Tom Prevoo

Lean Recruitment

De dagelijkse recruitment dynamiek maakt het voor recruiters lastig focus te houden op wat belangrijk is en op welk moment. Werk ik aan nieuwe kansen voor een afgewezen kandidaat of ga ik aan de slag met een vacature van een prospect die ik graag wil scoren? Op hetzelfde moment word je benaderd door je belangrijkste klant met een eenvoudig in te vullen vacature. Tussendoor komen er nog wat vragen van collega’s of die ene vacature nog openstaat en belt één van de medewerkers hoe hij een document moet uploaden.
Hoe zorg je dat jij je tijd efficiënt indeelt?

 

Jouw Personal Assistant

Met Carerix als Lean Recruitment Platform krijg je via flows inzicht om de stappen te zetten op het juiste moment. Denk hierbij aan de snelheid die nodig is om sollicitaties in behandeling te nemen (inzicht in SLA’s) en in contact komen met kandidaten die de telefoon niet meer opnemen waar Carerix via het preferred communicatiekanaal van de kandidaat contact kunnen leggen. De veelheid aan werkzaamheden vraagt om meer gemak, met minder ruis en sneller in de afhandeling voor zowel de beginnende intercedent als de doorgewinterde recruiter.

Workflows

Software wordt nog wel eens gezien als een systeem om je activiteiten in te administreren. Mensen creëren vaak een eigen werkwijze om het systeem heen als het geen meerwaarde biedt in het eigen werk. Als recruiter zit je niet te wachten op het vastleggen van ieder stapje dat je aflegt. Hierin wil je geholpen worden, of zelfs beloond.
De workflows in Carerix zorgen ervoor dat jij en je collega’s op de hoogte zijn van lopende procedures en maken de volgende stap zetten makkelijker vanuit een workflow dan wanneer je dit zou omzeilen. Denk hierbij aan het toesturen van een vacature naar een kandidaat waarbij je vanuit de workflow direct de vacature in een handig e-mailtemplate verstuurd of een kandidaat voorstelt met alle belangrijke informatie.

Afsprakenplanner

Het plannen van een afspraak kost veel tijd en energie. Met de afsprakenplanner wordt dit een gemakkelijk en geautomatiseerd proces. Je geeft in jouw agenda opties aan wanneer er afspraken gepland kunnen worden en deze worden voorgesteld aan de andere deelnemers. Zo kan jouw kandidaat op een voor hem of haar geschikt moment een afspraak inplannen. Zijn er meerdere deelnemers nodig voor de afspraak? Bijvoorbeeld voor het plannen van een sollicitatiegesprek bij de klant? Geen probleem, je voegt ze gemakkelijk toe in de flow.

Profielverrijking

In jouw sollicitatieformulier neem je zo min mogelijk velden op voor een lage sollicitatie drempel. Naast een CV heb je wel meer informatie nodig om te weten of je iemand wilt uitnodigen voor één van jouw opdrachten. Met Carerix kun je digitaal een kandidaatprofiel laten verrijken, nadat je de basisgegevens binnen hebt. Denk hierbij aan gegevens zoals hoeveel uur iemand zou kunnen werken, beschikbaarheid, of specifieke technische kennis of beheersing van talen.

Benieuwd hoe onze oplossing voor jou werkt?

Vraag een demo aan en zie hoe Carerix voor jou werkt. Op basis van jullie workflow en werkprocessen en onze ruime ervaring geven wij jou een gepersonaliseerde demo. Ook nemen we je mee in de technologische ontwikkelingen rondom recruitment.