My Assistant - Altijd grip en inzicht in al je matches

Het is voor ons van groot belang dat we onze gebruikers voorzien van waardevolle inzichten die hen helpen om controle te houden over het belangrijkste proces, namelijk het matchen van kandidaten met opdrachtgevers/hiring managers. We hebben handige tips en uitleg voor je om direct aan de slag te gaan met My Assistant in Carerix.

 

Als Carerix zetten we sterk in op de doorontwikkeling van My Assistant. Op deze pagina vind je verschillende functionaliteiten die je gaan helpen om nog beter samen te werken en geen kandidaat meer uit het oog te verliezen. My Assistant is het eerste wat je opent als je werkdag start staat alle informatie die je nodig hebt om jouw dag goed te beginnen en te bespreken met je collega’s.

Afspraak is vanaf nu echt afspraak

Bij al onze klanten zien we interne afspraken of beloften naar kandidaten, waar we ons graag aan houden. Zo vinden we het bijvoorbeeld belangrijk om een sollicitant binnen 48 uur te voorzien van een eerste reactie en gaan we een klant (of hiring manager) na 3 dagen bellen als hij of zij nog niet gereageerd heeft op het voorgestelde profiel. Allemaal herkenbare werkafspraken binnen recruitment, maar wat als het niet gebeurd? Dan helpen wij je!

In ieder matchfase kun je aangeven hoe lang deze stap mag duren, wordt deze termijn overschreden dan kleurt het rood in My Assistant. Zo helpen wij je mee om je te attenderen op fases die te lang duren en er een actie van je verwacht wordt.

Niet alleen jouw matches

Samenwerken wordt makkelijker dan ooit. Naast je eigen procedures, vacatures en kandidaten, kun je deze zien van meerdere collega’s. Werk je als team samen om vacatures te vervullen of om sollicitanten zo snel mogelijk op te pakken, dan selecteer je jouw team en  tonen we dit van meerdere collega’s. Ga jij of een collega met verlof, dan neem je dus ook eenvoudig elkaars werkzaamheden over.

Van Sollicitatie tot aanname, volledig inzicht in je proces

In My Assistant zie je direct wanneer de kandidaten op gesprek gaan. Zodra de Outlook of Gmail agenda gekoppeld is met onze Carerix Calendar, zie je binnen My Assistent direct wanneer de intakes en eerste of tweede gesprekken plaatsvinden. Ligt een afspraak in het verleden, dan attenderen we je hier direct op door de afspraak rood te maken. Zo kun je direct aan de slag met de vervolgstap.

Beheer je hele matchproces vanuit één plek.

Je kunt heel veel acties uitvoeren binnen het dashboard, hieronder noemen we er een aantal:

  • Statussen wijzigen van kandidaten en vacatures
  • Matchfasen wijzigen
  • Afspraken inplannen en deze verschijnen direct in het dashboard
  • Mailtemplates aanroepen, gekoppeld aan de juiste
  • Data van meerdere collega’s tegelijkertijd bekijken.
  • Wij ruimen je oude matches op

My Assistant helpt je om “verouderde”of niet actuele matches direct op te ruimen zodra een kandidaat geplaatst is of een vacature vervuld is.

My Assistant in de praktijk

 

In dit voorbeeld is kandidaat Edwin Witte voorgesteld bij vier verschillende opdrachtgevers. Succes! Edwin mag starten bij één van de vier opdrachtgevers en is daardoor niet meer beschikbaar voor de andere 3 vacatures.

Wanneer je de status van Edwin wijzigt naar: “in dienst/geplaatst” verschijnt er een (i) én een automatische pop-up met de vraag of wij alle overige matches van Edwin voor je mogen opruimen! Dit doen we ook zodra een vacature is vervuld of vervallen.

Vacatures, kandidaten en previews

Vacatures

Direct inzicht in alle vacatures, welke vacatures hebben prioriteit, hoe ziet onze funnel er uit en hebben we deze al geheel vervuld? Samenwerken om op vacatures waar meerdere kandidaten worden gezocht of vacatures met een hoge prioriteit wordt heel eenvoudig.

Kandidaten

De goede kandidaat die je hebt gesproken of de medewerker die momenteel geen opdracht heeft en dus beschikbaar is, deze mensen wil je altijd in het vizier hebben. Zijn de belangrijkste kandidaten al in procedure? Ook hier werk je eenvoudig met elkaar samen.

Bewerkbare previews

My Assistant is verrijkt met aanpasbare previews. De data die je hier aanpast, schrijven we direct weg in het dossier. Zo heb je nog sneller inzicht in de kandidaat en vacature. Je raadpleegt het cv van de kandidaat en leest notities die zijn aangemaakt door jou of je collega.

Benieuwd hoe onze oplossing voor jou werkt?

Vraag een demo aan en zie hoe Carerix voor jou werkt. Op basis van jullie workflow en werkprocessen en onze ruime ervaring geven wij jou een gepersonaliseerde demo. Ook nemen we je mee in de technologische ontwikkelingen rondom recruitment.