• Kennis en Opinie
  • Nieuws

28 juli 2023

Collega in de spotlight – Eelco Bode

Onze CTO Eelco Bode is sinds 2022 werkzaam bij Carerix. We willen je graag voorstellen aan hem via onze rubriek Collega in de Spotlight! Wie is Eelco en hoe heeft hij zijn begin en werk bij Carerix tot nu toe ervaren?

Deze keer zetten we opnieuw een collega in de spotlight. We laten je kennismaken met Eelco. Wat maakt zijn functie interessant, waarom heeft zij voor Carerix gekozen en hoe geeft hij vorm aan zijn functie als CTO? Lees hieronder alles over haar functie en loopbaan bij Carerix. 

Wie?
Eelco Bode uit Lisse, woont hier met zijn 2 kinderen Esmee van 9 en Robin van 20 en zijn 2 katten.

Functie bij Carerix
Eelco werkt sinds november 2022 als onze nieuwe CTO. Hij is eindverantwoordelijk voor ons product, en werkt samen met zijn team aan vernieuwing, optimalisatie en een product wat mee kan groeien met de toekomst.

Wie is Eelco?

Eelco reist veel. Vooral is hij veel in Londen te vinden en gaat hij 2 wekelijks op bezoek bij zijn vriendin. Ook is hij regelmatig bij zijn schoonouders in Spanje te vinden. ‘Reizen door Europa vind ik heerlijk. De diversiteit van omgeving spreekt mij bijzonder aan. En nog een bijkomend voordeel, binnen mum van tijd ben je er ;-)’.

‘Ik ben ook echt een klusser, ik probeer wel zo veel mogelijk zelf te doen, soms ook iets te veel. Ik woon nu in een 130 jaar oud huis. Die heb ik zo opgeknapt dat dit een volledig energie zuinige woning is geworden. Je kunt wel stellen dat ik daar dus behoorlijk trots op ben’. Verder is Eelco een open boek. ‘Ik heb niet per se een verborgen talent of een verrassing wat niet veel mensen van mij weten. Eigenlijk ook wel prettig, je weet dus goed wat je aan me hebt, ik ben altijd eerlijk’.

Hoe ben jij in jouw huidige functie terechtgekomen??

‘Ik heb een achtergrond als Technical Officer in de IT. Daarom was dit voor mij een logische stap. De uitdaging waar Carerix voor staat, de snelle ontwikkeling van de technologie is iets wat mij behoorlijk aanspreekt.

“Er kunnen binnen de recruitment technologie zoveel mooie stappen voorwaarts gezet worden, en dat maakt dat ik voor Carerix heb gekozen”.

‘Door het hoge tempo van de ontwikkeling in de technologie kun je direct verschil maken. Ik ben trots op het feit dat ik daar aan bij mag dragen’.

Hoe ziet een typische dag er bij Carerix voor jou uit?

‘Na een half jaar kan ik stellen dat er niet één dag een typische dag is. Veel verschillende trajecten vergen mijn aandacht. Die moeten natuurlijk allemaal blijven lopen.’ Eelco legt ook uit dat het team waar hij verantwoordelijk voor is, met name inzet op toekomstplannen. Wat is de agenda? Hoe ziet de roadmap eruit? Waar leggen we de focus? Hoe creëren we inzicht voor zowel collega als klant. ‘Ik zet me met name in voor het stellen van doelen. Die stip op de horizon, zodat we met zijn allen ergens naar toe kunnen werken’.

Hoe zou je de organisatie omschrijven? En wat maakt dat jij met veel plezier naar je werk gaat?

‘Heel open, vriendelijk, lichtelijk chaotisch – wat charmant is. En de organisatie is heel klant-georiënteerd. Wat voor mij echt een verademing is. Met de mensen om me heen samen naar een doel toewerken. Om het ATS platform van de wereld te bouwen. En ik denk dus dat we daar gaan komen. De mensen bij Carerix willen verder en willen vooruit. Ik krijg energie van het feit dat mensen de handvatten die ik ze geef ook echt gebruiken. De samenwerking tussen collega’s en de verschillende afdelingen bij Carerix is iets wat ik niet veel ben tegengekomen in mijn loopbaan’.

Wat zou je tegen iemand zeggen die bij Carerix wilt werken?

‘Ik denk dat je in een hele leuke, dynamische en groeiende omgeving terechtkomt. Iedereen is bereid om naar een doel toe te werken. Het product is gewoon goed en iedereen geloofd daar ook in, geloofd in Carerix. Het is leuk om met zulke enthousiaste mensen samen te werken’.

Hoe omschrijf jij het sollicitatieproces bij Carerix?

‘Ik kan het 2 kanten op beschrijven. Vanuit het perspectief dat ik zelf heb gesolliciteerd en vanuit het punt dat ik natuurlijk op zoek ben naar nieuwe collega’s. Collega’s die mij kunnen helpen bouwen aan Carerix’.

‘Het is van belang dat wij een klik en een goed gevoel hebben met/ bij de sollicitant, maar (wat ik dus vanuit eigen ervaring heb mogen meemaken) merk je dat Carerix ook veel waarde hecht aan wat de sollicitant vindt. Zo is het belangrijk dat het een prettig gesprek is. Je ziet dat dit in harmonie gaat. Het gaat vooral om de mensen, de klik en het gevoel. Je krijgt veel vertrouwen voordat je hier begint. Je voelt je als sollicitant, maar ook als werkgever serieus genomen’.

Wil je nog iets toevoegen?

‘Schroom niet om een kop koffie te komen drinken. Dan merk je pas echt de sfeer en de collega’s. Iemand zal hier altijd tijd voor maken’!

Meer in Kennis en Opinie