Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Videopitchen in België, helemaal HOT

Door Mark Bassie (Flex-Beheer)

Dit keer sprak ik voor deze reeks met een Belgische klant van Carerix, House Of Ta!ents (HOT). House of Ta!ents is een groot en toonaangevend Belgisch recruitment kantoor dat zich profileert als expert in knelpuntberoepen en bekend is met de slogan ‘Success is an attitude’. Zij werken sinds twee jaar als één van de eerste bureaus in België met live en geautomatiseerd videorecruitment. Ze maken hiervoor gebruik van de geïntegreerde video-oplossing van de Nederlandse partner van Carerix, Cammio.

Wat kan men hier nu precies mee doen en hoe werkt dit samen met het Carerix platform?

Gebruiker: House of Ta!ents

House of Ta!ents heeft 5 kantoren in België: Kortrijk, Brussel, Antwerpen, Beveren-Waas en Luik. Ze zijn gespecialiseerd in knelpuntberoepen en bundelen deze expertises in acht verschillende Ta!ents die samen meer dan 500 mensen tewerkstellen:

 • Sales Ta!ents: Werving en selectie, interimoplossingen, projectsourcing en assessments van sales profielen.
 • Care Ta!ents: Projectstaffing van verpleegkundigen, werving en selectie en interimoplossingen voor zorgmedewerkers en HR consultancy binnen de zorgsector.
 • Financial Ta!ents: Werving en selectie, projectsourcing en interim management van financieel talent.
 • HR Ta!ents: Werving en selectie, projectsourcing en interim management, assessments, coaching en training van HR specialisten.
 • Executive Ta!ents: Direct search en interimmanagers op directie- en managementniveau.
 • BTS Food: Interimoplossingen, werving en selectie van ervaren en gediplomeerd personeel exclusief voor de slagerij.\
 • BTS Home: Dienstverlenend bedrijf, gespecialiseerd in het aanbieden van professionele schoonmaakhulp aan particulieren en bedrijven.
 • Next ICT: Projectsourcing van gespecialiseerde IT consultants voor bedrijven.

Profielverrijking

Mijn eerste vraag is: “Wat kan men nu allemaal met de video-mogelijkheden doen?”. De belangrijkste toepassing blijkt ‘profielverrijking’. Een traditioneel cv is vaak een saaie opsomming van diploma’s en ervaringen, dat weinig inzicht geeft in de persoonlijkheid en attitude van de kandidaat. Video kan op dit vlak een grote toegevoegde waarde hebben en ook voor de kandidaat kan dit interessant zijn aangezien die een beter beeld en gevoel kan krijgen van de organisatie waar hij/zij solliciteert.

House Of Ta!ents gebruikt Cammio op drie verschillende manieren om het recruitmentproces tussen klant en kandidaat sneller en efficiënter te laten verlopen:

 1. Online kennismakingsgesprekken wat voor een kandidaat vaak een (groot) verschil maakt op het vlak van reistijd.
 2. Voorgeprogrammeerde interviews waarbij kandidaten antwoord geven op een aantal vragen die vooraf zijn opgenomen
 3. Videopitch waarbij kandidaten worden uitgenodigd om een korte video op te nemen waarin ze zich optimaal en professioneel kunnen presenteren.

Het werken met Cammio binnen het Carerix platform betekent voor House Of Ta!ents niet alleen een tijdsbesparing en optimalisatie van de efficiency. Het zorgt er ook voor dat zij opvallen met deze innovatieve en dynamische methode in een traditionele markt waar nog heel veel via de telefoon gebeurt en face-to-face geregeld wordt.

Cammio

“De smartphone heeft de macht van video gedemocratiseerd” zegt Walter Hueber, CEO van het in Den Haag gevestigde Cammio. Hun eerste samenwerkingspartner was Carerix en dat was niet toevallig. “Bij Carerix werken mensen die geloven in samenwerken, net als wij. Ze hebben een hele goede API-koppeling en user interface dus ze waren voor ons de ideale partner om als eerste mee samen te werken.”.

Gezien de jongste generaties opgegroeid zijn in een digitaal tijdsperk van Facebook vrienden en professionele LinkedIn profielen, zijn zij meestal zeer snel mee in deze moderne manier van werken. De oudere generaties die minder gewend zijn zich zo te profileren moeten hier vaak even aan wennen. Gelukkig kunnen kandidaten op voorhand zo vaak oefenen als ze willen, alvorens hun perfecte videopresentatie op te sturen.

Toekomstmogelijkheden

“Wat zal de toekomst brengen op het vlak van videotoepassingen?
Volgens Pieter Claeys, Operations Manager bij House Of Ta!ents en Walter Hueber kunnen we hier bijvoorbeeld denken aan de ondersteuning van assessment centers die nog vaak traditioneel met woord en schrift zijn opgezet. In dit geval ontstaat een soort funnel van kandidaten die zich presenteren en communiceren via online video en die vervolgens geselecteerd en getest worden met behulp van deze technologie.

Ook big data zou kunnen leiden tot nieuwe toepassingen van deze videomethode. Wat als de video van een kandidaat vergeleken zou kunnen worden met die van vele duizenden anderen, waarbij bepaalde conclusies kunnen worden gemaakt over de geschiktheid van deze kandidaat? Dit klinkt nu nog futuristisch, maar biedt zowel voor de samenwerking tussen Carerix en Cammio als voor gebruikers zoals House of Ta!ents talloze nieuwe mogelijkheden. Immers bij voorop lopen hoort dat je moet blijven innoveren om voorop te blijven.

Lees meer nieuws