• Nieuws

24 februari 2021

Samenwerking front- en backoffice: Estafettestokjes of integratie?

Flexibiliteit als standaard, iets wat elke recruiter vaak hoort. Als recruiter ben je niet alleen flexibel naar je kandidaten en opdrachtgevers, maar ook van het softwarepakket waar je mee werkt mag je flexibiliteit verwachten. De juiste kandidaat matchen aan de juiste vacature is iets waar de focus op ligt. Maar hoe fijn zou het zijn als je na het recruitmentproces automatisch de juiste informatie door zet voor het maken van contracten, uren, facturen en verlonen en relevante match informatie ook weer terug ziet in je recruitmentproces?

Breng twee systemen samen

Je geplaatste medewerkers verlonen gebeurt veelal via een backoffice systeem, zoals HelloFlex of Easyflex, terwijl je in een frontoffice systeem zoals Carerix bezig bent met het zoeken en matchen van talent. Dit is een commercieel recruitmentproces waarbij het via sourcing, multiposting, campagnes, talentpooling, matching tot een geplaatste medewerker komt. Het combineren van de frontoffice met de backoffice is essentieel voor een naadloze samenwerking tussen deze twee systemen.

In de huidige situatie worden uren vaak nog op verschillende manieren aangeleverd. Daarnaast moeten de facturen naar de klant vaak ook nog op een specifieke manier verstuurd worden. Er komt van alles bij kijken. De recruiter werkt voor het commerciële proces vanuit Carerix. Zodra er een plaatsing aangemaakt kan worden, wordt het proces overgedragen naar iemand van de backoffice of HR afdeling, die er vervolgens weer voor zorgt dat het contract in orde wordt gemaakt. Deze overdracht gebeurt vaak op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via een mailtje of via een excel export. Maar hoe handig zou het zijn als je beide processen aan elkaar kan koppelen?

Je wil namelijk voorkomen dat je informatie twee keer in twee verschillende systemen moet toevoegen/wijzigingen. Dit kost je niet alleen onnodig veel tijd maar is ook nog eens erg onhandig. Want welk systeem is leidend als het gaat om het verwerken van relevante informatie?

Frontoffice en backoffice met elkaar laten praten is iets waar ConnectYourFlex zich in heeft gespecialiseerd. Ze zorgen voor een naadloze integratie tussen Carerix en het door jou gebruikte backoffice- of HR-systeem. De koppeling is dan ook op zo’n manier gemaakt dat het per aansluiting een kwestie is van configureren.

Ontdek ConnectYourFlex »

ConnectYourFlex is een breed SAAS-integratieplatform dat een tussenlaag vormt tussen de front- en backoffice en zorgt ervoor dat deze softwarepakketten samen kunnen lezen en schrijven. Welk backoffice pakket je ook gebruikt, alles is met elkaar te koppelen.

Minder handmatige administratieve handelingen

Maar hoe werkt het dan? En ga je er echt zoveel tijd mee besparen? De zogenaamde stekkerdoos van ConnectYourFlex ontvangt of haalt gegevens op uit Carerix en maakt een vertaling van de ontvangen informatie naar het formaat van het backoffice systeem. Het getransformeerde bericht wordt afgeleverd in het backoffice systeem en de verloning kan uitgevoerd worden. Het grootste voordeel? Minder handmatige administratieve handelingen waardoor we het aantal correcte verloningen en facturen verhogen. Het combineren van je back- en frontoffice is daarom essentieel als het gaat om tijdsbesparing en flexibiliteit in je dagelijkse werkzaamheden.

Best of breed strategie

Zoals al jaren van Carerix bekend, brengt Carerix recruitment tools via het best of breed principe naar haar klanten. Altijd de keuze voor de best passende tool op dat deelsegment, zoals video, feedback tools en assistant- en automated matchingtechnologie. Dit principe is ook toegepast en schaalbaar gemaakt voor de integratie tussen front- en backoffice samenwerkingen. Samen met CYF geven wij Carerix klanten de keuzevrijheid om het beste backoffice of HR systeem te kiezen.

Meer weten?

Wil je meer weten over het koppelen van jouw backoffice met Carerix? Neem dan contact met ons op!