangrijk dat werkzoekenden makkelijk binnen of buiten hun eigen beroepsrichting of sector aan de slag gaan én kunnen. Een arbeidsmobiliteitsplatform van een branche- of sectororganisatie kan dan hulp bieden. Een platform waar vraag en aanbod bij elkaar komen. Carerix heeft met Talmark speciaal voor deze doelgroep een mobiliteitsplatform ontwikkeld.

Een platform voor werkzoekenden én werkgevers

Een mobiliteitsplatform biedt een breed overzicht van beschikbare banen, vakmensen en organisaties in een sector. Het platform speelt in op de specifieke kenmerken van de sector zodat inhoud en functionaliteit echte toegevoegde waarde bieden voor mensen op zoek naar werk en bedrijven op zoek naar medewerkers. Aangezien dit bedrijfsoverstijgend is, is een brancheorganisatie als facilitator bij uitstek een geschikte initiatiefnemer voor een mobiliteitsplatform.

Vanuit die hoedanigheid begeleidt het werkzoekenden bij het vinden van een nieuwe baan en ondersteunt werkgevers in de zoektocht naar nieuwe kandidaten. Het doel: behoud van kennis en vakmanschap in een specifieke branche.

Hoe werkt het?

De oplossing van Carerix en Talmark resulteert online in een soort werkenbij-site, maar dan voor een hele branche. Kandidaten kunnen gericht zoeken in honderden vacatures en via bedrijfspagina’s kennismaken met werkgevers in de branche. Ook kunnen werkzoekenden een geanonimiseerd profiel op het platform plaatsen. Bedrijven op zoek naar talent kunnen in dit profielenbestand op zoek naar passende kandidaten. Het mobiliteitsplatform brengt zo vraag en aanbod bij elkaar.

De software van Carerix zorgt voor een gedegen datastructuur en werkprocessen aan de achterkant van het mobiliteitsplatform. Terwijl de kennis en oplossing van Talmark zorgen voor een optimale website en candidate experience.

Sectorinstituut Transport en Logistiek trapt af

Het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) reageert snel op de veranderde marktomstandigheden en realiseert samen met Carerix en Talmark een nieuw mobiliteitsplatform. Deze zomer lanceert STL het nieuwe platform om de vakmensen voor de sector te behouden en werkgevers en werknemers te faciliteren.

Aan de slag

Van gedachten wisselen over een mobiliteitsplatform voor jouw branche? We helpen je graag verder. Neem contact op met Edwin Witte via 0614822273 of stuur een mailtje naar edwin@carerix.com.

Lees meer nieuws