• Kennis en Opinie
  • Nieuws

21 augustus 2024

Single Sign On met Carerix

In een digitale werkomgeving is efficiëntie cruciaal. Met de toename van verschillende applicaties, platforms en portals die dagelijks worden gebruikt, kan het beheren van meerdere inloggegevens een uitdaging zijn. Met Single Sign On (SSO) kun je met één keer inloggen toegang krijgen tot alle omgevingen waarin je werkt, ongeacht welke identity provider (IDP) je gebruikt. Carerix biedt een oplossing met haar Identity & Access Management (IAM) platform, waarmee je SSO gratis kunt opzetten voor jouw Carerix applicatie.

Wat is SSO?

Single Sign On (SSO) is een authenticatieproces waarmee gebruikers met één set inloggegevens toegang kunnen krijgen tot meerdere applicaties en systemen. Ons IAM platform ondersteunt de integratie van SSO-oplossingen op basis van de gangbare protocollen en identity providers. Voor Microsoft Entra ID en Google is er een vereenvoudigde setup beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van SSO?

Gebruiksgemak
Gebruikers hoeven slechts één keer met één gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen om toegang te krijgen tot meerdere applicaties. Dit vermindert de tijd en moeite die nodig is om meerdere wachtwoorden te onthouden en in te voeren.

Efficiëntie en productiviteit
SSO vermindert de tijd die verloren gaat aan het resetten van wachtwoorden en de rompslomp van inloggen met verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden op verschillende platforms. Dit verhoogt de productiviteit van medewerkers.

Verbeterde veiligheid
Door minder wachtwoorden te gebruiken, wordt de kans op zwakke of hergebruikte wachtwoorden verkleind. Dit versterkt de algehele beveiliging. Daarnaast kunnen identity providers extra beveiligingsmaatregelen toepassen, zoals multi-factor authenticatie (MFA).

Centraal beheer
Beheerders kunnen gebruikersrechten en toegang vanaf één centrale locatie beheren. Dit maakt het eenvoudiger om gebruikers toegang te verlenen of in te trekken. Deactivatie van één account blokkeert de toegang tot alle applicaties.

Hoe zet je SSO op?

Het implementeren van SSO voor Carerix is een eenvoudig proces en is terug te vinden op onze helppagina’s. Op onze helppagina wordt de set-up per identity provider stap voor stap uitgelegd. Hieronder leggen we in het kort uit hoe je de SSO op kunt zetten.

  1. Kies de IDP die jouw organisatie gebruikt, zoals, Microsoft Entra ID, Google of OKTA of een andere IDP op basis van SAML 2.0 of OpenID.
  2. Stel de gekozen IDP in volgens het stappenplan op www.help.carerix.com. Dit omvat het aanmaken van een applicatie aan de kant van de identity provider en het instellen ervan in Carerix.
  3. Test verschillende scenario’s zoals inloggen, uitloggen en het resetten van wachtwoorden om te checken of alles soepel verloopt.
  4. Nadat de configuratie is getest en gevalideerd, kun je SSO uitrollen naar alle gebruikers.

Start direct met Single Sign On

Ben je klaar om jouw werkprocessen te stroomlijnen en de productiviteit te verhogen met SSO? Ga naar www.help.carerix.com en implementeer vandaag nog SSO voor jouw Carerix applicatie. Heb je vragen of kom je ergens niet uit? Neem dan contact op met onze support afdeling.

Meer in Kennis en Opinie