• Persberichten

31 maart 2021

PERSBERICHT: Slim leads genereren en matchen door optimaal samenspel van arbeidsmarktdata en geautomatiseerde matching

Rotterdam, 31 maart 2021 – Met een zo compleet en actueel mogelijk beeld van alle kansen op de arbeidsmarkt per land, regio of postcodegebied, kunnen recruiters sneller kansen benutten. Ook kunnen ze een goede match vinden tussen vacatures en hun eigen of externe kandidaten. De nieuwe integratie van Jobdigger Insights en theMatchBox maakt het nog eenvoudiger om deze match te maken. De gebruikers van Carerix kunnen als eerste profiteren van de voordelen van deze nieuwe geïntegreerde totaaloplossing binnen hun ATS-systeem.

Drie slimme oplossingen in één

Met de integratie van de modules Jobdigger Insights en 360Match van theMatchBox wordt het maken van een match tussen kandidaat en bedrijf een sneller en efficiënter proces. Deze oplossing is nu geïntegreerd binnen de recruitmentsoftware van Carerix, waarin recruiters hun werving- en selectieprocessen vastleggen en kansen voor hun kandidaten kunnen opvolgen. Gebruikers van Carerix die de koppeling met de arbeidsmarktdata van Jobdigger Insights al gebruiken, hebben daarmee altijd toegang tot een volledig overzicht van de arbeidsmarkt. Vacatures op functietitel-, bedrijfs- en locatieniveau zijn al langer beschikbaar binnen het Jobdigger dashboard.

“Met onze arbeidsmarktdata en deze unieke integratie kan voor elke kandidaat de beste match worden gerealiseerd vanuit zowel eigen opdrachten als externe vacatures”. – Björn Hijmans, eigenaar bij Jobdigger.

Nu is het mogelijk om nog een set arbeidsmarktinformatie toe te voegen aan deze mix, namelijk de search- en matchmogelijkheden van theMatchBox. Recruiters besparen met theMatchBox veel tijd in hun recruitmentproces dankzij de geautomatiseerde matching van kandidaten en vacatures. De basis voor een goede match tussen eigen opdrachten en externe vacatures en kandidaat bestaat onder meer uit hard- en soft-skills, diploma’s en eerdere werkervaringen. Deze data kunnen we koppelen aan relevante functie- en beroepsprofielen zodat hierop kan worden gematcht.

“Carerix gebruikers kunnen nu al rechtstreeks gebruik maken van de geïntegreerde modules Jobdigger en 360Match. Jobdigger biedt de meest complete en actuele verzameling leads, vacature-data en doelgroep-data: dé tool voor business development”, aldus Hans Rook – Product Owner bij Carerix. “Met 360Match hebben gebruikers een next generation search & matching oplossing om sneller en efficiënter kandidaten en vacatures te matchen.”

Snel matchen van vacature met kandidaat én andersom

De combinatie van de drieledige integratie biedt Carerix-gebruikers de mogelijkheid om snel interessante vacatures binnen én buiten de eigen database te vinden, deze direct te koppelen aan geschikte kandidaten in je eigen talentpools en de vacature te importeren binnen Carerix. De arbeidsmarktdata kan vanuit de kandidaat worden benaderd, waarbij vanuit externe vacatures wordt gezocht naar een goede match voor de kandidaat. Anderzijds kan vanuit interne opdrachten, aangevuld met externe vacatures, de meest passende kandidaat worden gezocht en in beeld worden gebracht, gesorteerd op kwaliteitsscore. “Met de integratie besparen gebruikers veel tijd en worden kwalitatief goede matches gevormd met eigen vacatures én alle externe vacatures. Een win-winsituatie dus in de vorm van tijdsbesparing en een hogere omzet”, aldus Jan Govaerts – Managing partner van theMatchBox.

Voordelen

De belangrijkste voordelen voor de recruiter én de kandidaat die deze nieuwe integratie oplevert, op een rijtje:

  • Meer tijd en inzicht in de meest kansrijke leads;
  • Meer tijd voor betere matches;
  • Meer tijd en meer aandacht voor de meest geschikte kandidaten.

Meer weten over de integratie? Neem contact op met één van de partijen.

Over Jobdigger

Jobdigger (Arnhem, opgericht 2012) maakt de arbeidsmarkt inzichtelijk door middel van innovatieve oplossingen. Als snel groeiende organisatie weten klanten in Nederland, België, Frankrijk en binnenkort Duitsland ons te vinden voor relevante arbeidsmarktdata die zij inzetten voor een sterkere marktpositie. Deze data ondersteunt organisaties bij hun leadgeneratie, wervingsactiviteiten en loopbaantrajecten.
Contact Jobdigger:
Telefoon: 026 20 22 169
Email: info@jobdigger.nl
www.jobdigger.nl , www.jobdigger.be

Over theMatchBox

Sinds de oprichting in 2016 bouwt theMatchBox aan 360Match, een oplossing die bedrijven sneller en effectiever laten opereren in de arbeidsmarkt op het gebied van werving & selectie en detachering door het verbeteren van vacature en kandidaten data, ze doorzoekbaar te maken, interpreteren en matchen van kandidaten en vacatures met hoge precisie en volledigheid. Sinds de start van de commercialisering in mei 2019 groeide theMatchBox snel uit tot de referentie binnen search & matching en met klanten zoals Let’s Work, Connecting-Expertise, VDAB, Jellow, Jobat en Continu. Echte digitale transformatie en automatisering met een focus op meetbare kwaliteit.
Contactpersoon TheMatchbox:
Jan Govaerts, Managing Partner
Telefoon: +32474914314
Email: jan.govaerts@thematchbox.be
www.thematchbox.nl

Over Carerix

Carerix is sinds 2003 leverancier van slimme recruitment technologie voor bureau- en corporate recruitment teams. Carerix is een toonaangevende en internationale speler binnen de recruitment-, uitzend- en detacheringsbranche. Samen met professionele partners levert Carerix geïntegreerde state-of-the-art recruitment oplossingen waarmee onze klanten zich kunnen onderscheiden in de markt. Carerix bedient dagelijks meer dan 850 klanten en 12.000 gebruikers, verspreid over 17 landen. Naast de hoofdvestiging op locatie Rotterdam The Hague Airport, heeft Carerix ook een ontwikkellocatie in Kiev. Carerix is sinds 2018 onderdeel van de Pixid Group met vestigingen in Londen, Antwerpen en Parijs.
Voor meer informatie: www.carerix.com