Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Whitepaper ‘Toegang tot beschikbaar talent’ (Deel 1) – CV’s en profielen zijn commodity geworden

Header_news_Whitepaper1-Toegang_NL

CV’s en profielen zijn commodity geworden

In 2014 hebben Nederlanders bijna 20 miljoen profielen en CV’s arbeidsmarktgerelateerd en bewust achtergelaten op internet, waarvan CV-databases van vacaturesites en werkgevers het populairste zijn. Een Nederlandse werknemer is gemiddeld in minimaal 30 verschillende databases terug te vinden. Deze (inter)nationale databases groeien explosief en zijn door steeds betere technologie steeds beter te ontsluiten en te matchen met vacatures. CV’s en profielen zijn een commodity en daarmee arbeid in algemene zin ook steeds meer. Een ontwikkeling die tot een verdere margedruk leidt bij arbeidsbemiddelaars. In deze whitepaper lees je alles over TOEGANG tot beschikbaarheid in een wereld waarin CV’s en profielen commodity zijn geworden.

Toegang van beschikbaar talent

Steeds minder ligt de toegevoegde waarde van een bureau en recruiter in de toegang tot beschikbaar talent omdat de verzamelde informatie niet veel rijker is dan wat een concurrerend bureau aan te bieden heeft. De toegevoegde waarde van een bureau is vooral gelegen in de extra en unieke rijkheid die wordt toegevoegd aan een profiel en de mate waarin een sourcingsspecialist in staat is om ‘arme’ profielen te classificeren voor kansrijke vacatures. Als bureau is het dus essentieel om goed na te denken over de functionaliteit van de eigen database. Is het goud of oud ijzer? Sluit ik het aan op het internet of databases of wacht ik af? En ligt mijn onderscheidend vermogen in de TOEGANG, of is het juist in mijn kennis en expertise over BESCHIKBAARHEID of de mate waarin wij TALENT kunnen identificeren?

De BESCHIKBAARHEID van TALENT zijn de twee andere whitepapers die binnenkort verschijnen in deze drieluik van Carerix in samenwerking met Intelligence Group.

Lees meer nieuws