• Kennis en Opinie
  • Nieuws

06 februari 2023

Interview: Meest Invloedrijke Recruiter Eugène van den Hemel

Op 27 januari heeft Eugène de titel: Meest Invloedrijke Recruiter 2022 gewonnen. Nu, een week later aan ons de schone taak om eens te vragen hoe de afgelopen week is geweest en welke deuren er voor hem open zijn gegaan sinds de uitreiking.

Eugène in het kort

Eugène is 13 jaar geleden gestopt met zijn corporate baan om zijn leven compleet om te gooien. Sinds die tijd is hij zich gaan focussen op het bemiddelen van een doelgroep waarbij  binnen de lijntjes kleuren niet aan de orde is. Eugène daagt werkgevers uit bijvoorbeeld statushouders, 50-plussers en mensen met een bijstandsuitkering een kans te geven in hun organisatie. Als je met Eugène praat, heeft hij het over de sprankeling in de ogen van de mensen die willen, die klaar zijn voor een leuke baan of die te horen hebben gekregen dat ze aan het werk mogen. Maar ook juist zijn ogen lichten op als hij vertelt hoe hij het verschil kan maken binnen een organisatie waar ze bereid zijn juist die doelgroep een kans te geven.

Hoe was de eerste week als Meest Invloedrijke Recruiter?

Nu de eerste week na de uitreiking van Meest Invloedrijke Recruiter achter de rug is weet Eugène amper nog wat hem allemaal is overkomen. Meer dan duizend nieuwe volgers op LinkedIn, uitnodigingen om te komen spreken, podcasts bij te wonen, stukjes te schrijven, interviews te geven en ga zo maar door. “Ik ben zelfs uitgenodigd om op bezoek te gaan bij een klooster en daar een week door te brengen”.

“Ik wil graag dit platform gebruiken om daadwerkelijk invloed uit te oefenen, de titel zegt het natuurlijk niet voor niets!”

“Mijn ambitie is om in begrijpelijke taal een boek van zo’n 160 pagina’s te schrijven. Er is al behoorlijk wat naslagwerk over het werkveld waar ik me in begeef en dan met name over inclusiviteit en diversiteit. Echter wil ik het veel minder ingewikkeld maken. Het naslagwerk wat nu beschikbaar is, is niet te gebruiken door bijvoorbeeld een junior recruiter. Stel dat zij vanuit de werkgever de opdracht krijgen om meer diversiteit en inclusiviteit te brengen in een organisatie, dan wil ik daarbij helpen, dan wil ik in begrijpelijke taal zo iemand handvatten bieden. Want, hoe meer hoe beter! Ook ga ik natuurlijk in op de vele uitnodigingen die ik heb gekregen om mijn verhaal te delen, maar daar ga ik de komende twee weken voor gebruiken, om zo eens rustig te kijken wie mij allemaal benaderd hebben ?”.

Toekomstplannen?

Hij heeft toch ook nog een droom. Eugène helpt jaarlijks honderden statushouders aan een baan, werkt 7 dagen per week en is 24 uur per dag beschikbaar. “Ik zou graag meer lucht willen krijgen, meer middelen hebben en krijgen om te doen wat ik doe. Ik help al heel veel mensen, maar er zijn ook nog veel mensen die ik nog niet heb kunnen helpen.”

Eugène is voornemens het maximale uit zijn titel te halen. Verschil te maken en het platform ‘Meest Invloedrijke Recruiter’ ook echt van invloed te laten zijn. 

Wij willen je heel erg veel succes wensen in jouw reis van komend jaar, Eugène en uiteraard ontvangen wij jou graag in juni om te komen praten over het geweldige werk wat je doet tijdens onze Carerix Keynotes. Heb jij vragen of wil je in contact komen met Eugène? Neem vooral eens een kijkje op zijn website: https://www.heavenly-thoughts.com/ voor zijn verhaal en contactgegevens. Kijk zeker ook op https://www.jobsforhumanity.com; deze beweging, waaraan Eugène verbonden is, effent de weg naar een eerlijkere arbeidsmarkt door talent dat nog steeds ondervertegenwoordigd is te koppelen aan werkgevers. Hiernaast verzorgt Jobs for Humanity gratis trainingen en cursussen voor zowel  werkzoekenden als voor werkgevers en recruiters. Een inclusievere arbeidsmarkt maken we namelijk met elkaar. Ook met jou ? !

Dankjewel Eugène voor je inspirerende verhaal!

Meer in Kennis en Opinie