Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
De hoogtepunten van de Carerix Roadshow 2019!

Carerix Roadshow 2019

Dinsdag 21 mei 2019 vond de zesde editie van de drukbezochte Carerix Roadshow plaats. In het imposante Hulstkamp Gebouw in Rotterdam kwamen meer dan 400 man bij elkaar om inspiratie op te doen tijdens interessante breakout sessies en te netwerken met elkaar op een groot partner plaza. We blikken terug op een succesvolle dag met mooie hoogtepunten.

De Watertaxi staat de hele dag klaar!

De Rotterdamse watertaxi bood de bezoekers van de Roadshow een unieke ervaring! De hele dag voer een watertaxi tussen twee verschillende kades aan beide oevers van de Maas.
Dit zorgde niet alleen voor een snelle verbinding tussen het Hulstkamp Gebouw en de diverse parkeergelegenheden, maar bovendien voor een prachtige Rotterdamse beleving.

Holly Fawcett (Social Talent) trapt de dag af met een praktische keynote sessie!

In het tijdperk van AI en Automation is nog steeds veel verborgen menselijk potentieel. Technologie speelt een steeds grotere rol en social media is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van een recruiter. Tijdens de plenaire openingssessie gaf Holly 20 praktische tips om productiviteit te verbeteren. Van social media tot verborgen kandidaten en gegarandeerde reacties, alles kwam aan bod.

18 inspirerende breakout sessies

Op basis van thema’s Recruitment Marketing, Invloedrijk Recruiten en Carerix Insights, werden 18 verdiepende breakout sessies gegeven. In de oude zalen van het Hulstkamp Gebouw kwamen onderwerpen aan bod als vacature video’s, sourcing en personal brands. Alle hot topics van 2019 kwamen voorbij. Silent Disco Headphones zorgden voor een nieuwe manier van presentaties bijwonen.

Een geslaagde afsluiting van een inspirerende dag!

Na alle breakout rondes kwamen bezoekers en partners bij elkaar voor een gezellige netwerkborrel. Onder het genot van verschillende hapjes en drankjes werden nieuwe connecties gemaakt en de hoogtepunten van de dag besproken. Een mooie afsluiting van een verdiepende dag.

Breakout sessies

Holly FawcettKeynote: Recruiten als een Ninja! (Engels)

Holly Fawcett (Solution Strategist & Learning consultant @ SocialTalent)

In het tijdperk van AI en Automation is nog steeds veel verborgen menselijk potentieel. Tijdens de plenaire sessie laat Johnny je zien hoe recruiters die menselijke potentie kunnen ontdekken. Leer de Tips & Tricks voor het vinden & binden van mensen. Plaats talenten als een Ninja! Net als de 50.000+ Ninja’s die cursussen bij Johnny’s bedrijf volgen.


1. Bas WestlandSourcing:Het gaat om het haakje (Workshop)

Bas Westland (e-people)

Een geschikte kandidaat vinden gaat tegenwoordig steeds makkelijker. Ook het vinden van contactgegevens – al dan niet AVG-compliant – is geen onmogelijke opgave meer. We vinden altijd wel een mogelijkheid om in contact te komen. Waar veel recruiters tegenaan lopen zijn de vervolgstappen. Wordt de kandidaat direct aan een vacature gekoppeld of ga je eerst het gesprek aan? Anders gezegd:besteed je net zoveel tijd aan het vinden van een persoonlijke touch als aan het zoeken van een profiel? Sourcen gaat steeds meer en meer om het vinden van het haakje en dit op het juiste moment op de juiste plek uitgooien. Vervolgens moet je geduldig maar ook volhardend kunnen zijn. In deze sessie deelt Bas Westland zijn ervaringen over het vinden van het juiste haakje.  

