• Nieuws

10 december 2020

PERSBERICHT: PIXID Group, leverancier van onder andere Carerix, neemt Connecting-Expertise over

Parijs, Antwerpen, Londen, Rotterdam – 10 december 2020 – PIXID Group, de toonaangevende Europese leverancier van diverse recruitment en HR oplossingen, heeft Connecting-Expertise, een toonaangevende Belgische VMS1 -leverancier, overgenomen van USG People Belgium. Hiermee wil de groep haar aanbod verder versterken en haar activiteiten uitbreiden. Na de overname van de Nederlandse CRM- en ATS-leverancier Carerix in 2018, versterkt de overname van Connecting-Expertise het leiderschap van Keensight Capital-backed PIXID Group in de Benelux en voegt Antwerpen (België) toe aan haar bestaande kantoren in Frankrijk, het VK (sinds de overname van The Internet Corporation in 2017) en Nederland.

Connecting-Expertise is het toonaangevende SaaS VMS-platform voor de Belgische markt met blue chip-klanten. Dankzij de geïntegreerde software-oplossing die ontwikkeld is op een veilige en cloud gebaseerde infrastructuur, automatiseert Connecting-Expertise alle stappen van het wervingsproces: van werving en contractbeheer tot tracking en facturering. Daarnaast biedt Connecting-Expertise klanten gepersonaliseerde pakketten die passen bij hun wervingsstrategie. Dit komt overeen met de aanpak van PIXID Group waardoor klanten van elke omvang hun uitzendkrachten efficiënt kunnen beheren via een eenvoudig, schaalbaar en kosteneffectief platform. Connecting-Expertise, opgenomen in de Top 20 VMS-spelers van Staffing Industry Analyst, heeft bijna €1 miljard aan spend onder beheer en bedient meer dan 12.000 gebruikers en 4.500 geregistreerde bedrijven.

Als onderdeel van PIXID Group zal Connecting-Expertise onder haar eigen merknaam blijven opereren en de samenwerking met USG People behouden door producten en diensten aan de huidige USGklanten te leveren.

Dit strategische partnership tussen PIXID Group en USG People stelt beide partijen in staat zich volledig te focussen op hun kernactiviteiten en hun klanten en partners de beste innovatieve oplossingen op het gebied van VMS en ATS2 technologie te bieden.

De technologie van PIXID Group is momenteel verantwoordelijk voor het invullen van bijna één op de drie tijdelijke posities in Frankrijk, waar het de markt voor tijdelijk personeel zal blijven versterken. De overname van Connecting-Expertise bevestigt verder haar status als een digitaal platform voor het beheer van uitzendkrachten in heel Europa en is consistent met de strategische focus van PIXID Group om het eerste Total Talent Acquisition (TTA3 ) ecosysteem in Europa te ontwikkelen.

Sinds de investering van Keensight in 2015, heeft PIXID Group haar groeiverhaal verder versneld. Vandaag de dag heeft de PIXID, ook leverancier van Saas HCM4 -oplossingen, haar geografische dekking uitgebreid met activiteiten in 20 landen in Europa en Noord-Amerika. Het klantenbestand is gegroeid van 1.500 Franse firma’s naar 18.000 wereldwijde uitzendbureaus en -bedrijven. In 2019 telde PIXID Group meer dan drie miljoen geregistreerde werknemers in haar database.

Etienne Colella, President van PIXID Group SAS, over de overname: “We zijn verheugd om het getalenteerde team van Connecting-Expertise te verwelkomen binnen de PIXID Group-familie. Connecting-Expertise en USG People Belgium zullen nauw blijven samenwerken en de beste recruitment technologie op de Belgische markt brengen. De strategische focus van PIXID Group op Total Talent Acquisition (TTA) zal nieuwe kansen openen voor Connecting-Expertise om het eigen VMS, Job Board en Marketplace-productgamma te integreren in de TTA-recruitment oplossing voor de Belgische markt. Door de kloof tussen VMS en ATS, en tussen vast en tijdelijk personeel te overbruggen, heeft PIXID Group de ambitie om haar klanten uit heel Europa de meest moderne technologie te bieden om recruitment zo efficiënt en soepel mogelijk te laten verlopen.”

Peter De Buck en Patrick Verrept, medeoprichters en Managing Partners van ConnectingExpertise: “Deelnemen aan een structuur zo dynamisch en succesvol als PIXID Group is een grote bron van trots voor ons team. We zijn verheugd om onze expertise naar PIXID Group te brengen en verheugd om deel te nemen aan haar toekomstige inspanningen. Connecting-Expertise blijft in een strategisch partnerschap met USG People, met een contractuele overeenkomst voor de lange termijn, die zorgt voor een voortdurende gedeelde visie en voortdurende samenwerking als technologiepartners.”

