• Nieuws

20 januari 2022

De website trends binnen de recruitment wereld voor 2022

De bouw van een recruitmentwebsite of werkenbij-website is een specialisme, maar wat maakt dit zo en bij welke trends kun jij niet achter blijven? Carerix werkt samen met diverse websitepartners. Zij houden zich continu bezig met alle  ins and outs van (recruitment)websites. Zij zijn dé experts die je graag verder helpen jouw (recruitment)website te verbeteren. Met elk een eigen specialisme passen zij goed binnen de dienstverlening van Carerix. Op deze manier kunnen we iedereen een passende oplossing bieden. Ook vorig jaar vroegen we onze partners naar de trends van 2021. Maar hoe zit het met 2022? Welke trends uit 2021 zien zij voortzetten en welke juist niet? Om de trends voor 2022 onder de loep te nemen spraken we kort met Arjan Elbers (Getnoticed), Sven Versluijs (Secure Design) & Nick Broekman (Booston).

Korte terugblik op trends en voorspellingen van 2021

De trends die door onze partners voor 2021 genoemd werden waren onder andere:veel andere inhoud voor werken-bij websites, en datagedreven werken. Het thuiswerken en beperkte mogelijkheden vanwege het coronavirus brachten in 2021 al veel nieuwe inzichten. Ook in 2022 heeft dit ervoor gezorgd dat onze partners nieuwe kansen en mogelijkheden zien in bestaande én nieuwe trends. Een van de trends die al langer mee gaat binnen de wereld van recruitment websites is storytelling. Dat websites steeds meer een beleving worden doordat ze meer visuele elementen bevatten vindt ook Sven Versluijs, Secure Design:

“De boodschap is kort en bondig met duidelijke call to actions. Verder hebben wij het afgelopen jaar verschillende websites intelligenter gemaakt door onderdelen te ontwikkelen die afhankelijk van het (be)zoekgedrag andere informatie tonen om zo de kans op conversie te verhogen”.  

Wat voorspel je voor 2022?

De beschikbare-kandidaten-vijver begint leeg te raken. Om hierop in te spelen moet je steeds creatiever zijn om je vacature ingevuld te krijgen. Een recruitment-website wordt daarom steeds belangrijker. Nick vertelt: 

“Met de juiste software en websiteoplossing, volledig geoptimaliseerd voor de recruitment wereld en gekoppeld met Carerix heb je tegenwoordig de mogelijkheid om visueel geweldig mooie websites te maken met alle techniek die je nodig hebt voor een recruitment-website”, vertelt Nick

Arjan Elbers van Getnoticed vervolgt: “Het is tijd voor creativiteit. Campagnes, werken-bij websites en arbeidsmarktcommunicatie wordt in 2022 een stuk creatiever en ruiger. Ik heb hoge verwachtingen van dingen die we nog niet eerder gezien hebben in onze recruitmentwereld. En ik voorspel dat guerrilla ook weer een podium krijgt in diverse recruitment campagnes”.  

In de huidige arbeidsmarkt wordt het steeds belangrijker dat je weet wie je doelgroep is, voor wie creëer je nu precies je werken-bij website en wat is er voor nodig om je doelgroep op de juiste manier aan te spreken? 

Het gaat in deze arbeidsmarkt niet zozeer over een technische vernieuwing van een recruitmenttool of een nieuwe feature voor op je werken-bij website. Het gaat om de juiste strategie voor je nieuwe doelgroep en de excellente executie van je recruitment marketing campagne. Een en dezelfde website met exact dezelfde content “does not do the job” voor zowel statushouders als voor herintreders en scholieren. Als je dit begrijpt en goed weet door te vertalen dan zit hier de sleutel tot succes het komend jaar. Vertelt Arjan.

De expertise van onze partners

Het hebben van een goede werken-bij website is voor veel recruiters een must, maar ook de wens om werkzaamheden te automatiseren is iets waar veel klanten mee bezig zijn. 

Recruitment-websites zijn onderdeel van een veel groter marketing-systeem. Onze partners hebben elk hun eigen expertise en zijn in staat hierover mee te denken. 

“Vacatures, kandidaten, kandidaat-statussen, funnel-informatie, recruiter-gegevens, maar ook vacatures attributen zijn daarom automatisch IN SYNC met Carerix”. aldus Nick 

Wat mag voor jouw website in 2022 ook niet ontbreken?

Hoe het verder zal gaan met bovengenoemde trends is afhankelijk van hoe de arbeidsmarkt zich verder zal gaan ontwikkelen. Maar dat er genoeg gebeurt is duidelijk. Wat voor trends en ontwikkelingen voorzien onze partners nog meer? 

  • Conversie vergroten door het inzetten van micro animaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zoek of solliciteer knop die een klein beetje beweegt of van kleur verandert. Micro animaties worden doorgaans ingezet om de bezoekersbeleving op je website te verbeteren. Hierdoor zal de bezoeker sneller geneigd zijn om op dit onderdeel te klikken. Aldus, Sven
  • Arbeidsmarktcommunicatie en online recruitment. Waar de communicatie en online recruitment voorheen nog vooral gericht was op de actief en latent werkzoekende, zal er dit jaar ook meer de focus gelegd worden op andere doelgroepen zoals alumni, ex sollicitanten en stagiaires, zzp’ers & freelancers,  pensionado’s, zij-instromers etc. Vertelt Arjan 

Wil je meer weten over hoe je jouw recruitment of werken-bij website kan optimaliseren? We denken graag met je mee!