Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

PERSBERICHT: Franse VMS PIXID zet Europese expansie voort met overname van ATS Carerix

PIXID

Parijs/Rotterdam, 19 april 2018
PIXID, marktleider in Frankrijk op het gebied van oplossingen voor Workforce Management, heeft de Nederlandse CRM- en ATS-leverancier Carerix overgenomen, voor verdere versteviging van zijn marktpositie en uitbreiding van de Europese activiteiten. Door de overname van de Nederlandse marktleider van CRM- en ATS-systemen, kan PIXID zijn expertise versterken, het dienstenaanbod verbeteren en zijn toegevoegde waarde binnen de recruitment-, staffing- en uitzendbranche verder versterken.

Samenwerking Carerix en PIXID

De acquisitie van Carerix betekent dat PIXID, naast de bestaande activiteiten in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk (door de overname van The Internet Corporation in 2017) en Duitsland, zijn footprint uitbreidt naar de Benelux-regio. De merknaam Carerix blijft bestaan aangezien zowel de producten als de markten van PIXID en Carerix complementair zijn. Het huidige management van Carerix en het hoofdkantoor blijven operationeel op het Cornerstone Business park Rotterdam The Hague Airport.

Schaalvoordeel voor klanten Carerix en PIXID

Carerix levert flexibele, online recruitmentsoftware voor recruitment-, staffing- en uitzendorganisaties en voor corporate recruiters. Carerix bedient momenteel dagelijks meer dan 10.000 gebruikers verspreid over 17 landen. Klantnamen zijn onder meer: Randstad, Adecco, Manpower, DPA en T-Groep. Daarnaast wordt Carerix gebruikt door vele kleinere werving&selectie- en staffing organisaties.

Door de ATS- en CRM-functies van Carerix te combineren met de VMS-capaciteit van PIXID, wordt de strategie verder uitgebouwd om het volledige proces tussen kandidaten/freelancers, intermediairs en corporate organisaties samen te brengen. De huidige Europese marktfocus en marktbenadering blijven voor Carerix gehandhaafd, alsmede de samenwerking in en de uitbouw van het partnernetwerk. Op de middellange termijn zal de samenwerking tussen Carerix en PIXID leiden tot productsynergiëen die voor de beide klantengroepen van meerwaarde zullen zijn.

In Frankrijk wordt momenteel een op de vier tijdelijke posities ingevuld met behulp van de eigen technologie van PIXID. Deze kennis en expertise zal gekoppeld worden aan die van Carerix. Derhalve past de acquisitie van Carerix volledig binnen de strategie van PIXID. Naast de Franse uitzendmarkt is het dankzij de overname van Carerix mogelijk de bekendheid van het digitale platform voor het beheren van flexibele arbeidskrachten uit te breiden naar heel Europa.

Partnerstrategie Carerix

Een andere belangrijke reden waarom PIXID Carerix heeft overgenomen, is dat Carerix beschikt over een multi-level partnerprogramma gericht op het creëren van een sterk ecosysteem met specifieke toonaangevende partneroplossingen volledig geïntegreerd in het Carerix-platform. Dit sluit naadloos aan bij de aanpak van PIXID om klanten in staat te stellen hun (tijdelijke) werknemers efficiënt te beheren via een eenvoudig, schaalbaar en kosteneffectief platform.

In 2017 realiseerde PIXID GROUP een solide groei van 23% en verwacht in 2018 een geconsolideerde omzet van circa €25 miljoen. In Frankrijk wordt PIXID ingezet door meer dan 90% van de uitzendmarkt en heeft twee miljoen werknemers geregistreerd in zijn database.

Etienne Colella, President bij PIXID SAS: “Sinds 2004 zijn we blijven groeien tot het punt dat we nu een belangrijk deel van markt voor tijdelijk personeel in Frankrijk vertegenwoordigen. Maar onze ambities zijn veel groter, dus voegen we nu de Benelux toe aan de bestaande thuismarkten in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Elk land heeft zijn eigen specifieke kenmerken en we zijn heel bewust op zoek gegaan naar de juiste partner met een sterk marktaandeel en een dynamische innovatiestrategie – eigenschappen die perfect passen bij Carerix. De overname is de eerste fase van onze introductie in deze nieuwe, volwassen regio op het gebied van HR. We zijn ervan overtuigd dat onze gecombineerde oplossingen een belangrijke bijdrage zullen leveren om degenen die tijdelijke werknemers werven en plaatsen te helpen aan een vernieuwde manier van werken en het realiseren van efficiëntie.”

