Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Recruitin biedt klanten een compleet gestandaardiseerd RPO-proces aan middels de software van Carerix

door onze blogger Mark Bassie

Op bezoek bij Recruitin

In een nieuw bezoek aan een Carerix-gebruiker blijf ik deze keer dicht bij huis. Ik ben in het Hanzestadje Doesburg, vlakbij het oudste restaurant van Nederland, de Waag en midden in het centrum ga ik een statig kantoorpand binnen. Alleen de deurbel verraadt dat hier Recruitin is gevestigd, een aanbieder van Recruitment Process Outsourcing (RPO).

Mijn eerste vraag aan Dustin Posthuma, directeur van Recuitin, is waarom hij niet zorgt voor meer uitstraling of bekendheid van het kantoor.

Dat is niet nodig, want onze recruiters werken altijd bij de klant op hun locatie. Dit pand gebruiken we alleen als wekelijks ontmoetingspunt voor meetings en voor bijvoorbeeld trainingen of administratieve werkzaamheden‘.

Recruitment Process Outsourcing?

RPO is een nieuwe en relatief onbekende vorm van dienstverlening, waarbij een organisatie zijn recruitment, van strategie tot en met de selectie, geheel of gedeeltelijk uitbesteedt aan een externe dienstverlener. Het gaat dan om de werving & selectie van personeel dat in loondienst komt bij de opdrachtgever. Een RPO-aanbieder vervult dus dezelfde rol als een MSP (Managed Service Provider) voor inhuur. Een RPO-aanbieder neemt dus de verantwoordelijkheid over van de klant/opdrachtgever en treedt op onder de naam van die klant.

Voordelen RPO

Waarom zou je je recruitment geheel of gedeeltelijk overdragen aan een externe dienstverlener?‘ vraag ik aan Dustin.

Uiteindelijk is een goede RPO-dienstverlener in staat om tegen lagere en volledige flexibele kosten een organisatie duurzaam succesvol te maken op de arbeidsmarkt. Eigen recruiters hebben het vaak te druk of te rustig, worden in de praktijk door HR-managers of organisatie niet even optimaal gefaciliteerd en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt of het gebied van technologie gaan ook nog eens razendsnel.

Hoe borg je zaken als schaalbaarheid en kwaliteit van het recruitmentproces.

Het ene moment heeft een bedrijf veel vacatures, dan weer minder of, wat we ook wel eens zien, bijna niets. In het eerste geval is de druk op de afdeling te groot wat ten koste gaat van de dienstverlening en de resultaten. Dan lopende de wervingstermijnen op en worden er vaak dure bureaus ingezet met hoge kosten tot gevolg. In de laatste gevallen is een vaste recruitmentafdeling natuurlijk een dure oplossing. En dat alles staat nog los van de vraag of (een) eigen recruiter(s) de snelle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en technologie kunnen volgen. Voor ons is dat als dienstverlener wat makkelijker omdat we een grote groep recruiters in dienst hebben met specialistische aandachtsgebieden. Wij werken bij elke opdrachtgever met een vaste recruiter of groep recruiters en back-ups in geval van verlof of afwezigheid. Als er weinig vacatures zijn, dan is vaste bezetting ook minder aanwezig en worden andere opdrachtgevers waar op dat moment meer vacatures zijn ondersteund, dat maakt dat wij zeer efficiënt kunnen werken. Zo houden we de dienstverlening optimaal en de kosten afgestemd op de behoefte. Alhoewel het kostenaspect belangrijk is gaat RPO niet primair over besparen maar ook over de kwaliteit van recruitmentprocessen en continuïteit. Een organisatie duurzaam succesvol op de arbeidsmarkt maken en, nog belangrijker, houden is onze uitdaging‘.

Gesloten concept

Het motto van Recruitin is ‘Wij maken onze klanten duurzaam succesvol op de arbeidsmarkt‘.

De relatie die we met onze klanten hebben is er een voor de lange termijn. In de jaren die we bestaan, is er nog niet één opdrachtgever bij ons weggegaan. Maar hiervoor is wel nodig dat we een gesloten concept aanbieden. Een gesloten systeem in de zin van onze aanpak, onze processen en procedures en ons ATS-systeem in Carerix.

Dat vereist wel een goede en zeer hechte samenwerking en dat er vertrouwen is bij onze opdrachtgevers dat onze manier van werken de beste manier is voor hen en leidt tot de gewenste resultaten. Aan de ene kant zijn wij ultiem klantgericht, aan de andere kant zijn we eigenwijs genoeg om te doen wat de klant nodig heeft en soms niet te doen wat hij vraagt.

Dit stelt hoge eisen aan de relatie. Het komt dan ook voor dat wij ervoor kiezen om niet te gaan samenwerken met een potentiële opdrachtgever omdat wij inzien dat de door de organisatie gewenste aanpak niet tot de beste resultaten voor henzelf leidt en dan dus ook niet voor ons. Uiteindelijk zijn de afspraken die wij met onze klanten maken en de condities die wij afspreken zo opgesteld dat er sprake is van een wederzijds belang. Is de klant succesvol op de arbeidsmarkt dan leidt dat tot een wederzijds profijtelijke samenwerking. Zo niet, dat is de samenwerking ook voor ons niet profijtelijk. Dat is RPO volgens ons’.

Gespecialiseerd in Techniek

Recruitin biedt RPO alleen aan middelgrote bedrijven die in de technische sector actief zijn. Maar hieronder zijn zeer uiteenlopende bedrijven te vinden, van Maritiem, High Tech tot aan Grond, Weg- en Waterbouw.

Maar ook in de chips- en printplaatproductie, glasvezel en in de chemische technologie hebben wij opdrachtgevers. In de technische sector zijn wij nu zeer goed thuis en sluit ons concept en de werkwijze het beste aan. De schaarste en dus de wervingstechnische uitdaging is in de techniek het grootst en juist daarin ligt onze expertise & uitdaging. En binnen de Techniek zie je dat de ene sector op een bepaald moment de groei van de omzet niet kan bijbenen en dus veel vacatures heeft, terwijl de andere sector juist een ander verloop heeft qua omzet en vacatures waardoor er soms weinig tot even geen vraag is. De dynamiek is overal net weer anders en dat sluit weer goed aan bij de flexibele inzet van onze recruiters‘.

Carerix als vast platform

Op mijn vraag bevestigt Dustin dat Recruitin bij elk van haar klanten Carerix gebruikt als ATS en platform om het recruitmentproces op te beheren.

We hadden ten behoeve van maximale efficiency behoefte aan een gestandaardiseerd proces en daarvoor hebben wij in het verleden gekozen voor Carerix. Ikzelf kende Carerix al uit de tijd dat ik als (interim-)recruiter voor diverse bedrijven in de technische sector werkte en langzaam mijn ideeën over RPO aan het ontwikkelen was.
Carerix geeft een zeer grote mate van betrouwbaarheid en degelijkheid aan ons, terwijl we de flexibiliteit en de regelbaarheid van het systeem gebruiken om de behoeften van elke klant van ons optimaal te kunnen bedienen. En daarom gebruiken wij maar één systeem voor alle klanten
‘. Daarnaast vormt Carerix de database en dus de historie van alle wervingsactviteiten en die blijft altijd verbonden aan een opdrachtgever ook als die ervoor zou kiezen om niet meer met ons samen te werken.

Het inzetten van de Carerix software helpt ons en onze klanten enorm in het samenwerken en stroomlijnen van de processen

Lees meer nieuws