2. Ellen van DierenBouw aan je eigen personal brand (Workshop)

Ellen van Dieren (De Recruitment Trainer)

Welkom in de recruitmentwereld van nu! Een wereld waarin we zien dat de technologie zich snel ontwikkelt, maar waarin de menselijke factor het onderscheidend vermogen is. Jij als recruiter bent die menselijke factor en de liefde voor jouw vak is de sleutel tot succes. We gaan het in deze sessie hebben over jouw ‘personal brand’ en het imago, maar daarnaast ook het belang van netwerken en het opbouwen van een fanbase. Ook laten we je zien hoe je (smartphone) video hiervoor kunt inzetten. 

3. Hans RookBo Stevens Carerix & Partners:Eén geïntegreerde wereld (Kennissessie)

Hans Rook (Carerix) en Bo Stevens (Carerix)

Achter de schermen is Carerix altijd onderweg, onderweg naar de toekomst. In deze sessie blikken we niet alleen terug op het afgelopen jaar maar kijken we ook naar de Carerix roadmap. Welke strategische keuzes heeft het Product Team gemaakt en welke nieuwe tooling en aankomende product- en functiereleases kun je verwachten van Carerix en haar partners? 

4. Robbie SakkersHoe kandidaataandacht en feedback jou kan helpen (Klantencase)

Robbie Sakkers (Ratecard)

Aan de hand van de succesverhalen van SalesRecruiters en SevenStars worden in deze sessie tips & tricks gedeeld over het belang van aandacht en feedback van jouw kandidaten. Door dit slim in te richten kun je jezelf en jouw bedrijf volledig op de automatische piloot blijven verbeteren. SalesRecruiters ontvangt tot 50% meer conversie op haar vanuit Carerix geautomatiseerde feedback campagnes. Daarnaast is Seven Stars dit jaar uitgeroepen tot winnaar van de Staffing Awards, mede dankzij de verzamelde klant- en kandidaatreferenties van Carerix en Ratecard.  

5. Marjolein BouwerRobbert van Adrichem Bouw met jouw talenten een fanbase (Klantencase)

Marjolein Bouwer (Carerix) en Robbert van Adrichem (Agium)

Iedere ondernemer streeft naar hetzelfde doel; succesvol zijn en goed presteren. Echter kan dit niet zonder goed samen te werken met talent! Hoe bouw jij als ondernemer een fanbase waardoor jouw professionals zich met commitment en loyaliteit inzetten voor jouw organisatie? Agium, verkozen tot Beste Werkgever 2019-2020, weet als geen ander (young) finance professionals aan zich te binden. Hoe jij dit ook kunt doen ontdek je in deze inspirerende sessie! 

6. Ricardo RisamasuDe waarde van Jobmarketing & campagnes direct vanuit Carerix (Workshop)

Ricardo Risamasu (Talmark)

Hoe fijn zou het zijn om, naast je bestaande website, rechtstreeks vanuit Carerix een doelgroepgerichte landingspagina te activeren en automatisch alle leads en/of sollicitanten in Carerix binnen te zien komen? Vanaf nu is het mogelijk! Talmark presenteert de Carerix connected recruitment marketing mogelijkheden. Voor iedere doelgroep het juiste recept. Publiceer je vacatures eenvoudig op je eigen jobmarketingpagina. Verleid kandidaten met de juiste boodschap en aantrekkelijke foto’s en video’s. Ideaal om de conversies van je Indeed en social recruitment campagnes sterk te verhogen. 

7. Monique de JongZo bouw je de optimale candidate journey (Workshop)

Monique de Jong (Interim Recruitment)

Bereik jij als recruiter jouw doelgroep? Wil je dat meer kandidaten voor jouw organisatie kiezen? Of haken er nog steeds kandidaten af tijdens het sollicitatieproces? Monique de Jong neemt je mee in de route naar de beste candidate journey! Meeloopknoppen, track & trace, vacaturevideo’s, inrichting van je recruitmentsysteem en website; alles wat invloed heeft op meer en betere sollicitaties komt aan bod. Succesverhalen en praktische tips worden gedeeld, waarmee je de volgende dag aan de slag kan.  

