Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Vacature: Business Consultant

Functie Business Consultant
Bedrijfsnaam Carerix BV, software voor recruitment & detachering
Locatie/standplaats Rotterdam
Salaris n.t.b.
Opleiding HBO / WO

Carerix is op het moment op zoek naar een Business Consultant ter versterking van het New Business Team!

Over onze organisatie

Carerix is een nederlandse softwareontwikkelaar en sinds 2004 wereldwijd de eerste leverancier van een écht volledig SaaS / web-based CRM- en Workflow-pakket. Het systeem heeft inmiddels internationaal een ware revolutie ontketend. Van eenmanszaak tot multinationale dienstverlener op de Continentaal Europese markt, iedereen wordt enthousiast van de flexibiliteit, modulaire opbouw van deze software. Als Business Consultant lever je een zeer belangrijke bijdrage aan de sterke internationale groeiambitie van het bedrijf.

Over onze afdeling en jouw rol daarbinnen

Als Business Consultant maak je deel uit van ons Projects Team en ben je onderdeel van het New Business Team naast de afdeling Sales en Marketing. Hierbij rapporteer je aan de Carerix Projects Team Lead. Je bent in jouw rol verantwoordelijk voor het ondersteunen van onze (inter)nationale, nieuwe en bestaande, klanten op gebied van proces- en inrichtingsvraagstukken.

Als Business Consultant heb je binnen Carerix een zeer afwisselende en uitdagende functie

 • Zo definieer je advies o.b.v. de wensen van de klant i.c.m. eigen ervaring en input van in- en externe collega’s, in de vorm van “best practices”. In dit proces werk je nauw samen met de Projects Planner, diverse in- en externe Projectmanagers, de Product Managers, en de Carerix Customer Success afdeling welke bestaande klanten beheert.
 • Word je, in jouw rol, al vroeg betrokken bij diverse pre-sales-trajecten van potentiële nieuwe klanten, om te helpen de inhoudelijke verwachtingen en mogelijkheden te inventariseren en bij het opstellen van de benodigde implementatie scope.
 • Ook bij bestaande opdrachtgevers wordt jouw expertise ingezet voor Business Scans, om samen met de klant tot een duidelijke scope van een mogelijke optimalisatie te komen.
 • Na akkoord van de klant, help je de opdrachtgever met de implementatie en bij de start van de Carerix Software ter bevordering van een vlekkeloze oplevering van het door de klant afgenomen product- en dienstenpakket. Waar nodig worden er bepaalde werkzaamheden binnen de interne organisatie verdeeld of belegd bij externe expert partners.
 • Daarnaast heb je als doel om samen met de klant te definiëren of er behoefte is aan andere producten of diensten, al dan niet in de vorm van maatwerk, om de klant optimaal gebruik te laten maken van en met de Carerix platform. Denk hierbij aan de ontwikkeling van e-mail of document templates, aansluiting op andere systemen, datamigraties, koppelingen met websites t.b.v. publiceren vacatures, e-mail en agenda synchronisatie etc.
 • Naast de effectieve inrichting en vertaling van de gewenste werkprocessen naar het Carerix systeem, verzorgt de Business Consultant ook de gestandaardiseerde en/of maatwerk trainingen van nieuwe gebruikers en beheerders.

 

Onze bedrijfscultuur

Carerix kent een platte ambitieuze organisatiestructuur met korte communicatielijnen, waaruit transparantie voortkomt. Collegialiteit en behulpzaamheid zijn kenmerkend voor de cultuur en staan hoog in het vaandel. Met ons hechte zelfsturende teams van professionals bieden we de best mogelijke oplossingen voor vraagstukken van klanten, variërend van eenvoudige vragen tot meedenken over werkprocessen.

Onze dagelijkse werkwijze

Binnen Carerix werken wij AGILE en volgens de SCRUM-Methodiek. In de ‘daily scrum’ wordt kort overlegd om eventuele knelpunten te bespreken, waarna je zelfstandig of gezamenlijk aan de slag gaat om klanten te helpen. Je bepaalt de prioriteit van vraagstukken, en besluit hoe en wanneer de klant het beste geholpen wordt.

 

Word jij de nieuwe Business Consultant?

Carerix biedt haar werknemers in hun functie veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Door het ondernemende en groeiende karakter van Carerix is geen ene dag hetzelfde.

Als Business Consultant beschik jij over HBO of universitair denk- en werkniveau met aantoonbare ervaring in de recruitment- en detacheringsbranche. Je bent in staat de best practice business processen in deze branche te vertalen voor de specifieke klantsituatie. Je kunt je als geen ander inleven in zowel de kandidaat-, klant- en leveranciers-beleving in de recruitment wereld en d.m.v. de Carerix producten en diensten oplossingen bieden op al deze vlakken.

 

Als gesprekspartner van C-level, senior management, maar ook van gebruikers ben je in staat de relevantie op alle niveaus te doorgronden en samen te brengen tot een consistent geheel. Je hebt tenminste drie jaar relevante werkervaring als consultant of manager in een recruitment of detacheringsorganisatie. Je hebt een commerciële en flexibele instelling, bent ondernemend en proactief. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal vloeiend in woord en geschrift. Een extra taal (met name de Duitse) is een pré. Je vindt het leuk om ook klanten buiten Nederland te helpen.

Competenties

 • Je bent iemand die positieve energie haalt uit zijn werk en daarom ook fulltime (40 uur per week) beschikbaar is
 • Je beschikt over aantoonbare ervaring in de recruitment- en detacheringsbranche en bent enthousiast over IT
 • Je krijgt energie van het werken in zelfsturende teams en bent een echte teamplayer
 • Je vindt het vanzelfsprekend, om ownership over jouw opdrachten te nemen en deze volgens gemaakte afspraken af te ronden
 • Je vindt het belangrijk om proactief met diverse stakeholders te communiceren
 • Kwaliteit en klanttevredenheid is jouw ultieme doel en de reden waarvoor je het uiteindelijk doet

Pré

 • Ervaring met (recruitment-) software implementaties
 • Beheersing van de Duitse taal

Wat bieden wij jou!

 • Een interessante en uitdagende baan bij een van de meest innovatieve software leveranciers in recruitmentsystemen
 • Een informele werkomgeving, waarin innovatie, pionieren en bedrijfsgroei voorop staan
 • Self-steering teams met een fijne dosis van eigen verantwoording en inbreng
 • Een fulltime functie van 40 uur (36 is bespreekbaar)
 • Marktconform salaris (afhankelijk van ervaring)
 • De mogelijkheid tot variabele beloningen bij het behalen van doelstellingen
 • 25 vakantiedagen
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling
 • Doorgroei-, trainings- en/ of opleidingsmogelijkheden

Voor meer informatie of toelichting over deze functie kun je contact opnemen met  Ann-Katrin Luhmann (Carerix Projects Team Lead) via ann-katrin@carerix.com of via 06-31 94 38 09.

Carerix is altijd op zoek naar goede mensen met een positieve drive. Spreekt jou onze organisatie aan, maar mocht je op zoek zijn naar een andere functie, neem dan graag contact met ons op via: working@carerix.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet in behandeling genomen of opgevolgd.

Lees meer nieuws