Reinald Snik, CEO van Carerix: “Net als bij PIXID is ons doel om onze horizon internationaal verder uit te bouwen. Op dit moment is Carerix in veel Europese landen aanwezig. Deel uitmaken van de PIXID Group biedt ons schaalvoordeel om deze ambities sneller te realiseren en ons productportfolio verder uit te breiden. De overname is een wederzijds voordeel voor beide partijen, met als uitgangspunt om onze klanten en partners nog beter te kunnen bedienen. Tevens biedt de samenwerking de mogelijkheid om uit te breiden naar nieuwe markten in Europa.”

Jean-Michel Beghin, Managing Partner bij Keensight Capital: “We zijn verheugd om Etienne Colella te ondersteunen in deze nieuwe ontwikkelingsfase van PIXID, na de succesvolle integratie van The Internet Corporation in het Verenigd Koninkrijk vorig jaar. De keuze is op Carerix gevallen omdat het serviceaanbod en de operationele teams complementair zijn met die van PIXID. Andere belangrijke factoren zijn het solide groeiprofiel op basis van het SaaS-model, een getalenteerd managementteam en de waardevolle innovatiemogelijkheden. De sterke positie in Nederland en de hele Benelux zal zeker bijdragen aan versterking van de positionering van PIXID als toonaangevend Europees digitaal platform voor het beheren van flexibel personeel.”

Over PIXID

PIXID, opgericht in 2004, is het toonaangevende VMS in Frankrijk dat een complete SAAS-applicatie biedt voor het leveren en inzetten van tijdelijk personeel. Met het PIXID-platform kunnen zowel het MKB als grote bedrijven hun tijdelijke werknemers efficiënt beheren via een eenvoudig, schaalbaar en kosteneffectief platform. Meer dan 100.000 klantlocaties werken dagelijks samen op dit platform voor het vastleggen en beheren van recruiters-, leveranciers- en arbeidscontracten. Het zorgt tevens dat bedrijven kunnen voldoen aan de nieuwste arbeidsregelgeving. Op dit moment handelt het bedrijf 4.000.000 contracten per jaar af. Innovatie staat centraal in de dienstverlening van PIXID.

PIXID werkt in de thuismarkt Frankrijk nauw samen met het Franse Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en heeft werkrelaties opgebouwd met de belangrijkste beroepsverenigingen voor uitzendorganisaties in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Voor meer informatie: www.pixid.fr/en

Over Carerix

Carerix is leverancier van recruitment- en detacheringoplossingen die corporate recruiters en intermediairs faciliteren om te komen tot de beste match. De oplossingen worden in de vorm van een SaaS-model gehost en geleverd via beveiligde datacenters. Carerix is opgericht in 2004 en telt op dit moment meer dan 70 medewerkers en meer dan 720 klanten waaronder (werkmaatschappijen van) Randstad, USG, Adecco, DPA, Manpower en gespecialiseerde intermediairs in ICT, oil & gas, finance en service-industrie. Carerix bedient dagelijks meer dan 10.000 gebruikers, verspreid over 17 landen en werkt samen met verschillende strategische partners. Naast de hoofdvestiging op het Cornerstone Business park Rotterdam The Hague Airport, heeft Carerix ook een ontwikkellocatie in Kiev. Voor meer informatie: www.carerix.com

Over Keensight Capital

Keensight Capital is een van de toonaangevende Europese Growth Private Equity firma’s die zich inzet om ondernemers te ondersteunen bij het implementeren van hun groeistrategieën. Al bijna 20 jaar lang, heeft het team van professionals hun kennis in de beleggings- en groeisectoren gebruikt voor langetermijninvesteringen in winstgevende bedrijven met veel groeipotentieel en omzetten vanaf €15 miljoen tot €250 miljoen. Op basis van hun expertise in verschillende sectoren, waaronder Internet/Media, Informatietechnologie, Gezondheidszorg en Services, bepalen ze de beste investeringsmogelijkheden in Europa en werken ze nauw samen met managementteams om hun strategische visie te ontwikkelen en te realiseren. Voor meer informatie: www.keensightcapital.com

Perscontacten Carerix:

Voor redactionele informatie kun je contact opnemen met Influx PR, Gerline van Wijnen, telefoon: 055 3663034 of e-mail: carerix@influx-pr.com.

Perscontacten Keensight Capital

Anne de Bonnefon – abonnefon@keensightcapital.com – +33 1 83 79 87 37
Citigate Dewe Rogerson – Alienor Miens – alienor.miens@citigatedewerogerson.com – +33 6 64 32 81 75

Lees meer nieuws