Recruitment Automation & Artificial Intelligence

Om jouw taken als recruiter efficiënter te maken en meer tijd vrij te maken voor waardevolle interacties, is het praktisch om herhalende taken en minder persoonlijke contactmomenten te automatiseren en te stroomlijnen. Met Recruitment Automations & AI kun je repeterende taken automatiseren en dataverrijking vereenvoudigen. Jij bepaalt zelf waar en hoe je automatisering en AI-technologie inzet binnen jouw workflow.

Carerix AI

Met Carerix AI maken we jouw werk makkelijker. Dankzij de spraakherkenning kun je gesproken opdrachten omzetten naar een geschreven en lopende tekst. Denk aan wervende vacatureteksten, maar ook aan het schrijven van e-mails aan kandidaten. Daarnaast biedt Carerix AI functies voor het samenvatten van tekst, het controleren van grammatica en het herschrijven van zinnen. Onze AI functies blijven voortdurend in doorontwikkeling om jouw dagelijkse taken steeds eenvoudiger te maken.

Afsprakenplanner

Het plannen van een afspraak kost veel tijd en energie. Met de afsprakenplanner wordt dit een gemakkelijk en geautomatiseerd proces. Je geeft in jouw agenda opties aan wanneer er afspraken gepland kunnen worden en deze worden voorgesteld aan de andere deelnemers. Zo kan jouw kandidaat op een voor hem of haar geschikt moment een afspraak inplannen. Zijn er meerdere deelnemers nodig voor de afspraak? Bijvoorbeeld voor het plannen van een sollicitatiegesprek bij de klant? Geen probleem, je voegt ze gemakkelijk toe in de flow.

Fallback image

Marketing

Marketing automation software helpt je met het converteren van een lead naar klant/sollicitant door het aanbieden van relevante content op het juiste moment. Dat “juiste moment” wordt meestal getriggerd door een bepaalde gebeurtenis of juist door het uitblijven daarvan en kan voor een groot deel worden geautomatiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een kandidaat die voor de 2e keer jouw Job Alert opent en doorklikt op een vacature als recruiter, maar nét niet het sollicitatieformulier invult. Gezien de clicks is er een behoorlijke kans dat deze kandidaat open staat voor iets nieuws.  Een persoonlijk contactmoment met een recruiter kan op zo’n moment het verschil maken. Met onze integraties kunnen dit soort leads met een bepaalde leadscore als pre-match worden aangemaakt in Carerix. Zo kunnen deze netjes worden opgevolgd.

Profielverrijking

In jouw sollicitatieformulier neem je zo min mogelijk velden op voor een lage sollicitatie drempel. Naast een CV heb je wel meer informatie nodig om te weten of je iemand wilt uitnodigen voor één van jouw opdrachten. Met Carerix kun je digitaal een kandidaatprofiel laten verrijken, nadat je de basisgegevens binnen hebt. Denk hierbij aan gegevens zoals hoeveel uur iemand zou kunnen werken, beschikbaarheid, of specifieke technische kennis of beheersing van talen.

Triggers in Carerix

 

Met Triggers configureer je zelf automatisering in Carerix.
Deze Triggers werken volgens het als-dit-dan-dat principe waarmee je zelf een assistent bouwt.

Een aantal veelgebruikte Triggers:

 

  • Stuur automatisch e-mails voor akkoord volgens de richtlijnen van de GDPR/AVG zoals bijvoorbeeld een verjaardagsmail of onboardingsactiviteiten
  • Creëer automatisch reminders wanneer je bijvoorbeeld 2 maanden geen contact hebt gehad met een kandidaat of contactpersoon
  • Creëer een activiteit om te bellen naar een kandidaat die 1 week op zijn of haar nieuwe opdracht zit en ontvang een reminders wanneer plaatsingen binnen een maand gaan aflopen
  • Controle op aflopende documenten zoals een VCA of paspoort
  • Laat de status automatisch aangepast worden van een kandidaat wanneer hij of zij een opdracht heeft
  • Automatiseer het versturen van vacatures met Jobalerts

Communicatie

E-mail, WhatsApp en SMS berichten kun je persoonlijk versturen vanuit Carerix, maar is in veel gevallen ook goed te automatiseren.
Denk hierbij aan het bevestigen van een intakegesprek, het versturen van documenten bij onboarding, een appje als succeswens voor een sollicitatie of bij de start van een nieuwe opdracht.

Front- naar Backoffice

Het gevoel van een alles-in-1-systeem en toch de keuze uit de beste opties?
Of je nu gebruik maakt van Akyla, AFAS, HelloFlex of Easyflex, wij bieden jou graag de keuze en zorgen ervoor dat de synchronisatie tot stand komt en relevante informatie op het juiste moment overgaat en inzichtelijk komt.

Benieuwd hoe onze oplossing voor jou werkt?

Vraag een demo aan en zie hoe Carerix voor jou werkt. Op basis van jullie workflow en werkprocessen en onze ruime ervaring geven wij jou een gepersonaliseerde demo. Ook nemen we je mee in de technologische ontwikkelingen rondom recruitment.