Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

PERSBERICHT | Carerix haalt maximaal talent uit kandidaten met integratie online tests van hrmforce

Tijdbesparing en procesoptimalisatie en een betere match dankzij verrijking van data

Rotterdam/Schiphol-Rijk, 2 november 2017 – Carerix, leverancier van recruitment oplossingen voor corporate recruiters en intermediairs, en hrmforce hebben een koppeling gerealiseerd. Hierdoor is de talentmanagement software van hrmforce nu volledig geïntegreerd binnen het Carerix-platform. Recruiters beschikken via een aparte tab in Carerix direct over online tests voor inzicht in de kennis, capaciteiten, persoonlijkheid, tevredenheid en motivatie van kandidaten. De belangrijkste voordelen zijn een besparing in tijd en procesoptimalisatie en een betere match dankzij verrijking van data.

Tijdbesparing

De vraag om de integratie is afkomstig vanuit de markt, waar een aantal klanten zowel Carerix gebruikt als hrmforce. “Carerix is veelal de hoofdapplicatie en dit betekent apart inloggen in hrmforce”, aldus Floor Hendriks, Managing Partner bij hrmforce. “Het proces van aanvragen en terugsturen van de resultaten gebeurt volledig binnen het Carerix platform. De integratie levert een tijdsbesparing op van gemiddeld vijf tot zeven minuten per kandidaat.”

Geautomatiseerde search en benchmarks

Daarnaast is het de opmaat naar fase twee binnen de samenwerking, namelijk: de kandidaat match verrijken met data uit de competentietests. Hendriks: “Nu nog komen de resultaten binnen als pdf en kunnen recruiters handmatig scoren op bepaalde competenties, bijvoorbeeld een hoge score op klantgerichtheid, netwerken of een bovengemiddeld HBO werk- en denkniveau. Voor het einde van het jaar is het de bedoeling dat de resultaten ook als ruwe data worden doorgestuurd, zodat het matchen op competenties ook volledig wordt geautomatiseerd. Dit leidt tot een betere search, maar is bovendien interessant om te gebruiken voor benchmarks.”

Kracht van de samenwerking

Hendriks is enthousiast over de samenwerking. “Carerix is een heel gestructureerd bedrijf, zowel commercieel als technisch. De integratie is binnen drie maanden gerealiseerd en dat is opvallend snel. Doorgaans nemen dit soort integratieprocessen een half jaar tot een jaar in beslag. Het team is ontzettend klantgericht dat snel kan schakelen en eventuele haperingen doeltreffend oplost. Naast de meerwaarde van de integratie, zullen we elkaar uiteraard ook in bredere zin versterken.”

Maximaal talent

“De toegevoegde waarde voor Carerix zit vooral in het feit dat de online tests van HrmForce veel breder gaan dan alleen assessment”, stelt Reinald Snik, CEO van Carerix. “Er zijn tests voor iedere HR fase: (pre)selectie, ontwikkeling, functioneren en beoordelen. Van effectieve voorspellers van succes in een functie tot de mate waarin bepaalde competenties kunnen worden doorontwikkeld. Hierdoor kunnen recruiters met behulp van de talent managementsoftware het maximale halen uit kandidaten.”

Over Carerix

Carerix is leverancier van recruitment oplossingen die corporate recruiters en intermediairs faciliteren om te komen tot de beste match. De oplossingen worden in de vorm van een SaaS-model gehost en geleverd via beveiligde datacenters. Carerix is opgericht in 2003 en telt op dit moment meer dan 70 medewerkers en meer dan 650 klanten waaronder (werkmaatschappijen van) Randstad, USG, Adecco, DPA, Manpower en gespecialiseerde intermediairs in ICT, oil & gas, finance en service-industrie. Carerix bedient dagelijks meer dan 10.000 gebruikers, verspreid over 17 landen en werkt samen met verschillende strategische partners. Naast de hoofdvestiging op de nieuwe locatie: Cornerstone Business park Rotterdam The Hague Airport, heeft Carerix ook een ontwikkellocatie in Kiev. Voor meer informatie: www.carerix.com

Over hrmforce

hrmforce is opgericht in 2009 en is gespecialiseerd in online talentmanagement met behulp van assessment instrumenten en oplossingen. hrmforce ontwikkelt met een vernieuwende blik oplossingen voor personeelsmanagement in de ‘cloud’. Variërend van een enkele persoonlijkheid of intelligentie vragenlijst tot een compleet instrument voor het verbeteren van ontwikkeling en het verhogen van prestaties. hrmforce ondersteunt alle belangrijke HRM processen zoals werving en selectie, ontwikkeling, inzetbaarheid en HR Analytics. Ook buiten Nederland is hrmforce (via distributeurs) actief in landen als België, Frankrijk, Roemenië, Spanje en India. Voor meer informatie: www.hrmforce.com

Noot voor de redactie:
Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Gerline van Wijnen, telefoon: 055 3663034 of e-mail: carerix@influx-pr.com

Lees meer nieuws