• Nieuws

21 juli 2022

Krijg een optimaal samenspel tussen Carerix en LinkedIn

Wanneer je als recruiter aan een social media platform denkt komt er naast Facebook en Instagram maar één belangrijk wervingskanaal in je op: LinkedIn. Met 960 miljoen leden wereldwijd is het een bron van nieuwe medewerkers, vacatures en uitgelezen kansen voor ondernemers om te netwerken met elkaar. Volgens Fortune 500 is LinkedIn het meest gebruikte social media platform ter wereld. Daarbij is het ook nog eens zo, dat op LinkedIn jouw gedeelde vacature, op basis van recent onderzoek, rond 50% keer meer kans heeft op een reactie. Wanneer je een foto toevoegt 98% en als je een link toevoegt zelfs 200%!
Voor het plaatsen van vacatures is Linkedin dus het perfecte platform om je bereik substantieel te vergroten.

Niet alleen post jij je vacatures op LinkedIn. Ook het zoeken naar nieuwe medewerkers om die vacatures te vullen is iets waar je als recruiter dagelijks mee bezig bent. Veel organisaties werken inmiddels met de Recruiter Seat of een andere betaalde versie van LinkedIn. Zo maak je het makkelijker om mensen te vinden die perfect passen op jouw vacature.
Zo stijgt bijvoorbeeld het succesratio van het vinden van een geschikte kandidaat op LinkedIn van 49% zonder een betaald account naar 64% met een betaald account.

Gemiddeld zitten we ongeveer 9 uur per week op LinkedIn. Op zoek naar nieuwe collega’s of medewerkers voor opdrachtgevers. Dat is dus meer dan één hele werkdag per week. Op die dag kun je geen gesprekken voeren en geen nieuwe creatieve manieren vinden om je doelgroep in kaart te brengen. En als we heel eerlijk zijn, is het waarschijnlijk niet het favoriete onderdeel van jouw werkzaamheden.

Om ervoor te zorgen dat jij meer tijd overhoudt voor de dingen die jouw baan zo leuk maken, heeft Carerix een aantal opties voor je, waarmee het zoeken en het overzetten van jouw gevonden kandidaten naar Carerix makkelijker wordt!

LinkedIn Browser

De Carerix Linkedin Browser is een Google Chrome extensie.
Met de Linkedin Browser zorgen we ervoor dat jij makkelijk schakelt tussen Carerix en jouw persoonlijke LinkedIn Account. Door onder andere de profielen die je bekijkt van kandidaten of contactpersonen 2 kanten op te verrijken. Op deze manier heb je op beide plekken alle nodige informatie om tot een volgende actie te komen.

Wat is de Carerix LinkedIn Browser?

  • Een Chrome plugin die je makkelijk in je browser installeert. Herken bij het bekijken van een Linkedin profiel direct of deze al in jouw Carerix bekend is, voeg direct toe of  update met slechts één klik.
  • Zie of een kandidaat uit LinkedIn al aan een vacature gematcht is.
  • Voeg direct notities toe aan een kandidaat of contactpersoon terwijl je deze in LinkedIn bekijkt.
  • Koppel direct opdrachtgevers tijdens het aanmaken van een nieuw contactpersoon.
  • Match direct kandidaten aan een vacature.
  • Vanuit de LinkedIn Browser open je direct bestaande kandidaten in jouw Carerix platform.

SimpleRecruiter

Om de koppeling van LinkedIn naar Carerix nog verder te optimaliseren, is er een nieuwe samenwerking aangegaan met NIXZ. Met hun product de SimpleRecruiter is het mogelijk om vanaf verschillende Jobboards te koppelen met Carerix. Ook deze koppeling werkt via een Chrome extensie en is zelfs te gebruiken met je Recruiter Seat in LinkedIn.

Simple Recruiter in LinkedIn

Hoewel SimpleRecruiter vergelijkbaar is met de LinkedIn Browser, is SimpleRecruiter nog uitgebreider en is het mogelijk om na de inlog in je Recruiter Seat van LinkedIn kandidaten en contactpersonen te parsen naar Carerix.

SimpleRecruiter in het kort

  • Een Chrome extensie die je makkelijk installeert.
  • Naast dat het werkt op jouw Linkedin Recruiter Seat, kun je ook profielen direct toevoegen aan Carerix vanuit Indeed, Facebook, Werk.nl en Xing
  • Pas de profielen aan in de extensie en zie dit direct terug in Carerix. De koppeling werkt dus 2 kanten op.

Kandido

Ook Kandido is onderdeel van de samenwerking met NIXZ. Met deze koppeling is het mogelijk om in bulk kandidaten over te zetten van je jobboards, bijvoorbeeld LinkedIn en Indeed, maar ook op andere social media kanalen zoals Facebook naar Carerix. Met deze uitgebreide koppeling zoekt Kandido ieder uur het net af naar geschikte kandidaten op jouw vacatures.

Na het inrichten kun je het zoeken automatiseren met Kandido en ontvang je c.a. 6 keer per dag kandidaten in je mailbox, of zelfs direct in Carerix. Hiermee bespaar je dus veel tijd en kun jij je bezighouden met het screenen en selecteren van de ideale kandidaat! Let wel even op dat je een goed proces inricht op basis van de AVG.

Heb jij vragen over één van deze producten? Neem dan gerust contact met ons op via customersuccess@carerix.com en onze accountmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.