17 mei 2022

Vind, bind en verleid jouw perfecte kandidaat met het gebruik van Talentpools in Carerix

Je krijgt een aanvraag binnen en je hebt nu een kandidaat nodig. En ook nog eens eentje die je liever vandaag dan morgen aan het werk hebt. Hoe mooi zou het dan zijn als je een lijstje klaar hebt staan met potentiële kandidaten die op korte termijn beschikbaar zijn? In de huidige arbeidsmarkt is talent schaars. Door het opbouwen van een Talentpool heb je de snelheid tov andere bureaus omdat je jouw kandidaten regelmatig voorziet van de juiste content. Hierdoor blijf je altijd top of mind bij de talenten in jouw pool.

Een database met potentiële kandidaten

Een kort lijstje in je kladblok met namen van kandidaten is niet hetzelfde als een actieve én werkende Talentpool. Houd je actief je talenten in je Talentpool bij? Dan vergroot je de kans dat je een eerstvolgende vacature sneller invult. Een Talentpool is een waardevol middel als je een pool wilt opbouwen voor bijvoorbeeld monteurs, recruiters en/of afstudeerders. Het mooie aan Talentpools is dat je deze pools kunt voorzien van regelmatige updates over jouw branche, nieuwe vacatures en voortgang van sollicitaties.

Vind

Het opbouwen van een goede Talentpool kost tijd. Vraag jezelf af wanneer iemand voor jou echt een ‘talent’ is. Wat is precies het profiel van deze ideale kandidaat? En waar ben je echt naar op zoek? Welke kandidaten wil je wel en niet in de Talentpool opnemen? In een schaarse branche, heb je niet altijd de luxe dat kandidaten zich massaal aanmelden. Een uitgebreide Talentpool is dan handig, zodat je zelf op zoek kan gaan naar interessante kandidaten en deze vervolgens kunt bijhouden en opvolgen in Carerix.

Bind

De Talentpools in Carerix zijn ook een uitstekende manier om op regelmatige basis contact met jouw kandidaten te onderhouden. Per Talentpool is het mogelijk om getarget informatie naar jouw kandidaten te sturen. Denk bijvoorbeeld aan specifieke vacatures voor een Talentpool met afstudeerders, of nieuwsbrieven met informatie over de financiële branche naar kandidaten met een financieel profiel. Het onderhouden van contact met je juiste content voor iedere talentpool is gemakkelijk te automatiseren waarmee je op een tijdsefficiëntie manier op zoek kan gaan naar de perfecte vacature voor de kandidaten uit jouw database.

Verleid

Je hebt meer kans op succes met passende kandidaten in je Talentpool. Zodra die ene mooie vacature zich voordoet kun je snel met elkaar schakelen. Dat is gelijk ook het tweede grote voordeel. Omdat kandidaten vaak langer in je Talentpool zitten heb jij als werkgever veel meer kans om te laten zien wat je in huis hebt.