Recruitment Marketing Automation

Hoe zorg je ervoor dat kandidaten als een vlinder op een vlinderstruik bij jou in je database landen zonder dat je achter ze aan hoeft te rennen met een netje? Recruitment Marketing Automation gaat je helpen.

Content en Leadmagnets

Leadmagnets zijn bedoeld om iemand te verleiden ergens op te klikken en een formulier in te laten vullen.  Voorbeelden van leadmagnets in recruitment zijn:

  • Downloaden van whitepapers of artikelen
  • Job alerts
  • Webinars
  • Unieke content op social media zoals een advertentie. Bijvoorbeeld een project waar je aan werkt of iets wat jouw bedrijf of klant uniek maakt

Leadscore

De leadscore is een score die het systeem toekent op basis van gegevens die op dat moment bekend zijn. De opbouw van deze score kan op 2 manieren worden berekend. Enerzijds krijgt een contactpersoon of kandidaat een hoge score, omdat hij/zij op verschillende kwalificaties hoog scoort. Denk hierbij aan de branche waarin iemand actief is, de huidige functie of bijvoorbeeld de grootte van de organisatie waar iemand voor werkt. Anderzijds kan de leadscore worden opgebouwd aan de hand van activiteiten en gedrag. Een trigger kan het bezoeken van een specifieke pagina op jouw website zijn, het openen van jouw marketing e-mails, het doorklikken naar een artikel, blog of vacature en of het klikken op een advertentie. Al deze activiteiten vormen een profiel van jouw kandidaat of contactpersoon. Niet iedere activiteit is evenveel waard. Hierdoor kun je automatisch punten laten toekennen aan deze activiteiten.

Workflows en Talent Nurturing

De start van een automation begint meestal bij het invullen van een formulier. Een kandidaat laat zijn gegevens bij jou achter op de website en zijn of haar online activiteiten kunnen vanaf dat moment worden gevolgd. In de meeste tools werkt dit ook met terugwerkende kracht. Na het invullen van een formulier krijg je alsnog op basis van het IP-adres de activiteiten te zien uit het verleden, zoals paginabezoeken. Op basis van dit soort informatie bepaal je ook in welk ‘bakje’ de kandidaat en in welke workflow hij of zij terechtkomt.

Samenspel van marketing, sales en recruitment

Niet iedere recruiter is een marketeer en niet iedere marketeer is een recruiter. Zelfs al heb je de titel van recruitment marketeer, dan is er nog sprake van een uitdaging, aangezien beide takken van sport de volle aandacht nodig hebben. Wanneer is er marketing contact en wanneer is er juist behoefte aan persoonlijk contact? Binnen een workflow bepaalt marketing samen met sales en recruitment wie welke volgende actie verzorgt, of je maakt bijvoorbeeld de afspraak dat kandidaten met een leadscore hoger dan ‘70’ pas rechtstreeks benaderd mogen worden.

Marketing Automation en Carerix

Marketing heeft informatie in de Marketing Automation software en de recruiters hebben informatie in Carerix. Met Carerix kun je er voor zorgen dat zowel het systeem van team marketing als team recruitment met elkaar praten. Voor recruiters kan bijvoorbeeld een leadscore relevant zijn bij de keuze van de volgende stap. Door deze ook beschikbaar te maken in Carerix kan de recruiter bijvoorbeeld  zoeken op  kandidaten met een leadscore hoger dan 75. Ook kunnen er bij een bepaalde leadscore ‘marketing qualified leads’ worden aangemaakt in Carerix in de vorm van een op te volgen pre-match. De recruiter bepaalt dan via de workflow in Carerix of een kandidaat inderdaad al ‘warm’ genoeg is nadat er contact is geweest, of dat de kandidaat terug in een marketing automation workflow geplaatst moet worden in de marketing automation software.

Gerelateerde updates

Benieuwd hoe onze oplossing voor jou werkt?

Vraag een demo aan en zie hoe Carerix voor jou werkt. Op basis van jullie workflow en werkprocessen en onze ruime ervaring geven wij jou een gepersonaliseerde demo. Ook nemen we je mee in de technologische ontwikkelingen rondom recruitment.

Partners & Integraties