• Nieuws
  • Persberichten

28 juni 2024

Persbericht: Pixid Group kondigt akkoord aan om het Amerikaanse VectorVMS over te nemen

Pixid Group (“Pixid”), de toonaangevende Europese leverancier van softwareoplossingen voor temporary workforce management, met merken als Carerix, Connecting-Expertise en Pixid, kondigt vandaag de overeenkomst aan voor de overname van VectorVMS, een Amerikaanse leider op het gebied van Vendor Management System (VMS)-technologie.

Pixid Group (“Pixid”), de toonaangevende Europese leverancier van softwareoplossingen voor temporary workforce management, met merken als Carerix, Connecting-Expertise en Pixid, kondigt vandaag de overeenkomst aan voor de overname van VectorVMS, een Amerikaanse leider op het gebied van Vendor Management System (VMS)-technologie.

VectorVMS is gevestigd in Raleigh, North Carolina in de Verenigde Staten en levert innovatieve vendor management software  aan zowel zakelijke klanten als MSP’s (managed services providers) die zakelijke klanten ondersteunen. VectorVMS bedient momenteel meer dan 100 klanten wereldwijd, met een belangrijke focus in de VS, waarbij gebruik wordt gemaakt van hun expertise in de sectoren gezondheidszorg, financiën en overheid.

Pixid biedt oplossingen aan klanten om hun externe personeelsbestand efficiënt te beheren via een eenvoudig, schaalbaar en kosteneffectief platform. Als pionier op het gebied van digitale HR verbindt het bedrijf alle belanghebbenden in de waardeketen voor tijdelijk werk met end-to-end cloudgebaseerde technologie, die naadloze integratie biedt met een breed scala aan technologiepartners en een allesomvattende Total Talent Acquisition-oplossing mogelijk maakt.

Deze overname positioneert de groep als een wereldwijde leider in de VMS-markt, toegewijd aan het leveren van innovatieve oplossingen voor uitgebreid workforce management. Door de expertise van VectorVMS in het middensegment van de markt en in de VS te combineren met de ongeëvenaarde expertise van de Pixid Group op het gebied van VMS- en ATS-technologie en de focus op kleine en middelgrote bedrijven, creëren de twee bedrijven een allesomvattende wereldwijde oplossing. Dit partnerschap zal hen in staat stellen effectief te schalen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van organisaties van elke omvang.

Etienne Colella, CEO van de Pixid Group:

“We zijn verheugd om Marc Husain en het doorgewinterde managementteam van VectorVMS te verwelkomen in de Pixid Group om ons te helpen bij het uitrollen van onze strategie in de VS en het MSP-marktsegment. We zijn onder de indruk van het aanbod van VectorVMS om complete en betrouwbare oplossingen op een eenvoudige manier te leveren aan organisaties die niet de middelen hebben om complexe tools in te zetten. Dit past perfect bij onze visie om toonaangevende technologie op een eenvoudige en effectieve manier te leveren.”

Marc Husain, Managing Director van VectorVMS, voegt toe:

“We zijn super enthousiast om ons aan te sluiten bij de Pixid Group, gesteund door Keensight Capital. Beide organisaties hebben een passie voor het ontwikkelen van uitgebreide workforce management oplossingen gericht op groei. We hebben het gevoel dat de samenwerking tussen VectorVMS en Pixid ons zal helpen om innovatie verder te stimuleren, zodat we de beste oplossingen voor uitgebreid workforce management kunnen leveren.”

Arjan Hannink, Partner bij Keensight Capital, concludeert:

“We zijn verheugd Pixid te kunnen ondersteunen bij de overname van VectorVMS. Er is een duidelijke reden voor de combinatie en als wereldwijde leider in deze sector zal het gecombineerde bedrijf in staat zijn om innovatieve, toonaangevende workforce oplossingen te leveren aan haar wereldwijde klantenbestand. We kijken ernaar uit om de Pixid Group te ondersteunen in deze volgende fase van haar ontwikkeling.”