Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Thuiswerken de nieuwe norm?
Deel deze pagina

Word een ‘master’ in thuiswerken

Wij zijn er volledig van overtuigd dat iedereen redelijk gewend is aan het thuiswerken. Het jongleren tussen werk- en sociaal leven kan echter een uitdaging zijn. Het is toch net iets makkelijker om de was op te hangen en de kinderen wel (of geen) snoepgoed te geven wanneer je er recht naast zit. Om het thuiswerken (nog) beter te laten verlopen geeft onze partner Recruit Robin je in dit blog wat tips voor het creëren van jouw ideale thuiswerkstrategie.

Discipline en planning

Dit is wellicht een logische, maar het is af en toe wel een uitdaging om discipline te houden wanneer je in je huispak op de bank zit. Je kunt thuis echter zelfs productiever zijn dan op kantoor! Daar is alleen wel een bepaalde mate van zelforganisatie voor nodig. Maak goede, duidelijke afspraken met jezelf over tijden, bijvoorbeeld. Een overzichtelijke planning kan al wonderen doen. Het stellen van doelen is hierbij ook een goede. Zo creëer je meer motivatie om de dag daadwerkelijk goed door te komen en je doel te verwezenlijken. Achter iets aan rennen werkt meestal beter dan doelloos rondlopen. Ook kleine taken mogen op je to do-list, want bij elk vinkje dat je zet zul je je meer voldaan voelen. Dit maakt je weer productiever!

Daarnaast is het maken van een planning handig, gezien mensen zich weinig meer aantrekken van werktijden omdat iedereen toch thuis aan ’t werk is. Ook de buurvrouw komt vaker langs, omdat je toch aan de keukentafel zit. Wij weten als geen ander hoe verraderlijk dat bakkie koffie is, want voor je ’t weet zit je een uur (of zelfs twee) te kletsen. Door het maken van een planning kun je toch je werktijd beschermen. Beslis voor jezelf wanneer jouw productieve uren zijn, en plan deze in. Op de uren waarop je toch al niet zoveel uit de vingers krijgt kan je vervolgens een Netflix-serietje opzetten. Of vingerverven met de kids. Of alleen.

Concentratie

Ook kinderen (of huisdieren) naast je werkplek komen niet ten goede van je concentratie. Tip: doe een koptelefoon op, zodat je kinderen weten wanneer ze je wel of niet mogen aanspreken. Dit klinkt enorm afstandelijk, en tuurlijk wordt het een ander verhaal wanneer er zich een levensbedreigende situatie (of een bloederige knie door het skeeleren) voor doet, maar het werkt! Een gesloten deur bij je ‘werkkamer’ werkt natuurlijk ook prima.

Office supplies

Tuurlijk, je bank zit prima. Enorm comfortabel zelfs. Die bank is echter niet aangeschaft om op te werken, maar om avondjes relaxed op te hangen. Om deze reden is het gewenst om een ergonomische bureaustoel te regelen, die je goed kan afstellen op jouw lichaam. Het is een vrij prijzige aankoop, maar de rest van je leven naar de fysio gaat ook wat centjes kosten. Zo houd je je overigens ook aan de arbo-regels. Daarnaast komen een laptop, muis, toetsenbord en eventuele andere kantoorartikelen zoals een printer van pas. Maak je werkplek een werkplek, zo zorg je ervoor dat je je productiviteit hoog houdt.

Gebruik een ATS (of tools)

Thuiswerken houdt ook in dat je graag zoveel mogelijk tijd over wil houden om de was te doen of die hometrainer te gebruiken. Een ATS  kan enorm van pas komen omdat al je recruitmentwerkzaamheden (en meer) aan elkaar gelinkt kunnen worden. Hierdoor hoef je niet meer eindeloze tabbladen te openen en sluiten en heb je alles overzichtelijk op één platform. Ready to take it up a notch? Gebruik dan een tool, zoals die van Recruit Robin, zodat je je ook niet meer druk hoeft te maken over het werven van kandidaten. De software zorgt er namelijk voor dat jij binnen vierentwintig uur kwalitatieve, geprescreende kandidaten in je inbox hebt. Geniet van je vrije tijd.

Lees meer nieuws