8. Sven VersluijsArjan Jonker Creëer de perfecte vacaturevideo (Workshop)

Sven Versluijs (Secure Design) en Arjan Jonker (The Video Marketing Company)

Steeds vaker is video onderdeel van gelikte marketingcampagnes. We zien ze terug op websites en social media, maar hoe maak je nu een goede video? Het maken en inzetten van video hoeft helemaal niet lastig te zijn. Zelfs met je smartphone kun je vandaag de dag een goede vacaturevideo maken. Tijdens deze sessie nemen we je stap voor stap mee in het videoproces. Waar moet je precies op letten en hoe kun je de video het best verspreiden op je website en sociale media?  

9. Rozanne HagendoornWouter Verpoest Carerix Tips & Tricks 1:Portals (Workshop)

Rozanne Hagendoorn (Carerix) en Wouter Verpoest (HRLinkIT)

Tijdens deze sessie duiken we in de wereld van de Carerix Portals. Deze portals zijn met zorg ontwikkeld om vanuit Carerix veilig en snel te kunnen communiceren met Opdrachtgevers, Kandidaten en/of Leveranciers. Middels live demo’s en praktijkvoorbeelden laten we alle mogelijkheden zien op het gebied van:digitaal uren registreren, intern en extern uitzetten van vacatures en live inzicht in matchfasen en belangrijke documentatie. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen over bestaande of fictieve cases! 

10. Mark HopmanWim van Meerbeeck Realiseer een digitale business strategie waar je klant centraal staat (Kennissessie)

Mark Hopman (Carerix) en Wim van Meerbeeck (HRLinkIT)

De digitale transformatie van de arbeidsmarkt zorgt voor een steeds snellere en meer technologie gedreven business. Hoe kan je enerzijds klanten ontzorgen en anderzijds digitale grip krijgen in het talent acquisitie-proces van je klant? Deze sessie toont de primeur van onze innovatieve “Total Talent Acqusition” oplossing, gedreven vanuit Carerix, Pixid & HRLinkIT. Wim van Meerbeeck (HRLinkIT) en Mark Hopman (Carerix) geven inzicht in de technologische uitdagingen van je klanten en hoe je je kan onderscheiden met deze nieuwe technologische “Total Talent Acquisition” oplossing! 

11. Frank NijmeijerHoe recruit je latent talent in een krappe arbeidsmarkt? (Workshop)

Frank Nijmeijer (Wonderkind)

Hoe vind je in een krappe arbeidsmarkt het juiste talent? Een lastige vraag, maar in deze sessie krijg je inzicht hoe je juist nu kunt inspelen op veranderend online gedrag van kandidaten. In de huidige banenmarkt is slechts 20% actief op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dus hoe bereik je die andere 80% dan? Wonderkind laat je zien hoe je door middel van slimme crossmediale wervingscampagnes de juiste talenten kan vinden. Daarnaast wordt besproken hoe je je kunt voorbereiden op ’the next big thing’ in recruitment; Google for Jobs! 

12. Arnoud van DorpBeperk bedrijfsrisico’s met screening (Workshop)

Arnoud van Dorp (Valicare)

Vanuit het managen van de bedrijfsrisico’s wordt de behoefte naar het screenen van kandidaten steeds groter. Een feitencheck kost een recruiter echter veel tijd. In deze sessie laat Valicare zien hoe je snel en eenvoudig de betrouwbaarheid verhoogt richting de klant met officieel, discreet en AVG proof gescreende kandidaten. 

13. Geert-Jan Waasdorp(Bureau)Recruitment 2.0 (Kennissessie)

Geert-Jan Waasdorp (Intelligence Group)

Als ik morgen een bureau zou beginnen of een recruitmentafdeling zou op moeten opbouwen, wat zou ik doen? Of wat zou ik anders doen als ik 50% meer budget had en dit alleen mocht besteden aan innovatie? Het afgelopen jaar zijn de schellen van mijn ogen gevallen als het gaat om wat er bewezen mogelijk is in het werven van talent. Nationaal en internationaal. Recruitment Automation, Augmented analytics, internationale talent sweetspots, automatische vacature-intakes, pay per performance and only mobile. Ik deel ze graag en hoop dat je de handdoek oppakt. 

