07 oktober 2022

Collega in de spotlight – Hans Rook

Hans Rook, 45 jaar woont in Schiedam met zijn vrouw en 2 kinderen. Functie bij Carerix: Product Owner. Hans is mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onze Carerix applicatie en de integratie van partner oplossingen.

Hans Rook is een van onze collega’s die we graag eens in de spotlight zetten. In dit interview maak je kennis met Hans en lees je over zijn functie als Product Owner. 

Wie? Hans Rook, 45 jaar woont in Schiedam met zijn vrouw en 2 kinderen
Functie bij Carerix: Product Owner. Hans is mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onze Carerix applicatie en de integratie van partner oplossingen.  

Wie is Hans?

Hans werkt al ruim 8 jaar voor Carerix, ooit begonnen als Accountmanager, daarna Customer Success Manager en nu al 4 jaar Product Owner. Hans heeft een achtergrond in de uitgeef- en recruitment wereld en heeft altijd ambitie gehad te leren en te ontwikkelen. Werk is voor hem belangrijk, hier kan hij zijn creativiteit in kwijt. “Ik vind het geweldig om de puzzels die mijn werk met zich mee brengt op te lossen”. Verder is Hans een echte watersport liefhebber, je vindt hem geregeld aan zee om te kitesurfen. “Ik ben ook graag met mijn familie en vrienden, lekker eten, spelletjes spelen. Ook doe ik veel voor goede doelen, vind ik mooi. Onlangs heb ik met een gezelschap een drive in bioscoop opgebouwd en de opbrengst hiervan is naar Stichting Hulphond gegaan.” 

Waarom Product Owner?

“Ik heb vanaf mijn start bij Carerix veel interesse gehad in het product, hoe werkt het precies en waarom werkt iets soms niet. Als accountmanager zat ik altijd al in projectgroepen voor het doorvoeren van verbeteringen en het implementeren van nieuwe features.”

“Ik vind het geweldig dat ik bij Carerix mijn pad zelf kan bepalen, zo heb ik uiteindelijk de overstap gemaakt naar de afdeling product en development. Nu heb ik mijn eigen development team om nieuwe features en optimalisaties te realiseren. Ook ben ik verantwoordelijk voor partner integraties, hier kan ik enerzijds mijn commerciële skills goed gebruiken en ook technisch advies geven over de implementatie van een partner product.”  

Hoe ziet een typische dag er bij Carerix voor jou uit?

“Ik begin altijd met een daily stand up. Zowel met het product management team in Nederland als het remote development team. We werken met sprints, waar vanuit we verbeteringen aan het product doorvoeren. Verder heb ik doorgaans veel overleggen met verschillende afdelingen binnen Carerix. Zoals Customer Success, Sales, met de directie over de strategie en visie en uiteindelijk ook met de klant, de eindgebruiker.

Hoe zou jij Carerix als organisatie omschrijven en wat maakt dat je iedere dag met plezier naar je werk gaat?

“Ik kan als het ware voor mijn werk puzzels oplossen, dit maakt mijn werk heel leuk en uitdagend, we zijn altijd aan het bouwen. We beginnen vanaf niks en bouwen naar een product waar een klant echt iets aan heeft. Collega’s zijn leuk en ik krijg de kans om te blijven leren en ontwikkelen. Doorgroeimogelijkheden staat altijd in een bullet in een vacature, maar ik voel dat dit bij ons echt zo is. Ook hartelijk lachen met collega’s onderling.” 

Wat zou je tegen iemand zeggen die bij Carerix wilt werken?

“Ja, doen! Don’t be a fool, informeer in je netwerk of je iemand kent die bij Carerix werkt. Want dan merk je wat voor mensen hier werken. Goede werkgever, we groeien, we hebben nog veel uitdagingen, leuke mensen en vooral ook een sociale cultuur.”

Leuk om je gesproken te hebben Hans! Ben je nieuwsgierig geworden naar alle vacatures die er op dit moment openstaan bij Carerix?  Kijk op werkenbij.carerix.com en ontdek of er een volgende stap voor jou bij zit!

Meer in