21 maart 2022

Alles over de Job Alert

In de huidige arbeidsmarkt hebben veel kandidaten al een baan. Jouw perfecte kandidaat zit dus waarschijnlijk nog goed bij zijn huidige werkgever en zal zijn plek niet zo snel verlaten. Voor jou als recruiter betekent dit vaak meer geduld en inspanning om tot het gewenste resultaat te komen. Want de kans dat jouw openstaande vacature meteen een schot in de roos is wanneer je iemand benaderd, is helaas erg klein. Daarnaast besteed je als organisatie vaak veel tijd en geld aan social media campagnes om bezoekers aan te trekken. Maar de kans dat de bezoeker hier ook daadwerkelijk gegevens achterlaat, is niet heel groot.

Het adverteren en benaderen van kandidaten is een goede eerste stap als het gaat om kennis delen van jouw organisatie. Vaak is de drempel tot solliciteren alleen nog net te hoog. De drempel voor het aanmaken van een Job Alert ligt daarentegen een stuk lager. Veel kandidaten zoeken namelijk naar vacatures en bijna niet naar organisatie.

Wat kun jij hiermee als recruiter?

Jouw bedrijfsnaam komt met regelmaat geautomatiseerd voorbij en je laat zien wat je in huis hebt. Ook heb je de beschikking gekregen over de basisgegevens van een kandidaat en als je het goed hebt ingericht, ook het recht om de gegevens te bewaren volgens de AVG. Je kunt nu een volgende stap zetten zoals het inventariseren van wensen en ambities, zodat je deze kandidaat echt kunt gaan helpen bij het vinden van zijn/haar droombaan.

Wist je dat een Job Alert een goed middel is om ook kandidaten vast te houden die niet nu, maar wellicht wel in de toekomst op zoek zijn naar een baan? Met een Job Alert kom je namelijk met regelmaat voorbij. Dit zorgt er weer voor dat jouw organisatie altijd top-of-mind is als de kandidaat écht op zoek gaat.

Wat is een Job Alert?

Een Job Alert is een e-mail die naar de kandidaat wordt gestuurd wanneer er vacatures beschikbaar komen die overeenkomen met het opgegeven zoekprofiel.
Bijvoorbeeld: je werkt als werkvoorbereider in de civiele techniek en wil alle vacatures in de civiele techniek 1x per week in je mailbox ontvangen. Meld je je aan voor een Job Alert? Dan ontvangt de kandidaat altijd als eerste passende vacatures zodra deze beschikbaar zijn.

Hoe werkt het?

Als recruiter bepaal je zelf hoe vaak je een Job Alert laat uitsturen. Dit kan bijvoorbeeld dagelijks, wekelijks of maandelijks zijn. Je registreert vervolgens zelf de gewenste functiegroep en zet de status van de kandidaat op beschikbaar. Bij de vacature registreer je de functie, en Carerix regelt de rest. Kandidaten kunnen zichzelf aanmelden voor een Job Alert. Hierdoor kun je ook nieuwe kandidaten aantrekken.

Je kunt de Job Alert van Carerix geheel naar wens laten aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld onderscheid maken in parttime vacatures, werkdagen, gevraagde kennis en regio.

Voordelen voor de werkzoekende

 • Je kunt je meerdere keren inschrijven en verschillende zoekopdrachten instellen.
 • Je kunt inschrijvingen voor jobmails te allen tijde wijzigen of annuleren.
 • Jobmails besparen je tijd: het zoeken naar vacatures gebeurt automatisch.
 • Jobmails zijn gratis.
 • Een alert wijzigen of annuleren kan op elk moment.
 • Vacaturemails zijn geoptimaliseerd voor mobiele toestellen en op elk moment te raadplegen, waar je ook bent.
 • De zoekfilters zijn instelbaar voor elke mix van voorkeuren. Denk aan parameters zoals het type dienstverband, carrièreniveau, gewenste werklocatie en reisafstand.
 • Je hoort als eerste over passende vacatures en kunt daardoor sneller solliciteren dan andere kandidaten.

Voordelen voor de recruiter

 • Automatiseer je werkproces en voorkom fouten
 • Bespaar tijd
 • Vergeet nooit meer kandidaten te mailen
 • Maatwerk

Meer weten? Neem contact op met je customer success manager of vul onderstaand formulier in.