• Nieuws

14 januari 2021

4 ontwikkelingen met impact op de recruiter experience in 2021

Het Product Management Team (PMT) van Carerix werkt, samen met het Development Team in Kiev, dagelijks hard aan het verbeteren en optimaliseren van jouw Carerix applicatie. Om dit zo goed mogelijk te doen houden zij de trends op het gebied van recruitment nauwlettend in de gaten. We spraken Bo en Hans uit het Product Management Team, en vroegen hen welke innovaties zij het belangrijkste vinden voor 2021.

Waar gaan we naar toe in 2021?

Tijdens het ontwikkelingsproces van Carerix, wordt gekeken naar hoe de recruiter zijn werk snel, en zo efficiënt mogelijk kan inrichten. Carerix doet dit door de beste recruitment tools aan het systeem te koppelen. Een goede gebruiksvriendelijkheid is dan ook iets wat bovenaan het lijstje staat, zo vertelt Bo.

“Met Carerix als basis kun je in je systeem optimaal gebruik maken van verschillende recruitment tools. Naast de partner integraties is ook ons eigen systeem continu in ontwikkeling. Gebruiksvriendelijkheid staat hierin bovenaan het lijstje. Met het huidige platform kan zowel de beheerder als de gebruiker het systeem volledig naar eigen wens inrichten. De userinterface van het platform is belangrijk en daarom altijd in ontwikkeling” 

Door het PMT wordt een viertal innovaties genoemd die voor Carerix aankomend jaar interessant zijn om in de gaten te houden. PMT benoemt vier thema’s die in 2021 een belangrijke rol gaan spelen voor de recruiter en ter optimalisatie van de recruiter-experience.

Search & Match

Search & Match technologie is continu in ontwikkeling, en daarom erg interessant voor Carerix en haar gebruikers. Naast Textkernel heeft Carerix in 2020 reeds aangesloten integraties gemaakt met de tools van theMatchbox, Actonomy en Recruit Robin. Met de Search & Match technologie vind je snel de beste kandidaten voor je openstaande vacatures. De tools hebben verschillende oplossingen voor automatisch matchen, zoeken over externe bronnen of matching op basis van soft skills.

Matches maken op basis van skills:

De steeds veranderende arbeidsmarkt vraagt werkgevers en werknemers zich aan te passen. Om te blijven meebewegen met deze veranderingen is het ontwikkelen van (nieuwe) competenties erg belangrijk. Waar vroeger voornamelijk werd gekeken naar de ‘hard skills’, zie je hier nu een verschuiving ontstaan en zien werkgevers steeds meer waarde in de competenties (persoonlijke, emotionele en sociale vaardigheden) van een kandidaat. Een cv kan nog zo goed zijn, het zegt niet alles over iemand als persoon. Doordat de arbeidsmarkt meer wordt ingericht op deze soft skills komen ook andere werkzoekenden in beeld en wordt de kans groter dat de juiste match gevonden wordt.

“Je moet als recruiter in jouw systeem eigenlijk altijd jouw volgende stap te zien krijgen. Bijvoorbeeld: je hebt een contactpersoon toegevoegd, wil je hem ook mailen? Het moet zo logisch worden ingevuld zodat jij gemakkelijk je weg gaat vinden in het systeem. Hierdoor kan jij als recruiter je werk nog beter en efficiënter uitvoeren”, aldus Bo

Connectivity

Het koppelen naar een backoffice & finance domein:
Hoewel veel innovaties gaan over het optimaliseren van de frontoffice, liggen er ook genoeg kansen aan de achterkant. De klantvraag wordt professioneler en de behoefte verandert. Klanten zijn zich steeds meer bewust van het belang van een sterk werkgeversmerk en hebben steeds meer wensen op bijvoorbeeld het vlak van connectivity en integratie met (interne) systemen. Het koppelen van je backoffice aan de frontoffice biedt veel kansen en mogelijkheden voor organisaties. Door de koppeling van je backoffice aan de frontoffice kun je een grote verbeterslag maken op het gebied van efficiëntie en scheelt het je een hoop dubbel werk.

“Door samen te werken met verschillende partners, sluit het Carerix platform aan bij de wensen en behoeften van bijna iedere organisatie. In de toekomst willen we partners nog meer flexibiliteit bieden om hun oplossingen binnen Carerix te integreren”, vertelt Hans. 

Business Automation

“Dit is een interessante trend, want het automatiseren van simpele, dagelijkse taken kan je productiviteit als recruiter enorm vergroten. Hierdoor kun je meer tijd vrij maken voor bijvoorbeeld belangrijke gesprekken met kandidaten of (potentiële) klanten”, aldus Hans 

Een van de werkzaamheden die je ook gemakkelijk zou kunnen automatiseren is het maken van een voorselectie van kandidaten middels WhatsApp. Whatsapp is een populaire manier van communiceren en zal door steeds meer bedrijven gebruikt gaan worden om potentiële werknemers te laten solliciteren. Door Whatsapp te automatiseren, kun je jouw kandidaat middels een appje allerlei vragen stellen en laten automatisch laten beantwoorden.

“Begin 2021 lanceert Carerix DRA. In de huidige situatie ben je als recruiter regisseur van je eigen matching proces. Alle gegevens die zijn toegevoegd in je ATS, zoals kandidaatgegevens en vacatures worden door jou als recruiter zelf met elkaar in verbinding gebracht”, aldus Hans

Samenwerkingen tussen tools – Aanbieders aan de kant van kandidaten en vacatures vinden elkaar:
De grote aanbieders op het gebied van tooling en systemen worden groter of gaan samenwerken met elkaar. Vraag en aanbod werken samen waardoor aanbieders beter en sneller (gezamenlijke) klanten kunnen bedienen. Organisaties zullen steeds meer gaan kijken naar al aangeschafte en bestaande tools om de professionaliteit en productiviteit van recruitment te vergroten. Veel bedrijven zien dan ook kansen in het gebruik van een chatbot.

Een chatbot zorgt ervoor dat je als bedrijf 24/7 bereikbaar bent.  Door verschillende processen te automatiseren, houd je meer tijd over voor andere belangrijke werkzaamheden.

Automated matching vervangt het proces van matching door middel van de search en match technologie. Met een search en match technologie wordt de data van kandidaten en vacatures direct automatisch aan elkaar gekoppeld. Het partnerecosysteem van Carerix breidt zich in 2021 verder uit door de lancering van DRA (digital recruiter assistant). Erg  belangrijk als het gaat om business automation.

Carerix Analytics

Dat data kansen biedt voor de optimalisatie van het recruitmentproces, weten we al een tijd. Ook op het gebied van data en recruitment zien we het afgelopen jaar veel kansen.

Carerix introduceerde in 2020 samen met Active Professionals het nieuwe product “Carerix Analytics” op het Qlik BI platform.  Om klanten een vliegende start te geven, heeft Carerix een set van dashboards gebouwd met de meest gebruikte recruitment data. Deze dashboards leveren je waardevolle informatie en het geeft je onder andere inzicht in statistieken op het gebied van kandidaat en vacature, time to hire, starters en stoppers en omzet vs investeringen.

Voor organisaties die reeds gebruik maken van Qlik, of voor gebruikers van ander BI tooling, zoals PowerBI, biedt Carerix de “Carerix Datasource”: een dagverse extractie van data, die voorbereid is voor gebruik in een BI tool.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen binnen Carerix en de recruitmentbranche? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Linkedin.