Jean-Michel Beghin, Managing Partner bij Keensight Capital, zei: “We zijn bijzonder trots om Etienne Colella te ondersteunen in de internationale ontwikkelingsstrategie van PIXID Group. In slechts een paar jaar tijd heeft PIXID Group haar geografische dekking drastisch uitgebreid naar 20 landen in Europa en Noord-Amerika, terwijl het klantenbestand met tien is vermenigvuldigd en 18.000 wereldwijde uitzendbureaus en -bedrijven bereikt. Met Connecting-Expertise wordt België een vierde thuismarkt voor PIXID Group – na onder andere de succesvolle overname van het Nederlandse Carerix in 2018 – wat duidelijk zal bijdragen aan de versterking van de positionering van de groep als een toonaangevend Europees digitaal platform voor het beheer van flexibele arbeidskrachten.”

Woordenlijst

1. VMS (Vendor Management System): Cloudgebaseerde oplossing voor personeelsbeheer waarmee bedrijven en wervingsbureaus de productiviteit, efficiëntie en compliance kunnen maximaliseren.
2. ATS (Applicant Tracking System): Oplossing gericht op digitaal sollicitantenbeheer, van sourcing tot plaatsing.
3. TTA (Total Talent Acquisition): VMS + ATS
4. HCM: Human Capital Management

Over PIXID Group
PIXID Group, opgericht in 2004, is een toonaangevende Europese aanbieder van workforce management oplossingen. Het SaaS platform van PIXID Group stelt klanten van elke omvang in staat om hun tijdelijke werknemers efficiënt te beheren via een eenvoudig, schaalbaar en kosteneffectief platform. Het aanbod van PIXID Group beheert recruiters, leveranciers en arbeidsovereenkomsten en helpt ervoor te zorgen dat zijn klanten voldoen aan de nieuwste arbeidsregelgeving. Meer dan 145.000 klantlocaties in 20 landen zijn dagelijks verbonden via PIXID Group om hun kosten te verlagen en efficiënter online met hun leveranciers te werken. Vandaag behandelt het bedrijf 4.000.000 contracten. Zeer innovatieve diensten, zoals de elektronische ondertekening van HRcontracten, zijn beschikbaar voor klanten variërend van grote accounts tot het MKB. In de Benelux is PIXID Group aanwezig via haar lokale dochterondernemingen Carerix en Connecting-Expertise.
Bezoek voor meer informatie https://www.pixid.com/ en volg @PIXID_Group.

Over Connecting-Expertise
Connecting-Expertise (CE), een gerespecteerd recruitment softwarebedrijf opgericht in 2007, was eerder opgenomen in Deloitte’s Fast 50 (2019) en genoemd als een Staffing Industry Analyst Top 20 Player. Het hoofdkantoor is gevestigd in Antwerpen, België, CE levert eigen VMS-, Job Board- en Marketplace-producten aan klanten in België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Bezoek voor meer informatie https://connecting-expertise.com/

Over Keensight Capital
Keensight Capital, één van de toonaangevende Europese Growth-Buyout investeerders, zet zich in om ondernemers te ondersteunen bij het implementeren van hun groeistrategieën. Het team van doorgewinterde professionals van Keensight Capital maakt al 20 jaar gebruik van hun kennis van investeringen en groeisectoren om voor de lange termijn te investeren in winstgevende bedrijven met een groot groeipotentieel en een omzet tussen € 15 miljoen en € 250 miljoen. Op basis van zijn expertise in de sectoren Technologie en Gezondheidszorg identificeert Keensight de beste investeringsmogelijkheden in Europa en werkt het nauw samen met managementteams om hun strategische visie te ontwikkelen en te realiseren. www.keensightcapital.com

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

PIXID Group
Cicommunication / Marion Felix & Catherine Isnard – cicom@cicommunication.com – +33 1 47 23 90 48

Keensight Capital
Anne de Bonnefon – abonnefon@keensightcapital.com – +33 1 83 79 87 37
Citigate Dewe Rogerson
Alienor Miens – alienor.miens@citigatedewerogerson.com – +33 6 64 32 81 75
CFF Communications
Janneke Dijkstra – janneke.dijkstra@cffcommunications.nl – +31 6 27 07 27 60