Recruitment Analytics & Dashboards

Inzicht in de activiteiten en de uitkomsten daarvan is van grote waarde wanneer je wilt groeien. Met Carerix heb je alle mogelijkheden. Carerix-data ontsluiten in jouw bestaande BI Tool of direct 6 praktische Dashboards in Qlik of PowerBI met de mogelijkheid om uit te bouwen. We lichten beide opties toe.

Datasource

Heb je Qlik of PowerBI al in huis of maak je al gebruik van een andere BI Tool, kies dan voor de Carerix Datasource. Krijg inzicht in je Carerix-data vanuit je bestaande BI Tool.
Zo ontsluit je alle data en breng je deze samen met jouw andere databronnen.

Carerix Analytics

Met Carerix Analytics kies je voor Qlik of PowerBI waar je eenvoudig alle data samenbrengt voor inzicht en overzicht, filterbaar, doorklikbaar en eenvoudig in gebruik. Je hebt hiervoor geen technische kennis nodig en je hebt ondersteuning vanuit Carerix.
Met onze 6 standaard dashboards gebaseerd op klantervaring kun je direct van start aan de hand van veelvoorkomende thema’s in de recruitmentbranche. We zetten de standaard dashboards voor je op een rij:

Activiteiten

Alle activiteiten van jouw organisatie. Denk aan het aantal vacatures, intakes, acquisitiegesprekken en plaatsingen. Filterbaar op collega, vestiging of teams en in een door jou aangegeven periode. Handig om te zien welke inspanningen er nodig zijn om tot een resultaat te komen.

Kandidaten

Hier zie je het aantal kandidaten die binnen komen in jouw Carerix. Hiermee heb je inzicht in de bron van jouw kandidaten, in welke welke functiegroep en welke bijvoorbeeld locatie. Met deze informatie kun je zien waar jouw inkoop vandaan komt of juist schaars is en kun je bepalen waar je voor welke doelgroep het beste kunt adverteren.

Time to Hire

Hier zie je de doorlooptijden van aanvraag tot plaatsing. Met dit dashboard zie je waar je sterk bent en kun je signaleren waar de bottlenecks zitten. Stel je veel kandidaten voor, maar duurt het te lang voordat er terugkoppeling komt? Of worden kandidaten vaker afgewezen door een mismatch met de vacature?
Met dit inzicht help je jouw collega’s sterker worden én processen te verbeteren.

Plaatsingen

Hier zie je het complete overzicht van nieuwe starters, lopende plaatsingen en stoppers via jouw organisatie, per vestiging en per medewerker. Ook zie je hier bij welke klanten de plaatsingen lopen én kun je bekijken hoe lang plaatsingen gemiddeld duren per klant.

Finance

Als organisatie wil je weten wat je hebt gefactureerd en gaat factureren. Gebruik je ook Facturatie in Carerix? Deze financiële gegevens kun je ook bekijken per collega, vestiging, klant en kandidaat. Je krijgt bijvoorbeeld inzicht in je top klanten of medewerkers en je weet hoe je er financieel voor staat.

Gebruik je een ander systeem voor de backoffice? Ontsluit dan de data zelf in jouw BI Tool met Carerix Datasource, PowerBI of Qlik en breng de gegevens bij elkaar voor het compleet doormeten van werving tot factuur.

Urenstaten

In dit overzicht zie je alle uren van werknemers zowel bij gebruik van week- als maandstaten. Je ziet hoeveel uren er worden geschreven ten opzichte van de contracturen op de plaatsing, maar je kunt ook ziekte en verlof uren analyseren. Benchmark en vergelijk verschillende vestigingen, functies en medewerkers om van elkaar te leren.

Multisource

Logischerwijs werk je als organisatie met meerdere systemen. Je kiest dan ook het het beste op ieder segment. Datasources kunnen bijvoorbeeld bestaan uit Carerix, verloning en/of boekhoudsoftware en marketing tools zoals Google Analytics en  jouw marketing automation pakket.

Wanneer je al deze data ontsluit in een Business Intelligence tool heb je het complete inzicht als organisatie. Denk hierbij aan het compleet doormeten van jouw advertentiekosten, de bron van de sollicitant, de doorlooptijd in Carerix en de omzet van jouw plaatsingen.

Aanvullende wensen

Met deze basis kun je direct aan de slag met al jouw data. Heb je aanvullende wensen, dan kunnen we aanvullende dashboards maken en toevoegen aan jouw Qlik of PowerBI.
Wil je meer weten? Onze Customer Success Managers laten jou graag in een demo kennismaken met de mogelijkheden.

Benieuwd hoe onze oplossing voor jou werkt?

Vraag een demo aan en zie hoe Carerix voor jou werkt. Op basis van jullie workflow en werkprocessen en onze ruime ervaring geven wij jou een gepersonaliseerde demo. Ook nemen we je mee in de technologische ontwikkelingen rondom recruitment.