14. Marius van den HomberghMeer arbeidsmarktdata = meer omzet met minder kandidaten (Workshop)

Marius van den Hombergh (Textkernel)

Een schaarste aan goede kandidaten betekent niet automatisch dat je als recruiter meer kandidaten nodig hebt. Want waarom niet meer doen met de kandidaten die je al kent? In deze sessie ontdek je de kracht van Carerix in combinatie met de waardevolle data van Jobfeed over de online vacaturemarkt. Help jouw topkandidaat niet aan één, maar aan meerdere interviews. Bij klanten of bij prospects. Zo maak je je kandidaten blij en vergroot jij ook nog eens je business.  

15. Alwin BaaijAlain Vacquier Carerix Tips & Tricks 2:verbeter Datakwaliteit (Workshop)

Alwin Baaij (Carerix) en Alain Vacquier (Carerix)

Betere data betekent sneller en doelmatiger handelen. Ontdek hoe je datakwaliteit eenvoudig bevordert door het optimaliseren van je Carerix werkprocessen. In deze sessie, vol praktische tips, stellen Alwin & Alain jou in staat om efficiënter en effectiever om te gaan met data binnen jouw systeem. Alle tips zijn makkelijk door te voeren in jouw eigen Carerix applicatie. Het recruitmentproces loopt als rode draad door deze sessie waarin alle cruciale elementen binnen Carerix worden behandeld. Zo zorgen we dat er meer data op een gestructureerde manier kan worden vastgelegd! 

16. Arco WestbroekMarc Ham Vereenvoudig je processen tussen Carerix en Backoffice software (Kennissessie)

Arco Westbroek (Carerix) en Marc Ham (Reports)

Een front- en backoffice moeten goed op elkaar ingespeeld zijn om zicht te houden op je recruitment activiteiten. Daarom werkt Carerix samen met Backoffice pakketten. In deze sessie leer je meer over het over Nederlandse Backoffice landschap en de huidige mogelijkheden. 

17. Loek van SoestJessey de Charon de Saint GermainBoost je sales en optimaliseer je recruitment met arbeidsmarktdata (Klantencase)

Loek van Soest (Jobdigger) en Jessey de Charon de Saint Germain (VNOM)

Wanneer we het over de arbeidsmarkt hebben, dan hebben we het vaak over trends en prognoses die gebaseerd zijn op arbeidsmarktdata. Arbeidsmarktdata kan echter ook op andere manieren worden gebruikt; bijvoorbeeld door sales intercedenten en recruiters. Sales intercedenten kunnen deze data gebruiken om sneller en meer acquisitie te plegen en recruiters zetten het in om sneller en slimmer een match te maken. In deze break-out sessie laten we je zien op welke manier je arbeidsmarktdata kunt inzetten in je sales- en recruitmentproces om deze naar een hoger niveau te tillen. 

18. Erik van den HoffHoe Techsharks effectief haar referral campagne doormeet (Klantencase)

Erik van den Hoff (Techsharks)

Techsharks is door de jaren heen uitgegroeid tot een echte werkgever. En daarbij hoort ook een sterk werkgeversmerk. Uit recent onderzoek is gebleken dat medewerkers van Techsharks dolgraag kandidaten zouden aanbevelen om ook te komen werken voor Techsharks. Daarom is Techsharks bezig om een referral campagne op te zetten. Door middel van speciaal ontwikkelde landingspagina’s door Talmark en de analytische technologie van OnRecruit, is Techsharks in staat te begrijpen welke kandidaten zijn aangedragen door welke werknemer en wat nou de kandidaat reis is van deze aangedragen kandidaten. Dit met als doel om de referral campagne zo optimaal mogelijk te maken voor de medewerker en kandidaat. 

De Carerix Roadshow 2019 werd mede mogelijk gemaakt door:

Artificial IndustryBroadbeanCammioFlipbaseHelloFlexHRlinkITInGoedeBanenIntelligence GroupIntradataJobdiggerJobotiM440OnRecruitRatecardRecruitmentTechnologiesSecure DesignStiplyTalmarkTextkernelThalentoTritelValicareWonderkind